Willowbrooke Post

Kirjeitä ja kirosanoja – ennakossa Willowbrooke Post

Stardew Valley aloitti buumin leppoisten, elämänmakuisten pelien saralla. Kopioijia riittää, mutta onneksi joku keksii välillä sekoittaa esikuvansa leppoisuutta muuhunkin kuin maanviljelykseen. Maaliskuun lopulla Steamin Early Accessiin saapunut Willowbrooke Post laittaa pelaajan pyörittämään pikkukaupungin postitoimistoa.

Postitoimistoa pyörittämässä

Vanhemmat päättävät lähteä reissaamaan jättäen rakkaan postitoimistonsa jälkikasvunsa haltuun. Perillinen on tietysti täysi käsi, eikä tiedä miten hommaa oikeasti hoidetaan. Somekoukussa oleva myöhästelevä postimies Pete sentään auttaa parhaansa mukaan silloin kun sattuu olemaan paikalla – tai aikataulussa.

Hommaa piisaa useammankin tekijän tarpeeseen. On postin lajittelua, pakettien luovutusta, lähetysten pakkausta sekä tarvikevaraston ylläpitoa. Jossain välissä pitäisi keretä murkinoimaan ja nukkumaan. Huolellisuus on tärkeää, sillä toimeksiannoista saa rahaa, jolla maksetaan päivittäin erääntyvät laskut sekä kuukausittain perittävä vuokra. Virheistä sakotetaan tietysti elintärkeitä kultakolikoita. Säästäminen onnistuu esimerkiksi sammuttamalla valot, jolloin sähkölasku luonnollisesti pienenee.

Toimet ovat melko yksinkertaisia, mutta ajatukseltaan toimivia, koukuttavia jopa. Hommat vaativat tarkkuutta, mikä voi olla haastavaa kiireen keskellä. Tutuimmaksi käyvät lajittelupisteen leimat, joita on viittä sorttia. Viallisille kirjeille on omansa ja niin edelleen. Myös osoitteiden täytyy täsmätä, ja painon pysyä alle 25 gramman. Huonosti hoidettu työ johtaa tyytymättömiin asiakkaisiin, mikä puolestaan johtaa rahantulon ehtymiseen.

Liian aikaisin Early Accessiin

Surukseni on todettava, että Willowbrooke Post saapui Early Accessiin liian pian, sillä teos on tällä hetkellä lähes pelikelvoton. Bugit raastavat hermoja jatkuvalla syötöllä, minkä lisäksi peli kaatuilee ja jumittelee toistuvasti. Tutoriaalikin on todella sekava, ja käyttöliittymä takeltelee pahasti. Oma tallennukseni meni sekaisin, ja tarina alkoi viidentenä päivänä alusta. Toki Early Access varmasti vauhdittaa kehitystyötä pelaajilta tulevan palautteen kautta, mutta olisihan se mukavaa, että peli olisi ilmestymishetkellä edes jotenkin pelattavissa. Oman postitoimiston pyörittämisestä kiinnostuneiden kannattaa pitää nimikettä silmällä, jos siitä vaikka joskus saataisiin toimiva kokonaisuus aikaiseksi.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi