Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Oopperamainen kokemus

Ostin Wii U:n latauskaupan mustan perjantain tarjouksesta Xenobladen kympillä vuonna 2015 ja pelasin sen nyt läpi. Tunteja kertyi lokiin rapiat sata joten jos katsotaan hinta per tunti asteikolla, pelin pelaaminen maksoi 10 senttiä tunnilta, missä on aika hyvä hintalaatu suhde kun peli on myös sisällöltään hyvä, ei vain pituudeltaan.

Pelin alustuksen jälkeen seikkailu alkaa titaanin sääressä sijaitsevasta yhdyskunnasta. Kylän massiiviset ilmatorjuntatykit ampuvat tomuksi titaanin takareidestä tippuvaa silppua ja pahempaa on luvassa, sillä viereisessä Mechonis titaanilla asuvat Mechon robotit hyökkivät päälle.
Pelin maailma ja juoni ovat hyvin mielikuvituksellisia ja eeppisiä kuten tuosta äskeisestä tekstistä voi päätellä. Pelin maisemia kun katsoo, on sellainen olo että Wiistä on otettu kaikki irti mitä lähtee.

Pelin pelimekaniikka on kunnossa. Vastustajan taistelukykyyn vaikuttavat iskut yleensä toimivat ja pakeneminenkin toimii. Usein japaniroolipeleissä pakeneminen ei kannata, mutta tässä päinvastoin kannattaa tehdä niin, että napsii yhden vastustajan hengiltä ja juoksee karkuun, sitten kun voimat ovat palautuneet käy uudestaan kimppuun kun vihuja on yksi vähemmän. Se on myös hyvä, että jos vihollisen taso on tarpeeksi heikko, ne eivät hyökkää, ettei tule turhaa taistelemista.

Pelissä on niin paljon ominaisuuksia, ettei niitä meinaa kaikkia edes huomata. Kun olin pelannut 70 tuntia, huomasin että pelissä voi liikkua siten että päävalikosta ottaa aluekartta valikon, missä voi hypätä alueelta toiselle. Aiemmin olin hyppinyt painamalla miinus nappia, mistä hypätä nykyisen alueen maamerkkeihin. Toinen mikä jäi huomaamatta oli se, että kauppiailta voi ostaa lisää oppia erikoisliikkeisiin. Pelin alussa voi olla turhautunut tunne kun peli laittaa tutoriaaliruutua toisen perään että joutuuko nämä kaikki tekstit lukemaan. Onneksi ohjetekstiä on vähän per aihe ja fontti on iso ja helppolukuinen.

Yksi mikä täytyy mainita on pelin musiikit. Kuulemma pelin äänimaailmaan kiinnitetään huomiota vain, jos äänet ovat erityisen hyvät tai huonot. Xenobladessa äänimaailma on erityisen hyvä. Harmi että pelin soundtrackia ei ole Spotifyssä tai edes iTunes kaupassa.

Voisi olla ideaa tehdä Xenoblade ooppera. Pelin juonta mukaellen, pitää vain siirtää Wagnerin sielu jonkun sopivan ehdokkaan kehoon vanhan sielun tilalle niin päästään toimeen.

Kirjaudu kommentoidaksesi