Piirrettyjä! Kivaa!

Peli on ammuskelu peli monennäköisin asein. Aikaisempaa kokemusta sarjasta on Quest for Booty PS3:lle, joka oli pelkästään ladattavassa muodossa, joten en ole hirveästi kolunnut sarjaa läpi, mutta pitihän tämä hankkia koska tätä on hypetetty että esittelee hyvin PS5:n tehoja.

Pelin juoni on vähän kuin lauantaiaamun piirretystä. Tässä pahikset ovat pahoja, koska buhahaa. Pelin suomenkieliset ääninäyttelijät kuulostavat siltä, että olen kuullut heidät joskus aiemminkin. Varmaan töitä riittää hyvin animaatiodubbausten parissa valituille ammattilaisille. Suosikki oli Nefarious pahiksen ääninäyttelijä, joka käkättää hassusti.

Joitain parkour ja puzzlekohtauksia lukuunottamatta peli on enimmäkseen ammuskelua. Normaalvaikeudella peli ei tuottanut mitään vaikeuksia ja jatkopaikkoja on usein. Mihinkään tiettyyn aseeseen ei kannata kiintyä liikaa, sillä ammukset ovat vähissä per ase ja niitä joutuu vaihtamaan usein. Se on hyvä ratkaisu, ettei peli käy yksitoikkoiseksi kun käyttää vain samaa tussaria.

Ihan varmasti Insomniac ja Housemarque ovat vaihtaneet muistiinpanoja keskenään. Väistönappi ympyrästä toimii ihan samalla tavalla kuin Returnalissa ja Nefarioussin miekkasyöksy hyökkäys on ihan samanlainen kuin Returnalin humanoidi vastustajilla. Ratchet on kyllä muuten varsin kesy versio Returnalista.

Pelin alkukohtausta kritisoisin, että tässä on tyypillinen AAA-meininki että katsotaan vaan välinäytöksiä eikä pääse pelaamaan. Pelissä pääsee kuitenkin nopeasti liikkumaan vapaammin, mutta alku ei toimi niin kuin on tarkoitettu, että herättää pelaajan innostumaan.

Teksti saattaa vaikuttaa negatiiviselta, mutta tämä on oikein hauska ilopilleri ja varmasti joulun toivelahja. Harmi ettei Suomesta saa enää pelien top listaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi