Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFINin käyttäjätietokanta

KonsoliFIN.net on KonsoliFIN ry:n pitämä videopeliaiheinen sivusto, joka jakautuu kahteen osaan: uutiset, artikkelit ja muu sisältö ovat luettavissa osoitteessa www.konsolifin.net, ja peliaiheinen keskustelupalsta, eli KonsoliIFINin foorumi, on osoitteessa forum.konsolifin.net. Näillä sivustoilla on yhteinen käyttäjätietokanta. Sisältöä voi lukea ilman rekisteröitymistä, jolloin kaikki toiminta on anonyymiä. Foorumikeskusteluihin osallistuminen sekä sisällön kommentointi edellyttävät rekisteröitymistä. Rekisteröityneistä käyttäjistä kerätään seuraavat tiedot:

  • käyttäjänimi (itse valittava, vaaditaan tunnistautumiseen)
  • sähköpostiosoite (pakollinen tieto, käytetään kirjautumisen vahvistamiseen)
  • rekisteröitymisajankohta
  • viimeisin vierailukerta

Tiedot kerätään, jotta kävijällä on mahdollisuus osallistua keskusteluun yksilöitynä osapuolena. Keskustelun tason ylläpitämiseksi ja moderoinnin mahdollistamiseksi KonsoliFIN ei tarjoa mahdollisuutta osallistua keskusteluun anonyyminä.

Keskustelu ja sen moderointi

Foorumin pääasiallinen tarkoitus on keskustelu, joten kaikki foorumille kirjoitetut viestit säilytetään siinäkin tapauksessa, että viestien kirjoittajan tili suljetaan. Pyydettäessä viestit voidaan tilin sulkemisen jälkeen muuttaa anonyymeiksi, jolloin niiden kirjoittaja ei ole tunnistettavissa. Viestit voidaan poistaa näkyvistä pysyvästi erityistapauksissa, esimerkiksi kun käyttäjän oikeusturvan voidaan perustellusti epäillä vaarantuvan viestien näyttämisen vuoksi.

Itse kirjoittamansa viestit käyttäjä voi listata foorumilla käyttämällä hakutoimintoa tai valitsemalla omasta tilivalikostaan linkin "Omat viestini".

Foorumikeskustelijoilla on mahdollisuus raportoida asiattomiksi katsomansa viestit. Raporteissa viitataan muihin foorumin käyttäjiin. Käyttäjillä on halutessaan oikeus pyytää lista heihin kohdistuneista raporteista. Näissä tilanteissa käyttäjälle kerrotaan, mihin viesteihin heistä tehdyt raportit kohdistuvat, mutta ei raportoijien nimiä. Raportteja säilytetään 3-4 kuukautta, minkä jälkeen ne hävitetään. Moderointipäätöksiä säilytetään mahdollisen sanktion voimassaoloaika ja sen jälkeen korkeintaan vuoden ajan.

Kolmansien osapuolten keräämät tiedot

Sivusto asettaa käyttäjän selaimeen evästeitä (Improve Median, Googlen ja Facebookin), joiden avulla kerätään anonyymiä dataa käyttäjien toiminnasta sivustolla. Tätä dataa hyödynnetään mainosten kohdentamiseen, eikä kukaan KonsoliFINissä voi liittää kyseistä dataa yksittäisiin henkilöihin.

Mikäli haluat estää mainosverkostoja ja kävijäanalytiikkapalveluita seuraamasta internetin käyttöä, voit tehdä sen asentamalla seurannanestolaajennuksen kuten Ghosteryn selaimeesi. Lue lisää Make Use Of -sivustolta: www.makeuseof.com/tag/block-facebook-social-networks-tracking-online/

Muut sivuston keräämät tiedot

Edellä mainittujen tietojen lisäksi rekisteröity voi halutessaan ilmoittaa sukupuolensa, syntymäaikansa, asuinkaupunkinsa, ammattinsa ja muita tietoja, joiden syöttäminen on täysin vapaaehtoista. Näitä tietoja ei tarkasteta millään tavalla, eikä niitä yleensä käytetä mihinkään. Poikkeuksena edelliseen voidaan mainita tilanne, jossa käyttäjä on unohtanut tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen tai ei pääse lukemaan siihen lähetettyjä viestejä, eikä myöskään muista tilinsä salasanaa; tällöin lisätietojen perusteella voidaan yrittää varmistaa käyttäjän oikeus tiliinsä. Emme kuitenkaan edellytä tai edes suosittele näiden tietojen syöttämistä.

Ilmoitetun syntymäajan perusteella saatetaan rekisteröidyn syntymäpäivä ilmoittaa foorumin etusivulla. Tämän tiedon näyttämistä voi hallita foorumin tietosuojasivulla.

Omia tietoja voi hallita foorumin "Omat tiedot"-sivulla:

https://forum.konsolifin.net/account/personal-details

Omien tietojen näyttämistä voi hallita foorumin tietosuojasivulla:

https://forum.konsolifin.net/account/privacy

Sivusto asettaa käyttäjän selaimeen myös kirjautumiseen liittyviä evästeitä, joiden avulla voidaan yhdistää selain KonsoliFIN.net-foorumin käyttäjätiliin.

Tietojen käyttö, rekisterin ylläpito sekä oikeus tehdä valitus tietojenkäsittelystä

Kaikki KonsoliFINin keräämät tiedot käsitellään ETA-alueella sijaitsevilla virtuaalipalvelimilla. Palveluntarjoaja on Host Europe, ja KonsoliFINin sivuston käyttämä palvelinkeskus on maaliskuusta 2018 alkaen sijainnut Ranskassa. Kuvaus sovellettavista tietoturvakäytännöistä on luettavissa Host Europen sivuilla: www.hosteurope.de/en/Host-Europe/Security. Tietoa ei käsitellä ETA-alueen ulkopuolella.

KonsoliFIN ry ei luovuta näitä tietoja kaupallisille tahoille, eikä käytä tietoja kaupallisiin tarkoituksiin. Tietoja voidaan luovuttaa oikeuden päätöksellä tai muusta perustelluksi todetusta syystä viranomaisille.

Kaikki edellämainitut KonsoliFINin keräämät tiedot muodostavat henkilörekisterin "KonsoliFIN.netin käyttäjärekisteri". Rekisterin pitäjä on KonsoliFIN ry, ja vastuuhenkilönä toimii yhdistyksen puheenjohtaja Jyri Jokinen, CIPP/E, jyri.jokinen@konsolifin.net.

Mikäli rekisteröidyillä on huomautettavaa KonsoliFINin toiminnasta henkilötietojen käsittelijänä, asiasta voi valittaa valvovalle viranomaiselle, joka Suomessa on Tietosuojavaltuutettu: www.tietosuoja.fi/fi/index/tietosuojavaltuutetuntoimisto.html.

Kirjaudu kommentoidaksesi