Star Trekin Data robotit vauhkoontuneena

Tämä on ranskalaisen Quantic Dreamin interaktiivinen elokuva. Tämä on nyt kolmas peli, mikä on tehty yksinoikeudella Pleikkarille. Pelissä on fotorealistinen grafiikka ja peli etenee valitsemalla puhekuplia ja tekemällä toimintakohtauksia pikakohtauksissa, jossa pitää painella ruudulla näkyviä nappeja oikeassa järjestyksessä.

Edeltäjäänsä, eli Beyond peliin nähden tässä on vähennetty kädestäpitelyä roimasti ja tässä voi myös käydä huonosti hyvin nopeasti. Pelaajaa kohti usein ammutaan eikä ole varaa virheisiin.

Pelissä ohjataan kolmea humanoidirobottia. Yksi on salapoliisi robotti, joka etsii bugittavia robotteja. Toinen on kotiapulais naisrobotti, joka tekee kotitöitä narkkarille. Kolmas on varakkaan vanhan ukon hovimestari. Robotit on huonosti ohjelmoitu, sillä ne vauhkoontuvat kaikki yksi kerrallaan ja ensimmäisen robotin on selvitettävä mistä se johtuu. Pelaaja johtuu pelaamaan välillä itseään vastaan kun ohjaa salapoliisirobottia, joka jahtaa vauhkoontunutta robottia, joka on toisessa luvussa pelaajan ohjaama.

Peli sijoittuu 2030 luvulle, missä robotit tekevät kaikki työt ja kansa on työttömänä. Pelin robotit on ilmeisesti halpoja valmistaa, kun kaikilla spurguilla ja narkkareilla on varaa sellaiseen ja pistävät robotit usein suutuspäisään paskaksi.

Meinasin mokata heti pelin alkumetreillä kun vuorossa oli ohjata narkkarin kotiapulaisrobottia ja narkkari antoi tytölleen selkäsaunan, johon tämä kuoli. Mentyäni päävalikkoon selvisi, että luvusta voi ottaa revanssin jos peli meinaa mennä heti pipariksi. Hermostuin joihinkin aikarajallisiin tehtäviin ja katsoin Youtubesta ohjeen ettei tarvi ottaa lukua uusiksi jos ei meinaa löytyä hotspotteja.

Pelin loppu tuli pelattua nopeasti kun halusin nähdä loppuratkaisun. Hieman käy harmittamaan kun ei aina tiedä mitä pelintekijä odottaa pelaajan tekevän ja äkkikuolema odottaa jos valitsee väärin. Lopussa pelasin varman päälle ja heitin kaikki hahmot bussin alle että itse selviäisi. Lopussa harva oli hengissä, mutta tuli kuitenkin melko hyvä loppuratkaisu.

Kirjaudu kommentoidaksesi