Söötti Lego tarina

Lego Builder’s Story on parin tunnin pituinen pulmapeli, joka kertoo sanattoman tarinan. Pelialue koostuu ruuduista, joissa pitää ohjata lego ukko paikasta a paikkaan b. Lego ukkoa ei voi liikuttaa suoraan, vaan tämän viereen on liitettävä legopalikka, jossa on yksi kiinnike. Jos etäisyys on sopiva niin lego ukko pomppaa ruutuun ja näin hivuttaudutaan eteenpäin. Lego palikoita ei voi kiinnittää sileään palikkaan, joten täytyy keksiä oikea reitti joka kulkee sellaisen palikoiden kautta joihin voi kiinnittää muita palikoita. Ruudussa ei ole aina pakko liikuttaa ukkoa, muita tavoitteita voi olla myös. Niitä ei kerrota vaan pelaajan pitää keksiä itse mitä ne on.

Pelissä ei ole puhetta tai tekstiä, mutta se kertoo silti tarinan isän, pojan ja robotin seikkailuista. Peli haastaa pelaajan mielikuvituksen mitä legopalikat kuvaavat, mutta tulkitsin että pelissä käydään jonkin sortin lego malmin rikastamolla.

Muksuna tuli leikittyä legoilla ja uin kuin kala vedessä kun yhdistelin lego palikoita pelissä. Mietin miten peli sujuu silloin jos ei ole koskaan leikkinyt legoilla. Jos jossain elämänvaiheessa legot ovat olleet rakkaita, voin suositella peliä täysin rinnoin.

Kirjaudu kommentoidaksesi