Varokaa pahaa silmää

Pelissä seikkaillaan jonkin sortin unimaailmassa, jossa miesääninen kertojahahmo epäilee olevansa Jumala ja maailma muuttuu hänen mielensä mukaan. Maailma ei kuitenkaan muutu ihan noin vaan. Seinien läpi ei voi kävellä ja lukitut ovet blokkaavat tien.

Peli on visuaalinen puzzlepeli, jossa on tarkoitus saada ovet auki, jotta pääsee seuraavaan huoneeseen. Puzzlet perustuvat näkökentällä kikkailuun. Esim yleinen puzzle on sellainen että huoneessa on silmä, jota tuijottamalla ovi aukeaa. Heti kun kääntää katseen pois silmästä, ovi pamahtaa kiinni. Välillä saa kulkea pakittaen ettei ovi mene nenän edestä kiinni kun katsoo takana olevaa silmää.

Puzzlet ovat kekseliäitä ja usein ratkaistavissa lyhyen miettimistauon jälkeen. Välillä tarvitaan hoksottimia, esim. pitää katsoa kattoon tai silmän jalustassa olevia numeroita että missä järjestyksessä pitää katsoa silmiä. Joissain kohdissa hoksottimet loppui kesken ja piti turvautua Youtubeen. Mutta se ei ole pelin vika, ei nämä mitenkään mahdottoman epäloogisia ole nämä puzzlet.

Pelissä on kolmiulotteiset grafiikat. Huoneet on melko kulmikkaita, mutta valaistusefektit on kivoja. Äänimaailma on huomaamaton. Peli on pelattu yhdessä illassa läpi. Plussaa kekseliäistä puzzleista.

Kirjaudu kommentoidaksesi