: Luukku 15 – Taas on backlog pidentynyt

Joka vuosi sitä lupaa että "nyt en osta uusia pelejä ennen kuin vanhat on pelattu". Ja joka vuosi lupaus lentää roskakoriin, kun se seuraava iso nimi ilmestyy kauppoihin. Mikä on vuoden 2016 saldo?

Jyrin: Vain parhaita

Backlogini paljastaa varmaan jotain olennaista psyykeni syvyyksistä: ensinnäkin tänä vuonna olen hankkinut pelejä selkeästi vähemmän, mikä viittaa vanhenemisen myötä kehittyneeseen harkintakykyyn. Erityisen iloinen olen siitä, että ihan kaikkea kuonaa en enää osta edes halvalla. Toisaalta korkkaamattomien pelien listan vertaaminen läpipelattuihin todistaa, että pituudella on väliä: kynnys edes aloittaa useiden kymmenien tuntien seikkailu on korkeampi kuin muutaman tunnin kompaktilla paketilla. Haluan enemmän Firewatcheja!

Vuonna 2016 ostettuja mutta kokonaan aloittamatta jääneitä:

  • Uncharted 4, ei liene salaisuus, että nautin kaikista aikaisemmista osista enemmän kuin keskivertopelaaja. Tämänkin teoksen haluaisin mennä nautiskellen läpi, mutta lieneekö moiseen aikaa ennen eläkepäiviä?
  • Witcher 3, eihän sarjaa nyt keskeltä voi aloittaa. Kaksi ekaa osaa ovat PC:llä odottamassa, mutta kun PC:llä pelaaminen on niin puisevaa. Melkoinen dilemma.
  • Bloodborne, monien mielestä paras PS4-peli on kuulemma brutaalin vaikea. Mutta jos se on niin mahdottoman hyvä, niin pitäisihän se pelata. Mutta kun en tykkää vaikeista peleistä...
  • Tomb Raider DE, tämä on ehkä vähän tulkinnanvarainen tapaus, koska olen ehtinyt pelata tätä tunnin-pari PS3:lla. Hyvää tarjousta ei voinut kuitenkaan sivuuttaa, joten tuli sitten investoitua PS4-versioonkin. Onpahan valinnanvaraa.
  • God of War III Remastered, siihen nähden miten täydellisenä pelinä pidin sarjan ensimmäistä osaa, olen ollut harvinaisen saamaton jatkojen kanssa. Kakkoseen en ole edes koskenut, joten viittaan Witcherin kohdalla esittämääni kommenttiin.

Ratchet & Clankin sain sentään pelattua läpi. Viisi kertaa.

A-P Kuutila: Backlogin kirous

Tässä kohtaa vuotta voin antaa itselleni hieman tunnustusta backlogini pysymisestä lähes ennallaan vuoden takaiseen verrattuna. Toisaalta lista ei kyllä ole lyhentynytkään. Edelleen samat Halot 4 & 5, Assassin's Creed 2 & 4, System Shock 2, Witcher 1 & 2 sekä monet muut kummittelevat pelikirjastossani. Lista on pitkä, mutta silti tuntuu välillä, ettei ole mitään pelattavaa. Olen kuitenkin onnistunut pitämään tiukan linjan läpi vuoden, enkä haksahtanut alennusmyynteihin. Tämän vuoden julkaisuista hommasin täysihintaisena ainoastaan Dirt Rallyn sekä uuden formulan, jotka toki ovat molemmat kesken. Hankkimatta jääneitä pelejä, kuten Deus Ex ja Witcher 3 voisi myös laskea backlogiini, sillä tulen ne varmasti jossain vaiheessa ostamaan. Kasaan siis jo jonkinlaista ennakkobacklogia tuleville vuosille. Hienoa, hyvä minä!

Miia Lyyra: Tarjoushaukkana liikenteessä

Lupasin viime vuonna, että en osta yhtään uutta peliä ennen kuin entiset on pelattu. Petin lupaukseni ensimmäisen viikon aikana. Koskemattomien pelien vuori kasvaa kasvamistaan. Usein heikottaa edes ajatella, että mitä kaikkea on kokematta. Välillä mielen valtaa ajatus, että kerkeänköhän pelaamaan kaikkea ennen kuolemaani. Näin syvälliseen pohdintaan ei pidä kuitenkaan vaipua. Backlogia ovat kasvattaneet niin konsoli- kuin PC-pelit. Vuoden alussa hankittu pöytäkone oli kuolinisku ja PC:lle suunnattu Humble Bundle oli viimeinen niitti lompakolle. Samaan sorttiin laskettakoon Steamin alekampanjat.

Kaikkea en tähän viitsi listata, joten nostan vain ne tärkeimmät, jotka sitten jäivät syystä tai toisesta pelaamatta. Ensimmäisenä Citymarketin laarista hankittu Kirby and the Rainbow Paintbrush, joka on kauan odottamani ja kuulemma hieno peli. Ehkä vielä joskus lähden Kirbyn kanssa seikkailemaan. Toisena Dark Souls II: Scholar of the First Sin. En edes pidä Dark Souls -sarjasta, joten en ymmärrä ostopäätöstäni. Syynä on varmaan perinteinen älynväläys: kun halvalla sai.

Minulla on kätyreitä eri puolella Suomea, jotka ilmoittavat paikallisista pelialennuksista. Parhain hintatietäjä sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Paikallisen Anttilan (nyyh, jään sinua kaipaamaan) alekorista mukaan lähti viime keväänä The Evil Within ja Ryse: Sons of Rome. Ensimmäistä en uskalla pelata, koska en pidä kauhupeleistä. Toisesta en tiedä yhtään mitään. Mutta hei, voiko koskaan olla liikaa pelattavaa?

Luulen, että tänä vuonna en tee yhtäkään lupausta ensi vuodelle. En ainakaan, jos ne liittyvät pelien ostamiseen tai sen rajoittamiseen. Onneksi rahat voisi käyttää johonkin turhempaan, joten ei tässä mitään hätää ole. Eihän?

Mikä on oma saldosi tämän vuoden osalta? Harmittaako?

Kommentit

Bloodborne on itseasiassa samaan aikaan sarjan helpoimpia ja vaikeimpia pelejä. Ne itse kentät on enimmäkseenhelppoja mutta ne alkupuolen pomot taas kyllä saattavat vetää pataan ja kunnolla. Kannattaisi varmaan pelin kanssa itseasiassa kiirehtiä kun vielä peliseuraa löytyy koska tästä kummiskin löytyy sellasiakin pomoja että voi yksin pelatessa päästää itku mutta Co-oppina kaatuu helposti.

Witcher 3 blood and wine on hieman kesken uusin Deus ex on kesken Ffxv aloittamatta mafia 3 kesken Civilization 6 aina kesken. Uskoisin että witcher B&W tulee pelattua tämän vuoden puolella. Hyvä peli vuosi aika ei vaan meinaa riittää.

Voi backlogin kirous sentään. Alla oma synninpäästöni:

Witcher 3, kesken

Fallout 4, kesken

Bloodborne, kesken

Just Cause 3, kesken

Rise of the Tomb Raider, aloittamatta

The Division, aloittamatta

Batman Arkham Knight, aloittamatta

Dark Souls II, aloittamatta

+ suunnaton määrä halvalla ostettuja indiedigejä.

+ iso kasa nettiräiskintöjä, joita ei saa pelaamalla loppuun

+ paljon hyviä VR-pelejä

+ liikaa vielä julkaisemattomia eli frontlogissakin on jo kamaa

Lieneekö sitten ikääntymisen ansiota, vai olenko muuten vain oppinut edes hiukan malttia, kun tuo Fallout 4 on jäänyt ostamatta alennuksista huolimatta. Toisaalta luotan siihen, että jossain kohtaa ilmestyy jokin Complete Edition, jossa on kaikki tulevat DLC:tkin mukana. Vastahan ostin Skyriminkin alennuksesta. (Toisen kerran. Kun se löytyi jo PC:lle...)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi