Splatoon 2

Yltä päältä musteessa

Peli on nettitoimintapeli, jossa mittaa ottavat toisistaan neljän hengen joukkueet. Pelin alussa pääsee mukaan turf war nettipelimoodiin, jossa se joukkue voittaa, joka värittää suuremman alueen musteella kuin vastustajan joukkue.

Vastustajan peliä voi sabotoida sotkemalla tämän hahmon musteella, jolloin hän joutuu palaamaan aloituspisteeseen, josta on taas matkaa maalaushommiin. Peli ei anna pisteitä ns. tapoista, vaan pisteitä tulee siitä on jaksanut pelata kokonaiset kolme minuuttia ragequittaamatta, josta tulee 300 kokemuspistettä, maalaamalla tarpeeksi aluetta (maalauksesta saa maksimissaan 500 kokemuspistettä, jotka saa helposti kun vaan yrittää parhaansa) ja voitosta tulee 600 kokemuspistettä. Voitto onkin ylivoimaisesti vaikein saavuttaa ja jos jollekkin pelaajista tulee kutsu mennä syömään niin alivoimaisena on vaikea voittaa.

Splatoonista on sanottu, että se on räiskintäpelien Mario Kart, eli peliin on helppo tulla mukaan vaikka olisi kokematon pelaaja kilpailullisten pelien saralla. Tässä aloittelija ei ole taakka. Muistan kun kokeilin Call of Dutyn nettipeliä, jossa se joukkue voittaa, joka tappaa eniten pelaajia vastustajan joukkueesta. Kun kuolin 50 kertaa ottelun aikana ja sain itse yhden tapon niin se joukkue hävisi aina automaattisesti missä olin mukana. Ei ollut kivaa.

Kun pääsee tasolle 10, peli ehdottaa, että voisi mennä pelaamaan kilpailullisempaa ranked battlea. Kuulostaa stressaavalta, joten jätin väliin. Kone sanoo että voit ihan hyvin pelata turf waria, saa valita vapaasti.

Pelissä on myös yksinpeli kampanja. Yksinpelissä voi tulla game over, joten se on oikeastaan vaikeampi kuin nettipeli, jossa ei kuitenkaan heitetä pelistä ulos vaikka kuolisi monta kertaa. Yksinpelistä on sanottu että se on hyvää harjoitusta nettipeliä varten, mutta minä tein päinvastoin eli harjoittelin nettipelillä yksinpeliä.

Yksinpeli tuli pelattua läpi, mutta jatkan peliä turf war nettipelimoodin parissa. Olen tätä kirjoittaessa tasolla 14. Pelikellossa on 20 tuntia.

Kirjaudu kommentoidaksesi