Villi ja vapaa

Peli alkaa kun kalsariasuinen Link herää syväjäädytyksestä luolasta. Luolassa olevista arkuista löytyy jotain lumppua ettei alasti tarvi kulkea. Tultuaan ulos luolasta pelaaja huomaa että ympäröivä maailma on vaarallinen. Pelissä voi päästä helposti hengestään, kun käy monipäisten ja voimakkaiden hirviöiden kimppuun suin päin.

Kaikkea maastosta löytyvää voi käytää apuna hengissäpysymiseen. Kiviä voi vierittää örkkien päälle. Jos sytyttää nuolen palamaan ja ampuu sen örkkileirissä olevaan ruutitynnyriin, taistelu voi loppua ennen kuin se on alkanutkaan. Link osaa myös väistellä, mutta tappelupeli taitoja ei pakosti tarvi. Ympäristön hahmottamisesta ja hyödyntämisestä on paljon enemmän etua.

Tie voittoon käy vatsan kautta. Pelissä voi kokkailla luonnon antimista kaikennäköisiä taikajuomia, jotka parantavat Linkin taistelukuntoa. Linkillä on onneksi tehokas aineenvaihdunta, ettei hän liho lainkaan vaikka söisi kuinka.

Kokkailut antavat vain tilapäistä helpotusta. Pysyvää voimaa saa kun käy sisään Shrineihin, jotka ovat eräänlaisia Zelda tyylisiä minitemppeleitä, joissa on puzzleja ja tappeluita robottia vastaan. Shrinen läpäisystä saa palkinnoksi pallon. Kun uhraa neljä palloa Hylia jumalattaren patsaan luona, saa joko lisää osumapisteitä tai kuntoa oman valinnan mukaan. Palloja on syytä kerätä monta jos haluaa haastaa pelin loppuvastustajan tai edes kulkea pelialueen vaarallisimmille alueille.

Pelialue uusimmassa Zeldassa on laaja. Eikä sitä ole rajoitettu näkymättömin seinin että peli sanoo yhtäkkiä että tuonne et muuten mene. Jos jossain on kukkula tai vuori, sinne voi kiivetä. Pelissä on hauskaa tutkimisen riemua kun tähystelee kaukoputkella ympäriinsä ja miettii että mitähän tuolla mahtaa olla, menen heti katsomaan.

Sen lisäksi että liikkumista ei ole rajoitettu, pelissä voi myös touhuta vapaasti. Jos haluaa nähdä pelin lopputekstit, pakollista on ainostaan tutoriaalialueen läpäisy ja pelin loppuvastustajan voittaminen. Siinä käy kyllä huonosti jos tutoriaalialueelta lähtee suoraan kohti loppuvastustajan linnaa, joten käytännössä Linkiä pitää vahvistaa jollain tavalla.

Breath of the Wild on minun ennakkosuosikki omaksi valinnaksi kun mietin mikä on vuoden 2017 paras peli. Tykkäsin tästä paljon ja pelasin tätä ahmimalla. Pelikellossa oli 86 tuntia kun tein kaikki pelin asettamat päätavoitteet. Peli ei sovi vapaa-aika rajoitteiselle.

Kirjaudu kommentoidaksesi