Sukulaissielu

Beyond pelin on tehnyt sama pelifirma, joka teki loistavan Heavy Rainin, joten tältä on lupa odottaa paljon. Heavy Rainin neljän hahmon sijaan tässä ohjataan vain yhtä henkilöä ja tämän mielikuvitusystävää, joka osaa kummitella. En ole varma voiko tässä kuolla lainkaan. Tein jotkin pikakohtaukset huonosti, mutta jäin silti henkiin.

Pelin normaalimoodissa liikutaan ajallisesti eteen ja taaksepäin. Välillä katsotaan päähenkilön, eli Jodien lapsuutta ja välillä teini-ikää ja aikuisuutta. Aikahypyillä on yleensä jokin logiikka, eli kun näytetään lapsuutta, niin lapsuudessa ollut tapahtuma vaikuttaa tulevaisuuteen joka näytetään seuraavaksi. Pelin voi pelata läpi myös kronologisessa järjestyksessä, mutta valitsin alkuperäisen järjestyksen. Ajassa hyppiminen voi saada juonen tuntumaan sekavalta.

Pelin juoni on lähempänä perinteistä videopeli juonta kuin Heavy Rainin hienompi juoni. Kai sitä voi paljastaa että maailmaahan tässä lähdetään taas pelastamaan, eli mitään kovin hienoa juonta tässä ei ole vaikka tässäkin on kohokohtia, kuten Jodien kodittomana oleminen.

En muista nähneeni vähään aikaan peliä jossa olisi pidelty pelaajan kädestä yhtä tiukasti kuin tässä. Kamera on sijoitettu usein siten että kun vetää vasenta tattia ylös niin Jodie menee oikeaan suuntaan. Pahiten tämä tulee esille Navajo intiaani kohtauksessa. Meinasin tiputtaa pistemäärän kolmeen tähteen kädestäpitelyn takia, mutta koska tarinapelit on nykyään yksi lempigenreistä, niin saa neljä tähteä.

Kirjaudu kommentoidaksesi