Hip hop -musiikkiin on lainattu vuosien saatossa melodioita, ääniä ja erilaisia koukkuja muista sävellyksistä. Näitä sampleja on kaavittu myös videopeleistä, koska hyvä musiikki on hyvää musiikkia.

Tälläkään kertaa mukana ei ole naapurustostasi tuttua Putkimies Posse -kollektiivia, vaan hieman enemmän nimeä keränneitä tekijöitä. Muistathan myös sarjan aiemmat osat, joissa on kuultu muun muassa Eminemiä Soul Calibur -melodian päällä sekä kotimaisen Max Paynen muokkaamista rap-muottiin.

1. Bryson Tiller - Sorry Not Sorry x Street Fighter 2

Bryson Tiller on ajankohtainen nimi. Mies nimittäin saapuu heinäkuussa keikalle Suomeen, tarkemmin sanottuna Helsingin Kaisaniemeen. Näin ollen onkin korkea aika ottaa hänen Sorry Not Sorry -kappaleensa käsittelyyn. Kyseinen sävellys lainaa melodiansa sekä muutamat ääniefektit suoraan Street Fighter 2:sta. Guilen tunnusmusiikkia on yllättäen ollut pistämässä uusiksi tuottajasuuruus Timbaland sekä hieman tuntemattomampi nimi Milli Beatz.

2. Wiz Khalifa - One Way x Kirby's Adventure

One Way on jo kolmas kerta, kun Wiz Khalifa tavataan tämän artikkelisarjan merkeissä. Tämänkertainen kappale apinoi melodiansa äskettäin Retromuistelot-juttusarjassa käsitellystä Kirby's Adventure -tasoloikasta. Stygen tuottanut Roscoe WIKI kertoo kasvaneensa 8-bittisen Nintendon ja Super Nintendon parissa, joten Grape Garden -tunnari oli miehelle tuttu jo vuosien takaa.

3. Lil B - Flowers Rise x Ico

Lil B on varsinainen hahmo. Miehen suosiota on vaikea selittää ja välillä myös ymmärtää, mutta ainakin videopelit ovat hänelle tuttuja. Näin voidaan päätellä jo hänen I Love Video Games -kappaleestaan, jossa käytännössä luetellaan nippu erilaisten videopelien ja laitteiden nimiä. Oheinen Flowers Rise -tuotos lainaa isolla kädellä Ico-seikkailusta tuttua Heal-sävelmää.

4. Gucci Mane feat. 2 Chainz - Get It Back x Tetris

Jos etsit tarttuvaa melodiaa ja kertosäettä, niin tästä sitä löytyy. Gucci Manen ja 2 Chainzin käyttämä äänimaisema kahmaisee itselleen monille ja taas monille pelaajille selkäytimeen asti iskostuneen Tetris A -sävellyksen.

5. Sir Michael Rocks - Stagelights x Final Fantasy VII

Legendaarisen säveltäjä Nobue Uematsun lyhyt Good Night, Until Tomorrow -melodia pistetään uuteen uskoon Sir Michael Rocksin Stagelights-kappaleella. Lyriikat pyörivät sänkypuuhien ympärillä, joten aihealue lienee kaukaa katsottuna uskollinen alkuperälleen?

----

Mitä mieltä olet oheisista musiikkilainoista, näytätkö niille peukkua vai kenties jotain muuta sormea? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi