Hey! Pikmin 3DS

Pikkuveijarit vauhdissa

3DS:n Pikmin peli poikkeaa kovasti kotikonsolien Pikmin peleistä. Tässä ei ole vapaasti tutkittavaa aluetta, josta täytyy paeta iltaan mennessä, vaan tässä on tasohyppelypelimäisiä kenttiä, joissa ei ole aikarajaa. Kentissä pikminit kerätään mukaan matkan varrelta, eikä kentän alussa tarvi miettiä että mitä pikminejä ottaa mukaan tällä kertaa.

Pelissä täytyy kerätä 30000 kiiluvaista, joita tarvitaan avaruusaluksen polttoaineeksi kotimatkaa varten. Eniten kiilua saa muinaisesineistä, jotka muistuttavat kovasti nykyihmisen käyttämiä esineitä. Niistä saa kiilua 100-1000 kappaletta. Muinaisesineet on olevinaan kätketty kenttiin, mutta yleensä piilo on huono. Yksi vakiokikka pelissä on, kun yleensä kuljetaan vasemmalta oikealle niin jos kulkeekin vasemmalle niin löytyy kätkö. Ei se aina noin helppo ole, mutta tuo on yleinen kikka.

Peli ei tule 3D:tä. Aluksi pohdin että Nintendo on hylkäämässä 3D:n, mutta pelissä on välillä lievää mikronykimistä, että ehkä 3DS:n suorituskyky ei riitä 3D:hen tässä pelissä.

Peli on aika helppo ja päähenkilö kuolee harvoin. Pikmineillä on henki höllässä, mutta ei haittaa vaikka kuolo korjaa osan pois. Minua ei haitannut pelin helppous ja tämä on aika rento peli. Minulla meni 10 tuntia läpäisyyn. Meinasin jättää tämän ostamatta pelin saamien huonojen pisteiden takia mutta hyvä kun ostin.

Kirjaudu kommentoidaksesi