Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Bioshock-trilogia. The Elder Scrolls V: Skyrim. Call of Duty: Modern Warfare. Kolme Crash Bandicoot -peliä. Full Throttle. Batmanin Arkham-seikkailut. Ensimmäinen Darksiders. Kaikki nämä pelit ja vino pino muitakin ollaan tuomassa nykykonsoleille hienompiin ulkoasuihin käärittynä.

Mutta puuttuuko listalta jokin oleellinen nimike? KonsoliFINin toimitus pohti asiaa ja keksi muutamat pelit, jotka ovat vielä vailla huomiota. Oletko samaa mieltä valinnoista vai keksitkö itse parempia ehdotuksia? Kerro meille kommenteissa!

------------------

Petri Kataja

Koetin ankarasti miettiä yhtä tiettyä peliä, jonka haluaisin takaisin kaiken kansan tietoisuuteen HD-kuorrutteella varustettuna. En pitkän pähkäilyn jälkeen keksinyt kuin yhden vastauksen. Se ei ole itsestään selvin kaikista vaihtoehdoista, mutta jos se takaisi kyseisen sarjan päähahmon paluun videopeleihin, olisi se kaiken arvoista. Haluaisin nimittäin "remasteroiduttaa" Nintendo 64:ltä tutun Mystical Ninja Starring Goemon -tasoloikkaseikkailun.

Goemonin ja kumppanien tähdittämä tuotos on yksi suosikkipeleistäni, etenkin retrolasien kautta katsottuna. Siinä yhdistyvät mainiolla tavalla tasoloikkaelementit, seikkailu menneen ajan Japanissa sekä erikoinen, kovin japanilainen huumori. Ja mikä parasta, pelin musiikit ovat ykkösluokkaa! Seikkailun sävellyksistä voisi jo itsessään tehdä kattavan artikkelin, sillä ne ovat iskostuneet mieleeni niin vahvasti. Peli ansaitsee lisää huomiota, minkä lisäksi jättirobottien sekä hapokkaiden linnojen näkeminen HD-grafiikalla houkuttelisi kovasti.

Harmi vain, että Goemon-pelit on kehittänyt Konami, joka ei nykyisellään valitettavasti tunnu osaavan tehdä mitään oikein. Viimeisin sinisen piikkitukan tähdittämä seikkailu on vain Japanissa julkaistu DS-käsikonsolipeli. Vuonna 2005. Tämän jälkeen hahmo on alennettu tähdittämään lähinnä pachislot-kolikkopeliautomaatteja.

Ja muuten hei, myös kaunistettu versio Solar Jetmanista olisi hieno asia.

A-P Kuutila

Yhtään remasterointia en ole hankkinut, enkä niitä varsinaisesti kaipaile. On kuitenkin kaksi teosta, jotka voisin haluta remasteroituna Xbox Onelle. Ensimmäiseksi loistava The Elder Scrolls 3: Morrowind, jonka kohdalla riittäisi pahimpien bugien korjaus sekä ulkoasun päivitys nykystandardeille. Toki olisi myös mukavaa saada ne alueiden väliset lataustauot pois, tai ainakin lyhyemmiksi. Toisena haluaisin GTA IV:n, joka on monin paikoin jälkeläistänsä parempi. Ajomallinnus hakee vertaistaan, eikä sille kannattaisi tehdä mitään, mutta FPS-kuvakulma olisi loistava lisä. Molemmilla peleillä on erityinen paikka pelimuistissani tuli remasterointeja tai ei.

Miia Lyyra

Ensimmäinen Super Smash Bros. julkaistiin vuonna 1999 Nintendo 64:lle. Tämän jälkeen sarjan eri osia on tehty aina uusille Nintendon konsoleille. Julkaistujen listauksessa komeilevat Super Smash Bros. Melee (Nintendo GameCube), Super Smash Bros. Brawl (Wii) ja Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ja Wii U.

Vaikka GameCubelle tehtyä Smashia voi pelata Wii:llä ja Wii:n tekelettä Wii U:lla, olisi hienoa nähdä kaikki sarjan osat samassa paketissa. Nintendo 64:lle saatavaa versiota on hankala löytää halvalla, joten sen pelaaminen on käynyt haastavaksi. Oma henkilökohtainen retrokokoelmani kasvaa, mutta N64:lle tehtyä kasettia en vielä ole saanut käsiini. Mikään ei olisi hienompaa, kuin pelata näitä kaikkia esimerkiksi tulevalla Nintendon NX-konsolilla.

Jos näin tulisi joskus käymään, antaisin setelitukon välittömästi jollekin, joka vaihtaa sen pelilevykkeeksi.

Jaakko Herranen

No, hommahan on ollut aivan selvä jo vuosien ajan. Dreamcastin surullisenkuuluisat, viitisentoista vuotta sitten ilmestyneet Shenmue-seikkailut täytyy saada nykyraudalle.

Akuutti tarve on tätä nykyä entistä suurempi, koska fanien märät unet ovat toteutumassa ja Shenmue III on realisoitumassa ensi vuoden aikana todeksi. Kiitos Kickstarter, Yu Suzuki, Sony sekä asialleen omistautunut, uskollinen fanikunta.

Kahden ensimmäisen Shenmuen HD-painoksista on huhuiltu tasaiseen tahtiin siitä lähtien, kun konsoleiden kauppapaikoille alkoi tipahdella uusioversioita vanhoista peleistä. Myös Sega on kunnostautunut aiheen tiimoilta heittämällä tarjolle esimerkiksi Dreamcast-hitti Crazy Taxin monien muiden ohella.

Missä viipyy Ryo? Missä ne merimiehet hengailee? Kysyn vain.

Petri Leskinen

Nyt kun vuosikymmenen odotus alkaa olla ohi ja The Last Guardian hiipii lintukissamaisesti pelaajien saataville, olisin valmis palaamaan myös Icon ja Shadow of the Colossuksen maailmoihin. Tiedän että molemmat pelit on jo remasteroitu edelliselle konsolisukupolvelle, mutta saahan mies unelmoida. Varsinkin Colossuksen valtava maailma ja upeat jätit ottaisin mielellään tarkemmilla grafiikoilla ja parannetulla piirtoetäisyydellä PlayStation 4:lle. Kaipaan surullisia mutta samalla voitokkaita hetkiä, jolloin kerrostalon kokoinen luonnonkappale kaatuu sydäntä särkevän äänen saattelemana.

P.S. Toivottavasti The Last Guardian on hyvä.

Tero Lepistö

Autopelin valitseminen remasteroitavaksi kaikkien mahdollisten helmien joukosta osoittaa ehdottajaltaan lähinnä suunnatonta mielikuvituksen puutetta. Siitäkin huolimatta – tai sen vuoksi – haluaisin nähdä uusversion ihka ensimmäisen PlayStationin Destruction Derbystä. Edesmenneen Psygnosiksen hengentuote tarttui aikoinaan konsolin kylkiäiseksi, ja valinta osoittautui täydellisen oikeaksi. Ratoja ei ollut hirveästi mutta ne pursuivat riemastuttavia hetkiä. Poikkeuksellisen persoonalliset tekoälykuskitkin erotti toisistaan jo ajotyylinsä perustella, mitä ei voi sanoa kovin monesta nykypelistä.

Toki romuralli-ideaa on jalostettu vuosien varrella onnistuneesti muun muassa kotimaisen Bugbearin toimesta, mutta kahden ensimmäisen Destruction Derbyn täydellisyyttä hipova tasapainottelu yleisen sekoilun ja tiukan kisaamisen välillä on edelleen ylittämättä. Samaa rytinää teräväpiirtoisesti romuttuvilla pelleillä, kunnon uramoodilla sekä nettipelillä – kelpaisi kyllä!

Jyri Jokinen

Jostain syystä teknisiä parannuksia menneiden vuosien suosikkipeleihin toivoessa parhaiten jopon saa keulimaan Mechwarrior 2. Tämä PC-pelaamisen kulta-ajan helmi on aiemminkin päässyt hyötymään erilaisista teknisistä edistysaskeleista, kuten 3D-kiihdytinkortista (uuh, ne OpenGL-supergrafiikat!), katseen suuntaa ohjaavasta joystickin peukalotatista ja CD-aseman mahdollistamista MP3-musiikeista (soundtrack <3). Teemansahan puolesta Mechwarrior on ajaton: 30-tonniset teräskasat räimivät toisiaan lasereilla ja konetykeillä yrittäen samalla hallita hermojaan ja ylikuumenemista.

Nyt remasteroitu mech-taistelupeli olisi jotain täydellisyyden tuolta puolen VR-lasien läpi koettuna. Pleikkarin ohjain sinänsähän on erittäin toimiva taistelurobotin kontrollityökalu, sohvan pohjalla röhnöttäminen simuloi mainiosti kuskin istumista mechan hytissä ja mahdollisuus hallita taistelukenttää ihan päätä kääntelemällä herättävät poikamaisen riemun magnum-ikäisen setämiehen sielussa.

Menivätkö valinnat nappiin? Olisivatko Boogerman, Jumping Flash! tai Alan Wake parempia vaihtoehtoja? Kerro oma mielipiteesi kommenteissa!

Kommentit

Ainoa peli jonka toivoisin tuotavan HD-kuorrutuksella historiasta tähän päivään on Socom 2. Aika kultaa muistot, mutta väitän pelistä löytyvän yhä ripaus sitä taikaa joka teki siitä konsolisukupolvensa ja PlayStation 2:n suosituimman verkkopelin.

Mulla oli pitkään listalla myös Red Dead Redemtion, mutta onneksi se tuli yhteensopivaksi Xbox Onelle. Toki olisi kivaa, jos se tehtäisiin vielä uusiksi uudelleen ja samaan pakettiin niputettaisiin RDR The Undead Nightmare -lisäosa, joka oli mahtavaa settiä sekin.

Ehdottomasti Socom 2: U.S. Navy Seals, jossa olisi mukana myös Socom ykkösen kartat. Ei ole sattumaa, että eilen illalla, tuttujen pelikavereiden kanssa pelatessa Socom tuli jälleen kerran puheenaiheeksi ja edelleen niitä hienoja hetkiä muistellaan, yli kymmenen vuotta sitten julkaistusta pelistä.

80-luvulta mainitsen Firebirdin julkaiseman Bubble Bobblen, jaksaisin vieläkin pelata sen parikymmentä kertaa läpi. Ehdottomasti kulutetuin pelini ennen kuin rupesin vakituisesti pelaamaan konsoleilla.

Mä elättelen vieläkin toivoa, että Ico ja SotC tulisivat remasteroituina yllärijulkistuksena ennen The Last Guardiania. En ole ikinä PS2:ta omistanut, ja SotC on jäänyt kokonaan pelaamati, mutta molemia kyllä arvostan kovasti.

Skies of Arcadia olisi yksi joka lähtisi samoin tein ostoon, jos sellaisen saisi jollekin nykykonsolille napattua.

Lisäksi Panzer Dragoon Saga, en kyllä pidätä hengitystäni. Tarina taisi mennä niin, että tämän ajan pelien lähdekoodeista ei pidetty järin hyvää huolta, ja olisi tuhoutunut jo kauan sitten.

Shadow of the Colossus olisi kyllä kova, ihan jo sen takia, että eipä tuota ole itse tullut vielä koettua. Foorumilla (http://www.konsolifin.net/bbs/pelikeskustelu/107157-retropelien-paivityk...) mainittu Dino Crisis voisi kyllä myös olla hyvä valinta!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi