Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä – alan termein – sampleja on kaavittu myös videopelien musaraidoilta.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua Hoppisaurus Ämceet -ryhmää, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa äskettäin Suomessa vieraillutta Bryson Tilleriä sekä Streets of Rage 2 -rymistelyn muokkaamista rap-muottiin.

1. Army of Pharaohs - Bloody Tears x Castlevania II: Simon's Quest

Army of Pharaohs -kollektiivin Bloody Tears -kappale ei paljoa peittele melodiansa lähdettä. Viisu on nimittäin lainannut rankalla kädellä Castlevania-peleissä kuultua sävellystä, jonka nimi on niin ikään Bloody Tears.

2. Lil B - Landlord x PlayStation

Vähintään erikoista musiikkituotantoa tehtaileva Lil B on tuttu mies artikkelisarjamme aiemmista osista. Tällä kertaa hänen tuotannostaan on esillä Landlord-tuotos, joka on kaapannut ensimmäisen PlayStation-konsolin käynnistysäänen melodiakseen. Jos siitä lähtee ääntä, siitä voi tehdä musiikkia.

3. Krayzie Bone - Silence x Mortal Kombat 3

Krayzie Bone, tuttu mies Bone Thugs-n-Harmony -yhtyeestä, on julkaissut myös aimo liudan soolotuotantoa. Hän on pistänyt julki kunnioitettavan määrän albumeita, mixtapeja sekä vierasesiintymisiä muiden artistien kappaleilla. Vuonna 1999 julkaistulla Thug Mentality 1999 -albumilla kuultu Silence on yksi hänen harvoja videopeleistä lainaavista kappaleistaan. Lähteenä toimivaa MK3 Mish Mash -musisointia voi kuunnella tämän linkin kautta.

4. Bizzy Bone - Around the World x Silent Hill 3

Bizzy Bone, tuttu mies Bone Thugs-n-Harmony -yhtyeestä, on julkaissut myös aimo liudan soolotuotantoa. Hän on pistänyt julki kunnioitettavan määrän albumeita, yhteistyöprojekteja sekä vierasesiintymisiä muiden artistien kappaleilla. Vuonna 2006 julkaistulla The Midwest Cowboy -albumilla kuultu Around the World on yksi hänen harvoja videopeleistä lainaavista kappaleistaan. Lähteenä toimivaa Lost Carol -musisointia voi kuunnella tämän linkin kautta.

5. Cornerboy P feat. Curren$y - Riding Slow x L.A. Noire

Artikkelisarjassamme on kuultu L.A. Noiren sulosäveliä kahdesti, mutta kummallakin kerralla lainassa on ollut pelin alkuvalikon tunnelmallinen sävelmä. Cornerboy P:n sekä Curren$yn kappaleella kuunneltavana on sen sijaan Minor 9th -viisun melodia.

-----

Mitä mieltä olet oheisista kappaleista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi