Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFIN testaa: Sound Blaster Tactic3D Omega -kuulokkeet

Creativen äänipuolen vanha jäärä Sound Blaster tuo joulumarkkinoille Tactic3D Omega -kuulokkeet. Pelaajille suunnatut kupit ovat 200 euron arvoisina markkinahintojen yläpäässä, mutta langattomuus ja yhteensopivuus tietokoneen, Macin ja molempien konsolien kanssa ovat arvokkaita argumentteja uusia luureja valittaessa.

”Rakennettu kuin tankki”

Metallirungon ympärille rakennetut Tactic3D Omega -kuulokkeet ovat tyylikkään mustat. Lisäkivana päällä ollessaan kuppien ulkoreunat hohtavat sinistä valoa. Mikki on taipuvaa sorttia ja irrotettavissa kokonaan. Väliotsakkeena olevan huvittavan mainospuheen kestävyyteen ei päästä, mutta kovalla muovilla päällystetty kuori on riittävä hieman aggressiivisemmankin pelaajan käsissä. Joustamattomuus tuntuu tosin pidemmissä pelisessioissa, sillä aavistuksen pieneksi jäävät kupit hiostavat ja painavat korvat vasten ihoa. Jäykkyyteen ei ennättänyt tottua tuntuvankaan testauksen jälkeen, vaan luurit oli yksinkertaisesti laskettava alas ulkoiluttaakseen välillä kuuloelimiä. Vastapainoksi kuppien pehmusteet eristävät ulkomaailman äänet esimerkillisen hyvin.

Modernisuutta on haettu sinivalon ohella myös kuulokkeiden pikanäppäimistä. Äänenvoimakkuuden säätö, mykistys ja virtanappi jäävät tosin tavoitellusta jouhevuudesta kauaksi. Ikävästi naksuvat napit ontuvat välillä rekisteröinninkin suhteen, eivätkä pitkiä painalluksia vaativat toimenpiteet ole käyttäjäystävällisiä. Mykistysnapin kanssa samaan sidottu langattoman yhteyden synkronointi tuntuu paikoin reistailevan, ja muutamaan otteeseen mykistystoimintoa ei saanut pois muutoin kuin sammuttamalla kuulokkeet. Porrastettu äänenvoimakkuus sopii vain nopeisiin äänenkorjauksiin, ei hienosäätöön. Lisäksi virranvähyydestä ilmoittavaa piippausta ei pysty mitenkään sammuttamaan.

Pakkauksen mukana tuleva telakka on kuulokkeita heiveröisempi tuttavuus. Pohjassa sijaitsee paikka vastaanottimelle, ja kuulokkeet roikkuvat kahden tikun varassa. Lähettimen paikka on hieman liian iso, minkä vuoksi mötikkä lentää liikuteltaessa helposti omille teilleen. Vastaanottimessa on kaksi USB-liitintä, joista toinen syöttää virran ja toisella ladataan kuulokkeet. Latauksen sekä Xboxin ohjaimeen menevän piuhan liittimet ovat kuulokkeen kumisen lärpäkkeen alla, mutta kolon ahtaus aiheuttaa paikoin ongelmia kytkemisen kanssa. Vastaanotin liitetään haluttuun kokoonpanoon mukana tulevalla RCA-piuhalla. Vaihtoehtoisesti laitteeseen voi kytkeä suoraan esimerkiksi MP3-soittimen.

Monikäyttöistä hekumaa

50mm FullSpectrum -yksiköillä varustetut luurit ovat luokassaan erinomaiset. Langattomille kuulokkeille yleinen kohina on miltei olematon. Takova basso ja rikas yläpää tarjoavat mehevän herkullisen äänimaailman, joka on omiaan peliympäristössä. Oli kyse sitten kaoottisista räiskinnöistä tai tunnelmallisista hiiviskelyistä, kuulokkeet toistavat pelaajalle tärkeimmät elementit tarkasti ja pienimpiä yksityiskohtia hivellen. Selkeän yleisvaikutelman lisäksi äänimaailman yksittäiset tehosteet on vaivaton paikantaa. Tuntuvasta potkusta huolimatta matalat taajuudet voisivat tosin sointua hivenen täyteläisemmin.

Tactic3D Omega -kuulokkeet venyvät vaivatta musiikkikäyttöön, jolloin vivahteikkaan annin ainoa lievä miinus on

hieman ponnettomaksi jäävä bassontoisto. Kyse ei suinkaan ole mistään ala-arvoisesta suorituksesta, päinvastoin, mutta mataliin taajuuksiin kaipaisi hieman ”lihaa luiden” ympärille. Alapääongelmiin voi etsiä kertaratkaisua Creativen yhteensopivan Recon3D-äänikortin kanssa. Lievempää tekohengitystä pystyy antamaan pakkauksen mukana tulevalla ohjelmistolla. Elokuvakäytössä luurien olematon monikanavamiksaus saa tilakäytöltään aktiiviset kohtaukset kuulostamaan puurolta, vaikka äänet muutoin toisinnetaan erinomaisesti.

Laatutietoinen ratkaisu

Kalliista investoinnista huolimatta Sound Blaster Tactic3D Omega -luurit ovat tosipelaajan ystävät. Äärimmäisen laadukas äänentoisto, langattomuus ja monikäyttöisyys puhuvat kolminumeroisen hinnan puolesta, ja ainoa oleellinen kritiikki on pidemmän käytön aiheuttama epämukavuus.

Bundlaamalla kannut vielä saman valmistajan Recon3D-äänikortin kanssa huokeampaan yhteishintaan, saa vastineeksi selkeän parannuksen äänenlaatuun, vaivattomammat kytkennät ja päälle toimivan 5.1-monikanavamiksauksen jopa elokuvakäyttöön.

KonsoliFIN kiittää Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless -kuulokkeiden testikappaleista maahantuoja Pan Visionia.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi