Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Medal of Honorissa haetaan taistelupareja

Syksyn kohokohtia on aina suurten räiskintäsarjojen kohtaaminen. Activision ei Gamescomissakaan säästellyt vyöryttäessään Call of Dutyn: Black Ops II:n puolesta, kun taas Microsoft ja Halo 4 jättäytyivät pois koko messuilta. Medal of Honor: Warfighter jäi esillepanoltaan auttamatta altavastaajaksi, mutta moninpelin osalta tarjolla oli mielenkiintoisen erilaista menoa.

Saksalaismessuilla EA:n räiskinnästä tarjottiin pelattavaksi uusi Home Run -pelimuoto. Pelaajat jaetaan tuttuun tapaan kahteen joukkueeseen, joiden sisällä muodostetaan vielä taisteluparit. Home Runissa tiimit saavat vuorotellen puolustaa kahta lippua ja hyökätä. Joukkueiden sisäisistä ryhmistä Alpha puolustaa yhtä lippua ja Bravo toista. Tiimityötä edesautetaan näyttämällä oman taistelutoveri vaikka seinien läpi korostettuna silhuettina. Lisäksi kaveriaan voi käydä ruokkimassa panoksilla tai parantamassa, mikäli tämä menee ottamaan luoteja nahkaansa.

Ennen taistelukentälle tetsaamista pelaajan täytyy valita oma hahmoluokkansa. Kuudella ehdokkaalla katetaan perinteiset tyypit rynnäkköryynääjästä tarkka-ampujaan ja pioneerimieheen. Ainakaan testisessioissa taisteluvarustukseen ei suoraan päässyt vaikuttamaan. Sen sijaan erilaisten kokonaisuuksien välillä saattoi valita vaihtelemalla solttunsa kansalaisuutta. Maa ei vaikuta pelkästään aseistukseen vaan myös maastopukuihin ja taistelun lomassa huudettaviin kommentteihin. Kyllähän se saattaa tietyille suomalaispelaajille tehdä tiukkaa asettua ruotsalaissoturin saappaisiin ja kuulla, kuinka pirteät länsinaapurit karjuvat kentällä.

Hauskana yksityiskohtana maavalinnat kantautuvat myös Home Runia ryydittäviin animaatioihin. Lippua ryöstettäessä selkään nostetaan esimerkiksi Ruotsin keltaristikangas, joka lyödään tankonsa kera tanakasti tantereeseen, kunhan maalialueelle asti selvitään.

Home Runin taistelut keskittyvät pienempään mittakaavaan ja tiivistunnelmaisempaan taisteluun. Kokeiltu kartta tuntui kotoisen kompaktilta jo kahdeksalla pelaajalla. Lisäjännitystä pelimuotoon toi jakaminen kierroksiin: kuoleman koitettua joutuu odottamaan seuraavan erän alkuun. Varovaisuuteen ja tiimityöhön kannustettiin lukuisilla väijytyspaikoilla. Muissa pelimuodoissa jokaista hahmoluokkaa siunataan omilla erikoiskyvyillään, mutta Home Runissa ne loistivat poissaolollaan. Pienen tiedustelukoneen, tukitulta antavan lentokoneen tai perinteisen vartiokonekiväärin tyyliset ratkaisut eivät oikein olisikaan sopineet pelimuodon henkeen tai skaalaan.
 
Mikään Medal of Honor: Warfighterista näytetty ei sinänsä kiiltänyt uutuuttaan ja innovatiivisuuttaan, mutta ainakin Home Runin tunnelma erosi selkeästi jatkuvaan juoksemiseen ja riehumiseen erikoistuneista nykyräiskinnöistä. Kehittäjät vihjasivat esittelyn yhteydessä, että Warfighteriin liitetään myös jonkinlainen suuremman mittakaavan metapeli, jossa pelaajat voivat valita haluamansa maan ja kerätä sille pisteitä. Metapeli toimii Battlefieldistä tutun Battlelog-palvelun kautta, mutta muuten yksityiskohdat siitä jätettiin vielä hämärän peittoon.

Medal of Honor: Warfighter jalkautuu lokakuussa Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle.

Galleria: 

Kommentit

Tämä tuntui taas tarpeeksi erillaiselta täyttääkseen oman paikkansa. Jos edellinen Medal of Honor oli vailla omaa indenttiteettiään, tuntui tästä sitä jo löytyvän. Taisteluparin kanssa verkkopelikokemuksen jakaminen tiiviinä yhteistyönä jättää kyllä jälkensä. Seuraavien pelien täytyy vuorostaan viedä sosiaalisuuden ilosanomaa taas pidemmälle.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi