Pikmin Bloom

Ylös, ulos ja lenkille

Pikmin Bloom on pelillistetty askelmittari Nianticiltä, joka on sama pelifirma, joka kehitti Pokemon Gon. Edeltäjänsä tavoin tämä hyödyntää kännykän paikannusominaisuutta.

Peli tuli vuosi sitten markkinoille, joten voisin kirjoittaa tästä jotain. Itse latasin pelin viime joulukuussa, joten en ole vielä täyttä vuotta pelannut tätä. Matkan varrella olen saavuttanut tason 70, peli on palkinnut minut expert active walker -lätkällä, joka tulee siitä että on kävellyt kännykkä mukana yli 2,5 miljoonaa askelta. Sitten sain expert decor pikmin -lätkän, joka tulee siitä että on kerännyt vähintään sata erilaista koriste pikminiä, Pokemon tyyliin, eli täytyy kerätä kaikki.

Peli pyörii koko ajan kännykässä taustalla ja mittaa askelia ja seuraa missä pelaaja liikkuu, syöden akkua. Kun menee kävelylle ja tulee kotiin. Voi huomata että maastossa on pikminin taimia, joiden kimppuun voi lähettää alussa saatuja pikminejä, joilla kasvattaa laumaa. Pikmineille voi syöttää mettä (nectar), jolloin niiltä saa kukkasia vastineeksi, joita taas voi käydä kylvämässä kävelylenkillä. Ennen kävelylenkille menoa laitetaan pikminit istuttamaan kukkasia ja kun ollaan lopetettu kävely, pysäytetään kukkaistutukset. Kukkaistutuksilla tienataan pelin sisäistä valuuttaa ja kukkien istuttaminen on usein edellytyksenä tason nostoon. Mitä isompi taso, sitä isomman jengin pikminejä voi ottaa mukaan kävelylenkeille.

Kukkaistutus mekaniikka on sikäli nerokas, että se pakottaa pelaajan menemään ulos kävelylle. Muistan joskus kun eräässä suomalaisessa pelimediassa oli uutinen että joku oli kerännyt Nintendo DS:n askelmittarilla mega-askel määrän kun oli pyörinyt kotona ympyrää. Pikmin Bloomin kukkaistutusmekaniikan kanssa paikoillaan pyöriminen ei toimi, sillä kukkasia ei ilmesty ellei pelaaja liiku vähän pitemmälle, kuten kunnon kävelylenkille ulos. Tässä on sellainen lievä haittapuoli, että välillä kun tulee kotiin kävelyltä niin kukkaistutukset unohtuvat päälle ja sitten kukkaset menevät hukkaan kun on vaan kotona. Olisi hyvä jos olisi jokin aikakatkaisu, jolloin kukkaistutukset menevät itsestään pois päältä kun ollaan paikoillaan ettei kukkaset mene hukkaan, mutta muistan tarpeeksi usein kytkeä istutukset pois päältä että kukkasia riittää kävelylenkeille.

Olen ollut innoissaan tästä, sillä mulla on sellaista historiaa Nintendon askelmittarien kanssa, että aloin käyttämään Nintendo DS:n askelmittaria vuonna 2009, sitten Wii U askelmittaria vuonna 2013, ostaen aina varamittareita vuoteen 2019 asti, jolloin Wii U vaihtui Switchiin ja olin 2019-2021 kokonaan ilman askelmittaria, mutta pääsin taas mittailemaan askelia ja tämä pikmin teemainen askelmittari on paljon hienompi, kuin Nintendon aiemmat askelmittarit.

Kirjaudu kommentoidaksesi