Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tiesitkö, että tänään on kansainvälinen hissimusiikin päivä? Jos et tiennyt, niin se voi johtua siitä, että sellaista päivää ei ole olemassakaan. Mutta JOS sellainen päivä olisi olemassa, niin miksipä ei tänään?

Heinäkuun viimeinen perjantai on sentään Puhu ihmisille hississä -päivä, mutta sitä odotellessa voisi listata videopelien parhaat elevaattorimusiikit. Kas näin:

Kunniamaininta: Crysis 2

Aivan ensimmäisenä mainittakoon Crysis 2:n easter egg -hupailu. Kyseessä ei varsinaisesti ole sitä perinteisintä-perinteisintä hissimusiikkia, mutta tarpeeksi höpöä ansaitakseen maininnan tällä listalla.

5. Metroid Prime

Tämän listan erilaisin elevaattorisävelmä on kotoisin Metroid Primesta. Kyseessä on ambient-tyylinen tunnelmanluoja, jota soitetaan hissimatkojen aikana. Peli lataantuu, pelaaja kuulostelee tätä sävelmää. Win-win-tilanne?

4. Mass Effect

Hisseissä matkaaminen kuuluu olennaisena osana Mass Effect -kokemukseen, joten tätä... iloista sävellystä ei voine jättää listan ulkopuolelle. Musiikillisesti kyseessä ei ole merkkiteos, mutta monille pelaajille se tuonee mieleen muistoja jos toisiakin.

3. System Shock

System Shockin hissimusiikki tarkoittaa hetkellistä rauhaa ja turvaa. Mikäli ovet vain ovat kiinni. Ylipirteä ja -iloinen kappale sopii soitettavaksi henkilökuljettimissa, eikä oikeastaan missään muualla.

2. Max Payne

Kotimaista hissipelimusiikkia edustaa tällä listalla Max Payne, tuo Remedyn klassikko. Nimikkeen nostinviihdykkeenä kuullaan mainion pirteä rallatus, joka toimii jopa koomisena vastapainona muun pelin synkälle rymistelylle. Mikäli musisoinnista ei pidä, voi elevaattorin kaiuttimet ampua tuhannen palasiksi. Pelissä siis.

Toinen kunniamaininta: Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Metal Gear Solid: The Twin Snakes -pelissä nähdään kohtaus, jossa Snake matkaa jonkin sortin henkilönostimella menevän musiikin soidessa taustalla. Kyseessä on perin tyylikäs kohtaus, joka ei nyt ehkä suorastaan hissimusiikkia edusta. Tämän takia vain kunniamaininta. Mutta hulppea kokonaisuus on joka tapauksessa kyseessä.

1. Goldeneye 007

James Bond -tunnusmusiikki muutettuna hissijammailuksi? Loistavata, ykkössija tälle! Hahmon teema on taipunut moneksi itse elokuvissa, mutta tämänlaisesta versiosta tuskin elokuvateattereissa päästään koskaan nauttimaan. Pelissä on toinenkin elevaattorissa kuultava kappale, mutta siitä ei ole tämän päihittäjäksi liian nopeatempoisena ja ilohenkisenä.

--------

Unohtuiko listalta jotain; mikä on oma suosikkisi?

Kommentit

Hissimusiikkikohtauksissa on sitä jotakin! Mistä tulikin mieleeni, että tulee Division 2:ssa juuri hississä tanssittua, kun se on sille sopivin paikka. Ja entä se Mass Effectin disco! Siinä on sitä tunnelmaa!

 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi