Sielun syövereissä

Peli on visual novel kauhuelementein. Peli jatkaa päähenkilö Pricen kohtalonhetkistä päänsisäisessä kamppailussa siitä mihin ykkösosa jäi. Eli päähenkilö ei kuollutkaan ykkösosassa vaikka pahalta näytti. Vanha tarinankerronnan sääntö on että jos henkilön kohtaloa ei näytetä, hän saattaa olla elossa. Kannattaa ensin pelata ykkösosa, koska se toimii pohjustuksena kakkosen juonelle.

Pelissä siis liikutaan kokonaisuudessaan päähenkilön pään sisällä. Hän joutuu kamppailemaan epätoivoa, ahneutta ja tuskaa vastaan, järjen yrittäessä työntää häntä kohti toivoa, jonka saavuttaminen on pelin päämäärä. Eri tunteet esiintyvät ihmishahmoina.

Kun liikutaan pään sisällä, se ei tarkoita että ohjataan jotain punasolua vaan maisemat ovat Pricen menneisyydestä tuttuja. On lapsuuden kotia, vanhempien pyörittämää kahvilaa, vanhainkotia, jossa vanha tuttu meni kuolemaan. Maisemista vaihdetaan toiseen unityyliin.

Vaikka peli on yksinkertaista 2D grafiikkaa, se on audiovisuaalisesti vaikuttava. Valoa ja varjoja käytetään luovasti ja äänimaailma on kuulokkeilla pelatessa mahtava. Varsinkin äänimaailma auttaa uppoutumaan tarinaan. Hyvä peli. Peliin saa suomenkieliset tekstit alkuvalikosta.

Kirjaudu kommentoidaksesi