Moving Out, tuo huonekalujen kanniskeluun ja muihin muuttohommiin keskittynyt peli, on mainiota saman sohvan pelailtavaa.

Nimike sai arvostelussamme (klik) kehuja muun muassa pelaamisen helppoudesta, vekkulista tunnelmasta sekä sen helppokäyttötoiminnoista. Soolohuviksi sitä ei ylistetty, mutta moninpeli oli arvion mukaan jopa suositeltavaa. Niinpä onkin varsin positiivinen asia, että nimike on saanut uutta sisältöä.

Moving Out sai nimittäin helmikuun 25. päivänä uutta pelattavaa vieläpä kahdella tapaa. Yksi lisähuveista oli ilmainen, kun taasen toinen oli maksullinen lisäsisältöpaketti. Katsotaan ovatko uutukaiset mistään kotoisin.

Se ilmainen: Moving In

Ilmainen päivitys on nimeltään Moving In. Se kääntää nimensä mukaisesti koko konseptin päälaelleen. Kun nimikkeessä normaalisti kannetaan tavaraa asunnoista, toimistoista ja muista lokaatioista muuttoautoon pois muuttamisen merkeissä, kannetaan niitä Moving Inin puitteissa takaisin sisään.

Kun päivityksen lataa, lisätään osaan alkuperäisen tuotoksen kentistä uusi moodi. Jokainen ruutu ei saa tätä uutta pelimuotoa, mikä on tavallaan ymmärrettävää. Osa haasteista on näet rakennettu siihen malliin, että tavaroiden raahaaminen vastakkaiseen suuntaan ei toimisi ilman suuria muutoksia.

Homman nimenä on raijata muuttoautossa olevat huonekalut ja muut rojut omille paikoilleen mahdollisimman nopeasti. Kun mööpelin ottaa raahatakseen, osoitetaan pelaajalle nuolella ja värittyvillä ääriviivoilla romppeiden halutut sijainnit. Simppeliä ja selkeää.

Harmillisesti lisäpuuha ei ole aivan yhtä hauskaa kuin pelin päämoodi. On huomattavasti hauskempaa heittää tavaraa muuttovaunun sisuksiin sen kummemmin varomatta kuin sijoitella tavaraa tarkasti halutuille paikoille. Jos kentät on myös ehtinyt suorittaa kultamitalin arvoisesti ja haasteet suorittaen, ei niihin palaaminen ole merkittävän hauskaa. Etenkään yksin pelatessa, sillä tätä kokemusta voisi kuvailla ajoittain jopa tylsäksi. Tämäkin puuha on hauskempaa vähintään kaksin.

Kun kuorman kantaa oikealla paikalleen, saa tästä suoritusmerkinnän. Kun sen tekee huomattavasti nopeammin, saa myös toisen merkinnän. Sen suurempia pystejä tai avattavia asioita ei tunnu olevan tarjolla.

Mutta hei, tällä hintalapulla ei parane valittaa. Lisätekeminen Moving Outissa on tervetullutta, sillä kyseessä on vekkuli peli. Vekkuli moninpeli, jos tarkkoja ollaan.

Se maksullinen: Movers in Paradise

Movers in Paradise on maksullinen paketti lisäsisältöä, joka vie pelaajat trooppiselle Packmore-saarelle. Uusi ympäristö on täynnä hiekkarantoja, aarteita sekä raunioita. Ja huonekaluja, niitä ei sovi unohtaa.

Kevyellä juonentapaisella varustettu lisäri tarjoaa koettavaksi 14 uutta kenttää, joissa kärrätä tavaraa muuttoauton uumeniin. Lisäksi mukana on kymmenen arcade-haastetta sekä neljä uutta pelattavaa hahmoa.

Ensituntuma lisäriin on hieman hämmentävä. Pelaajalle ei nimittäin kerrota millään tapaa, miten tähän uuteen sisältöön pääsee käsiksi. Myönnänkin olleeni muutamat hetket hämmentynyt, kunnes löysin pelin karttaruudulta uuden laiturin, jonka päässä oleva jahti vei muuttomiehemme tuoreelle alueelle.

Trooppinen kattaus kenttiä on mukava kokonaisuus uutta puuhaa, joka alkaa tutulla tapaa, mutta monimutkaistuu matkan varrella mukavasti. Tuntuu, että pelinkehittäjät ovat ottaneet sivut tai toisetkin upean Overcooked! 2:n oppikirjasta, sillä kentissä tuntuu olevan entistäkin enemmän jippoja, joilla muuttohommiin saadaan lisähaastetta. Alkuperäisessä pelissäkin näitä kikkoja oli, mutta nyt osa niistä tuntuu kovin overcookedmaisilta. Ja tämä on kehu.

Siitä huolimatta mukana ei ole mitään maailmoja mullistavia koitoksia. Uudet haasteet ovat ihan kivoja, mutta niistä tuskin jää kerrottavaa lapsenlapsien vanhemmille tai edes omille lapsille. Mutta ihan mukavia ne ovat pelata.

Kaikki ruudut saa koettua vaikka yhden pidemmän illan aikana, mutta mikäli mielii saada kultamitaliin edellyttävät suoritukset ja kenttiin piilotetut haasteet suoritetuksi, niin aikaa saa kuluttaa kosolti enemmän. Osa koitoksista vaatii älynystyröiden käyttöä, sillä pelaajien pitää rakentaa omia siltojaan, hajotuttaa seiniä ja availla kivisiä portteja.

Jos originaalikenttien musiikki oli kuin suoraan 80-luvun jumppavideoista, niin uusien kenttien sävelmät ovat... unohdettavia. En totta puhuen muista niistä yhtään mitään kaikkien ruutujen pelaamisen jälkeen. Trooppisia ja aurinkorannoille sopivia rallit olivat, mutta muuta mieleenpainuvaa sanottavaa niistä ei irti saa.

Movers in Paradise on pitkälti sitä samaa sisältöä uusilla jipoilla ja teemalla varustettuna. Jos alkuperäinen Moving Out ei liikuttanut, ei lisäsisällöstä ole muuttamaan mielipidettä. Mutta jos aiemmasta nimikkeestä nautti, pitänee myös tuoreista koitoksista.

Kunhan mukana on kaveri tai pari, sillä yksin tämäkin pelailu on hitusen kuivaa.

Lue myös:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelit: 
Alustat: 
Julkaisijat: 
Lisätiedot: 
Saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja PC:lle.