Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Jokainen pelaaja haluaa taatusti vain parasta alati kovenevissa eSports-kuvioissa. Siksipä laitevalmistajien kilpavarustelu käykin tätä nykyä kuumana, oli kyse sitten hiiristä, kuulokkeita tai tässä tapauksessa näppäimistöistä. KonsoliFINin testissä tällä kertaa Razerin Blackwidow Elite.

Viime vuosituhannen loppupuolelta saakka oheislaitteita valmistaneella Razerilla lienee tätä nykyä kysyntää. Elektroninen kisailu elää vahvaa nousukiitoa, ja onhan kyseessä selkeä välineisiin nojaava urheilulaji. Siksipä ammattilaiset ja tavallisemmatkin kaduntallaajat ovat valmiita pulittamaan pitkän pennosen pätevistä oheistuotteista, joihin Blackwidow-näppäimistötkin lukeutuvat. Testiin päätyneestä Elite-mallista saa maksaa kaupoissa rahtusen alle 200 euroa, mikä asettaa näppiksen hintaluokaltaan suolaisempien laitteiden joukkoon.

Naksuu niin ihanasti, että!

Hyvään sormituntumaan ja hiljaisuuteen luottavat oranssit kytkimet ovat mainospuheidensa veroisia. Luotettava mustaleski toki naksuu kuten mekaanisen näppäimistön kuuluukin, mutta astetta monia kilpailijoita hiljaisemmin. Ainakaan pelijournalistin yösyömellä harrastama armoton näpyttely ei pidä hereillä jo nukkumaan päätynyttä puolisoa, joten siinäkin on yksi arkihuoli vähemmän. Hyvä niin!

Peliarvostelijan yösyömellä harrastama armoton näpyttely ei pidä hereillä jo nukkumaan päätynyttä puolisoa, joten siinäkin on yksi arkihuoli vähemmän.

Myös se tärkein, eli sormituntuma on kohdillaan, ja vain muutaman kuukauden palvellut Corsairin näppäimistö sai väistyä suosiolla uuden tulokkaan tieltä. Syynä juurikin reilusti hiljaisemmat kytkimet ja kilpailijaansa parempi näppituntuma. Vaikka näppäimistö on suunnattu asiansa vakavasti ottaville pelaajille, luonnistuu moisella mainiosti myös tekstintuottaminen, olihan yhtenä testikohteena opinnäytetyön kirjoittaminen. Ankarassa motivaatiopuuskassa tekstiä syntyi hurjaa tahtia, ja voinkin täten kiittää Razeria vääjäämättä nurkan takana häämöttävästä valmistumisestani.

Ainiin, ne ominaisuudet...

Blackwidow on metallirakenteensa ansiosta hyvin tukeva kokonaisuus, eikä laite valita ankarankaan näpyttelyn alla. Tämä näkyy toisaalta laitteen painossa, sillä noin puolentoista kilon näppistä ei ole järin vaivatonta kuskailla olkalaukussa tapahtumasta toiseen. Ei tämä nyt vallan suuri ongelma ole, sillä niihin suuriin rahoihin yltäneillä kilpapelaajilla on toki mukana omat kantojuhtansa – eikö olekin? Mainospuheiden mukaan masiina kestää hulppeat 80 miljoonaa näppäilykertaa, joskaan näihin lukemiin ei luonnollisesti testisession aikana päästy.

Skandinaavisen perus-QWERTY:n lisäksi mukaan on mahdutettu medianäppäimet ja kätevä näytön kirkkauden tai äänentason säätämiseen soveltuva digitaalinen kiekko. Jälkimmäisen toimintaa voi ohjelmoida haluamakseen mukana tulevalla Razer Synapse 3 -ohjelmistolla. Kokonaisuutena mukana on kaikki tarvittava, eikä mitään suoranaisen turhaa ylimääräistä sälää.

Kaksi USB-piuhaa sekä ääniviennin sisältävä punottu johto on tukevaa tekoa, ja sen saa vedettyä näppiksen alla olevaa kourua pitkin haluamaansa suuntaan. Nähtäväksi jää, kuinka paksun ja jämäkän piuhan mutkalle käännetty alkupää pysyy kasassa pitkän käytön jälkeen. Alkupäästä irroitettava piuha olisi toki ollut pätevä lisä, mutta kaikkeahan ei voi saada. Mukana on lisäksi USB2-liitin sekä pakolliseksi osoittautuva äänen läpivienti. Jälkimmäinen miellyttää taatusti kilpapelaajia, kun taas työpöydälle kasaantuva johtoviidakko häiritsee aavistuksen ainakin piuhoja vihaavaa allekirjoittanutta.

Blackwidow pätee myös ergonomisella puolella, sillä magneetein kohdalleen loksahtava nahkapäällystetty rannetuki takaa miellyttävän näpyttelyasennon, eikä hikoilua pääse syntymään tiukemmissakaan sessioissa. Magneettikiinnitys toimii kyllin hyvin, vaikka astetta levottomamman käyttäjän alla mokoma saattaa liikahdella hieman sivuttaissuunnassa. Itse näppäimistön voi asettaa joko täysin vaakaan, tai kahteen eri kulmaan, joista jokainen löytää taatusti suosikkinsa.

Tuunaa oma mustaleskesi

Blackwidow Elite tarjoaa tuunauksesta pitäville käyttäjille varsin monipuolisesti kustomointimahdollisuuksia. Razer Synapse -ohjelmiston avulla voi tallentaa eri näppäin-layoutteja ja makroja, minkä lisäksi tarjolle heitetään Gaming Mode -pikavalinta, mikä poistaa käytöstä peli-iloa sotkevia näppäimiä ja näppäinyhdistelmiä.

Valoefekteistä pitävät voivat valikoida suosikkinsa kahdeksan valmiin vaihtoehdon joukosta, minkä lisäksi kaikissa sateenkaaren väreissä välkehtivää väriskaalaa voi kustomoida aavistuksen Photoshopin mieleen tuovalla käyttöliittymällä. Quick Effects -valinnoillakin saa kuitenkin aikaiseksi jo varsin näyttävän valoshow'n, joten moiseen projektiin ei ole ollut toistaiseksi syytä ryhtyä.

Pätevää naputtelua

Mikäli hakusessa on näppis, joka soveltuu oivallisesti niin pelaamiseen kuin astetta ahkerampaan kirjoittelemiseenkin, on Razer Blackwidow Elite oiva vaihtoehto. Tarjolla on monipuolisia kustomointimahdollisuuksia tuputtava laite, joka tuntuisi kuukauden testin perusteella tarjoavan hyvinkin vastinetta parinsadan euron hintalapulleen. Ainakin opinnäytetyö etenee edelleen mukavasti aikataulussa!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi