Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Huumaavaa vauhtia, beibe!

Menneen vuoden syksynä varovaisia kehuja ja räävittömäksikin yltynyttä kitinää herättänyt Mafia III on saanut ensimmäisen tarinallisen lisäsisältöpakettinsa. Maaliskuun lopussa ilmestynyt Faster, Baby! -laajennus on ensimmäinen kevään ja kesän aikana saapuvasta kolmesta paketista. Avaussetti tarjoaa sinänsä pirtsakkaa meininkiä, mutta harmillisesti emopeliäkin riivanneet ongelmat ovat yhä läsnä.

Faster, Baby jatkaa jo aiemmin nähtyjen teemojen parissa. Noin kahden tunnin mittainen tarinasisältö keskittyy vaaleihin valmistautuvan sheriffi ”Slim” Beaumontin kukistamiseen. Korruptoituneen miehen vallanhimoa eivät toimien laillisuutta tutkivat asianajajat hidasta, joten poliittiset murhat ja rehottava rikollisuus ovat Beaumontin piirissä silkkaa todellisuutta. Kyltymättömän verenjanoinen poliitikonalku jää hyvistä teemoista huolimatta harmillisen etäiseksi, sillä muutaman perustehtävän aikana ei ehdi kunnolla kimmastumaan pääkonnalle. Autolla kurvailut ja tuttu räiskintä ajavat sinänsä asiansa, mutta pieni lisäpanostus olisi tehnyt poikaa.

Laajennuksen fiilistä latistaa emopelistä tuttu ongelma: ikimuistoisen kohtausten puute. Sinänsä toimivaa mutta turhan geneeristä paukuttelua harrastaessaan ei voi väistyä kolmosen päätarinassa olleen huvipuistokohtauksen kaltaisten tilanteiden haikailulta. Päräyttävät surmat, sänkyyn ilmestyvät hevosenpäät ja muut mafiaperheiden välisistä kaunoista kumpuavat tempaukset ovat huomattavasti hienompia kuin suojaräiskinnän avulla kasattava rivisotilaiden ruumisläjä. Ankean tehtäväsuunnittelun takia poliisilaitoksen ja lippaan samanaikainen tyhjentäminen jää ainoastaan peruskivaksi viihteeksi.

Viherpeukalointia

Kostonhimoinen Lincoln Clay pääsee tällä kertaa hääräämään rasistisen politiikan lisäksi myös huumebisneksen parissa. Vihertävät tajunnanlaajentajat eivät ole 1960-luvun lopun New Orleansissa sen paheksutumpia kuin ilmeisesti nykyäänkään, mutta pelin yltiöpositiivinen asenne kannabikseen tuntuu silti vanhakantaisemman maan edustajalle hitusen erikoiselta. Oman sadon kasvattaminen toimii tosin huomattavasti paremmin pääpelin aikana tehtävänä sivupuuhana, sillä laajennuksen tarinakuviot on läpäisty ennen ensimmäisenkään satsin valmistumista. Kukinnon kasvupyrähdystä voi ripeyttää laitteistopäivityksillä, mutta myyntikelpoisen kaman saaminen kestää parhailla vempaimillakin muutaman tunnin ajan. Harmillisesti kasvu tapahtuu vain pelin pyöriessä, joten siementäminen ennen yöunia ei edistä lompakon kasvua.

Faster, Baby tuo tarinasisällön ja huumebisneksen lisäksi mukanaan uuden pelialueen. New Orleansin lounaisosaan sijoittuva Sinclair Parish tuo viihtyisän lisäläänin, joka erottuu muusta pelimaailmasta riittävästi. Vaalikampanjointi näkyy mukavan maatilamaisen kaupunginosan maastossa. Laajennuksen nimestäkin pääteltävä lisävauhti näkyy uuden Lassiter Nightcrawler -menopelin lisäksi myös monien hyppyrien muodossa. Sangen kestävää sorttia oleva kärry ei ole moksiskaan Beaumontin mainosplakaatien tuhoamisesta, kattojen päällä kurvailusta sekä torikojujen tuhoamisesta. Uutuusautosta nouseekin hetkessä koko pelin mieluisin kulkuneuvo.

Vauhti ja hinta huimaavat

Faster, Baby tarjoaa Mafia III:n vasta korkkaaville mukavaa lisäsisältöä pääjuonen kyytipojaksi. Muutamaa senttiä vaille 15 euron hintalappu tekee paketista tarinan aiemmin läpäisseelle kuitenkin ikävän kalliin sisältöönsä nähden. Varsin mukiinmenevä emopeli ja tarinalaajennus jäävät alkuvuoden mainiossa pelitarjonnassa harmillisen herkästi paitsioon. Vaikka paketin tarjoama parituntinen vierähtää New Orleansissa kertaistumalta nautiskellen, tuntuu nykyhinta liian suolaiselta. Tässä vaiheessa onkin siis syytä suositella joko kausipassia tai alennushinnan vartoilua. Toivottavasti toukokuulle tähdätty Stones Unturned -paketti onnistuu paremmin, sillä ensimmäisen yrityksen hinta ja sisältö eivät hyvistä aihioista huolimatta kohtaa riittävästi.

Kirjaudu kommentoidaksesi