Vieterivoiman valtakunta

Seikkailupeli Syberiassa asianajaja Kate Walker saa tehtäväkseen saada nimi paperiin kauppakirjaan, jossa ihmismäisiä vieterivoimalla käyviä automaton nimisiä robotteja valmistava tehdas saa uuden omistajan. Tehtaan omistaja on juuri kuollut pelaajan saapuessa paikalle ja sitten aletaan selvittämään perintöä että kenelle annetaan kauppakirja allekirjoitettavaksi.

Syberia ei ole kovin hankala seikkailupeli. Hotspotteja ja niihin soveltuvia esineitä on tosi vähän, joten mitään älytöntä kokeilen kaikkea kaikkeen rumbaa ei tule. Pelin maailma kolisee ehkä vähän liikaakin tyhjyyttään. Monessa ruudussa ei ole mutta virkaa kuin juosta sen läpi. Ja kun sörkittävät kohteet ovat etäällä toisiinsa nähden niin juoksunappi tulee tutuksi kun pitää juosta ympäri pelialuetta.

Minun mielestä seikkailupeleihin kuuluu huumori, mutta tässä hahmot ovat vähissä ja niiden jutut ovat kuivia. Tämä on tämmöinen vakava seikkailupeli, johon kuuluu yliopisto luennolla istuminen ja oopperamusiikin kuunteleminen. Kyllä tämä menee, mutta olisin kaivannut enemmän kohellusta.

Kirjaudu kommentoidaksesi