Synkkä ritari vaeltaa pimeydessä

Hollow Knight on 2D metroidvania. Pelin maailmaa asuttavat hyönteiset, jotkin älykkäitä ja sivistyneitä, toiset taas agressiivisia petoja. Pelaajan ohjaama ötökkäritari saapuu viimeiseen kylään, mikä ei ole vielä hirviöiden vallassa. Täältä matka jatkuu maan alle tutkimaan muinaisen ötökkäsivilisaation raunioita.

Pelissä on hyvin minimaalisesti tekstiä. Päähenkilön motiiveja voi vain arvailla vihjeiden perusteella. Pelissä ei sanota että nyt sinun on mentävä tuonne, vaan pitää koluta ympäristöä läpi ja mennä sinne minne pääsee nykyisellä kalustolla. Metroidvania henkeen pelaaja saa koko ajan uusia kykyjä, joilla voi tutkia paikkoja, jonne ei ole aiemmin päässyt. Suosittelen että varsinkin pelin alussa välttää ohjesivuja vaan kokee löytöretkeilyn riemun kun keksii itse pelistä miten pääsee uuteen alueeseen.

Pelialue on hyvin laaja, ja matkustamista helpottaa kovakuoriais taksiasemat, joista voi pyytää matkaa pelialueen eri osiin. Penkit toimivat tallennuspaikkoina ja niitä on oikeastaan aika harvoin. Joihinkin pomotappeluihin joutuu taistelemaan läpi useiden huoneiden penkiltä pomotappeluun ja perusvastustajat panevat välillä kunnolla hanttiin.

Taisteluista puheenollen, tappelut ovat tässä usein välineurheilua. Harva pomo on pakollinen ja jos jokin pomo tuottaa hankaluuksia, niin voi miettiä voisiko kiemurrella pomon ohi jotain muuta reittiä ja tulla myöhemmin haastamaan pomo uudelleen kun on varustautunut uusilla helyillä sun muilla.
Pelin aloitusalue on pelin tylsin alue enkä kuollut kertaakaan siellä edes harjoituspomoja vastaan. Peli alkaa avautumaan kunnolla kun saa uusia alueita auki. Tylsä alku saattaa karkottaa osan pelaajista tiehensä.

Pelin lopussa tuli tilasto, jonka mukaan läpipeluuseen meni 33 tuntia. Tämä on peruslopetus. Tähän saa menemään enemmänkin aikaa kun koluaa pelialueen huolellisemmin läpi. Tuntuipa hyvältä selättää tämäkin haaste.

Kirjaudu kommentoidaksesi