Everybody's Gone to the Rapture

Tyhjentyneen kylän mysteeri

Peli alkaa ensimmäisestä persoonasta kuvattuna observatorion lukitulta portilta, josta matka jatkuu tietä pitkin alaspäin. Pian valopallo liittyy seuraan. Valopallo liikkuu siten kuin se haluaisi opastaa minne pelaajan pitää mennä. Pelaajan liikkumista rajoittaa tiesulut, kylästä ei kävelläkään noin vaan pois.

Peli on kävelysimulaattori, jossa ohjataan hitaasti laahustavaa henkilöä kylän halki. Pelin varsinaiset toimintakohtaukset ovat sellaisia, joissa kylästä löytyy liikkumaton valopallo, jota kohti leijailee ilmassa olevia valohippuja. Kun kallistaa ohjainta sopivaan asentoon, kuulee millaisia keskusteluita kyläläisillä on ollut. Kyläläiset näkyvät valon ja varjon kuvina. Muita aktiviteetteja on radioiden ja puhelimien sorkkiminen, jolloin kuulee puhetta. Puzzleja tai monivalintoja tässä ei ole.

En ole oikein innostunut tälläisestä tarinankerronnasta, jossa kuunnellaan irrallisia keskustelua ja sitten ne pitäisi jotenkin mielessään yhdistää kokonaiseksi tarinaksi. En saanut oikein juonenpäästä kiinni ja rupesi kyllästyttämään. Plussana pelissä olevat henkilöt kuulostavat inhimillisiltä ja pelissä on suomenkielinen tekstitys, mikä helpottaa seuraamista. Pelissä ei ole yhtään väkivaltaa. Tämä on saanut k16 lätkän kiroilusta.

Kirjaudu kommentoidaksesi