No Man's Sky

Rentouttava avaruuspuuhapeli

Innostuin kun pitkästä aikaa pääsee pelaamaan vanhan ajan avaruuspeliä. Hyllystä löytyy Star Control 2, Starflight 2 ja Space Rogue. Peli alkaa syrjäiseltä planeetalta galaksin reunalta ja tavoitteena on päästä galaksin keskustaan. Peli antaa vinkkejä, mutta ei pitele kädestä, jolloin saa keksimisen riemua. Pelin alussa pelihahmon varustelu on köykäistä, mikä hidastaa avaruusmatkailua. Tulee siis tarpeeseen hankkia rahaa parempiin varusteisiin. Rahaa saa hyvin louhimalla kultaa, mikä tuntuu yksitoikkoista. Tein pelin alussa siten että jäin eräälle kuulle louhimaan kultaa ja myymään sitä paikalliseen kauppa asemaan poistumatta kuulta. Kun olin saanut tarpeeksi rahaa, ostin hienomman avaruusaluksen ja nostin kytkintä.

Matka jatkui kuulta Atlaksen avaruustemppeliin, mistä alkoi uusi etappi galaktiselle pyhiinvaellusretkelle. Kuusta löydetyt exosuit laajennukset tulivat tarpeeseen että sinne mahtuu Atlas temppeleistä saadut kivet. Atlas reissuun meni niin kauan että sain kultatrophyn hyperavaruushypyistä. Pleikkarin mukaan neljä prosenttia on saanut kyseisen trophyn, mistä voi päätellä ettei kovin moni ole jaksanut suorittaa tuota urakkaa loppuun.

Atlas matkan jälkeen en suinkaan lähtenyt aktiivisesti pyrkimään galaksin keskustaan, koska olen saanut selville ettei galaksin keskustaan matkaaminen ole lainkaan palkitsevaa. Kannattavampaa on varustaa avaruusalus uusilla warp reaktoreilla, jolloin pääsee matkustamaan muunkin värisiin tähtiin kuin keltaisiin, jolloin näkee hienompia planeettoja mitä keltaisten tähtien kiertoradalla.

Pelin markkinointi on aiheuttanut paljon mielipahaa. Peliä markkinoineet henkilöt ovat ilmeisesti puhuneet jostain eri pelistä, kun peli ei ollutkaan sellainen mitä hypessä. Katteettomat lupaukset ovat olleet aiemminkin riesana avaruuspeleissä. Federation of Free Traders pelissä oli aikoinaan kova hype että tässä on kova avaruuskaupankäyntipeli. Pelissä pystyi ostamaan parhaimman aluksen poistumatta avaruusasemalta siirtämällä rahtia avaruusaluksen ruuman ja avaruusaseman varaston välillä edestakaisin, koska pelin markkinatalous oli buginen.

No Man's Sky on parhaimmillaan oikein tunnelmallinen ja fiilistelypelaajalle tämä voi olla viiden tähden peli.

Kirjaudu kommentoidaksesi