Tupu Hupu ja Lupu ihmemaassa

Trine neljä on sivultapäin kuvattu fysiikkapuzzle, jossa vaikeakulkuista maastoa pitkin liikutaan taikomalla esiin laatikoita, kuulia ja lankkuja, jotka pannaan oikeaan järjestykseen ja joihin käytetään sopivia kykyjä. Tuo on vaikea selittää, mutta Frozenbyten Youtube tilillä on kymmen minuuttinen video, missä selitetään pelimekaniikka juurta jaksaen.

Yksinpelissä pelaaja voi vaihtaa lennossa ritarin, varkaan ja velhon välillä. Peli ei selitä lainkaan miten tuo vaihdos tapahtuu, mutta jos on pelannut aikaisempia osia, tietää että tuo ilmiö johtuu Trine taikakristallista. Kaikkien kolmen hahmon kykyjä tarvitaan, jotta pääsee pelissä eteenpäin.

Peli tuntuu toisinaan turhan helpolta, mutta peli laittaa välillä eteen kunnon puzzlen jossa joutuu tosissaan miettimään. Tappelukohtaukset menee yleensä ekalla yrityksellä, mutta puzzlejen kohdalla tulee aina pakollinen miettimistauko. Se on hyvä, ettei pelaajaa päästetä liian helpolla. Pelissä on tiiviit jatkopaikat. Samasta ruudusta pääsee jatkamaan jos kuolee.

Kuten edellisissä osissa, pelissä on todella nätti grafiikka. Tässä voisi olla vaikka materiaalia pienen kuvakirjan väsäämistä varten. En tiedä viitsinkö tällä kertaa, mutta joistain aiemmista peleistä on tullut väsättyä kuvakirja. Musiikitkin ovat ihan mukavat.

Tänä vuonna suomalaisilta pelitaloilta on tullut kovaa kamaa. Esim. tämä ja Control.

Kirjaudu kommentoidaksesi