Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Race Driver GRID

Sanon sen heti alkuun: GRID ei ole mikään ajosimulaattori, ei sinne päinkään. Codemastersin DIRT-rallipeliä vaivannutta heikkoa ajotuntumaa peiteltiin silloin hulppealla grafiikalla, ja samaa kaavaa on sovellettu myös tiimin uusimpaan julkaisuun. Ajokit kääntyvät vieläkin kuin yhden näkymättömän pystyakselinsa ympäri, ja vekotin tuntuu olevan liimattu ajotiehen kiinni. On selvää, Race Driver -sarjan fanittajille sunnuntaisuhaaminen on pettymys. Arcade-ajotuntuma ei kuitenkaan mitenkään automaattisesti tarkoita, että peli olisi huono.

Yksinpelissä (GRID World) kaasutellaan kolmella eri mantereella, muutamassa eri autoluokassa. Driftauskisoja lukuunottamatta muut koitokset ovat varsin samanlaisia kaarojen vaihtumisesta huolimatta. Romurallitapahtumat nousivat nopeasti meikäläisen suosikeiksi, sillä niissä pääsi hurvittelemaan kunnon lämä tiskissä -meiningillä ja ruttaamaan kanssakisaajien peltiä, mikä on kieltämättä varsin komeaa katseltavaa. Törmäyskarkeloissa tulikin hyödynnettyä GRIDin Replay-toimintoa, jonka avulla pahimmat törttöilyt pystyi ottamaan uudestaan taaksepäin kelaamisen -- ja hidastuksilla herkuttelemisen -- jälkeen.

GRID on pienissä annoksissa erittäin viihdyttävä peli, ja vajaan tunnin rallituksiin sen ajomalli onkin passeli, sillä se ei vaadi kummepaa opettelua. HC-pelaajalle suosittelen visiittiä vuokrauspuljuun, sillä kokeneemman kuskin käsissä GRID on ajettu nopeasti loppuun.

Kirjaudu kommentoidaksesi