Todistaja haudan takaa

Peli on Phoenix Wright trilogian kolmas osa. Visual novel tyylisessä oikeussalidraamassa ei tarvitse tietää mitään lakiasioista. Pelissä pitää verrata todistajalausuntoja fyysisiin todistusmateriaaleihin ja varsinkin niiden esittelyteksteihin ja tuoda esiin ristiriitaisuudet todistajanlausunnoissa.

Trials and Tribulations on suoraa jatkoa ykkösosalle ja Justice for Allille, joten ne on syytä pelata läpi ennen tämän aloittamista. Justice for Allissa tullutta Magatama korun tarkoitusta ei selitetä tässä lainkaan, eli oletetaan että sarjan aiemmat osat ovat tuttuja.

Pelin käsikirjoittajalla on huikea mielikuvitus. Miten tälläisen juonen voi oikein keksiä? Käsikirjoitus on silkkaa 5/5 kamaa. Joissain kohdissa tekstin oikolukija ei ole ollut hereillä mutta mitäs pienistä. Switch peleissä usein harmittaa kun teksti on niin pientä, että sitä on vaikea lukea käsikonsolitilassa, mutta tässä 3DS pelissä on oikein selkeä ja helppolukuinen fontti.

Pelimekaniikka ei aina oikein tunnu kivalta. Välillä jos keksii mitä todistusaineistoa pitää käyttää mihinkin todistajanlausuntoon, jos on jäänyt joku prässäys tekemättä niin tuomari ei hyväksy vastalausetta ja sakottaa lisäämällä punaista palkkia. Kun punainen palkki on täynnä se on game over. Kaivoin suosiolla läpipeluuohjeen kännykkään ja mietin ensin että onkohan tuo oikein ja lunttaan sitten ohjeesta menikö oikein ennen kuin teen valinnan. Juoni tässä on tärkeämpi kuin se, onnistuuko virittäytymään pelikehittäjien logiikan taajuudelle.

Kirjaudu kommentoidaksesi