SteamWorld Quest nostokuva

Pelaa niillä korteilla, jotka on annettu

Peli on ruotsalaisten tekemä japaniroolipeli, jossa taistelun osapuolet seisovat rivissä ja lyövät toisiaan vuorollaan.

Liikkeitä ei saa valita vapaasti, vaan pelaajalle annetaan eteen pelikortteja, joissa yksi kortti vastaa aina yhtä liikettä. Perushyökkäys ja päivitysliikkeet nostavat taitopalkkia, kun taitopalkki nousee, voidaan käyttää tehokkaita taitokortteja, jotka käyttävät taitorattaita. Kaikki selitetään pelaajalle nousujohteisesti. Oppimiskäyrä on hyvin loiva. Pelin alussa on vain kaksi hahmoa käytettävissä. Hahmojen määrä nousee lopuksi viiteen joista voidaan tehdä kolmen hengen joukkue. Hahmojen käytettävissä olevat varusteet ja kortit ovat muokattavissa.

Turha googlata, että mikä on paras kokoonpano ja korttisetti. Kaikki riippuu siitä mitä on vastassa. Jos vastassa on vihollisia, jotka kestävät hyvin tulta, mutta joiden heikkous on kylmyys, silloin ei kannata laittaa tuleen erikoistunutta joukkuetta. Pelissä ei ole erillistä skannausloitsua, vaan vastustajan vahvuudet ja heikkoudet voi tarkistaa heti taistelun alussa, elleivät ole edellisestä taistelusta tuttuja.

Jos on kerran pelannut vaikka Texas hold’emiä ja tehnyt johtopäätöksen, että korttipelit ovat tyhmiä, niin kannattaa silti antaa tälle mahdollisuus. Tämä on paljon lähempänä perinteistä japaniroolipeliä, kuin korttipeliä. Pelin trailerit ovat aika sekavia, mutta täytyy luottaa, että tyypit, jotka tekivät Steamworld Dig 2:n ja Heistin, onnistuivat myös tässä.

Kirjaudu kommentoidaksesi