: Pelivinkit maaliskuulle 2016

Alkuvuosi on ollut todella vahva ja monipuolinen pelitarjonnan suhteen. The Witness, Unravel ja Firewatch tarjosivat kaikki mieleenpainuvia kokemuksia ja täysin ilman väkivaltaista toimintaa. Maaliskuun listalle onkin ujutettu vastapainoksi pari räjähtävää julkaisua.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin uusi artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Maaliskuu 2016

Broforce (01.03.2016)

Maaliskuun PlayStation Plus -valikoimaan äänestetty Broforce on yhdistelmä 80-luvun toimintasankareita, räjähdyksiä ja päätöntä menoa. Sivusta kuvattu 2D-toimintaräiskintä tarjoilee bro-vitsien lisäksi napakat kontrollit sekä retrohenkisen grafiikan. Hahmovalikoimassa kasarimenoa edustaa muun muassa Rambro, Bro Hard ja Brominator – jokainen omilla aseillaan ja vahvuuksillaan. Hasta la vista, bro!

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Heavy Rain (02.03.2016)

Quantic Dreamin Beyond: Two Souls julkaistiin Remastered-versiona muutama kuukausi sitten, ja nyt vuorossa on studion tunnetuin teos, Heavy Rain. Useiden henkilöiden kohtaloista kertova nimike on yhdistelmä arkista draamaa sekä jännittävää thrilleriä. Peli on eräänlainen pioneeri genressään, ja se on raivannut tietä teoksille, kuten The Walking Dead ja Life is Strange. Heavy Rain kuuluukin osittain konsoliharrastajan yleissivistykseen.

Saatavilla: PlayStation 4

Alienation (Päivitys: siirtynyt 26.04.2016)

Suomalainen Housemarque julkaisee uutta. Pääasiassa pelaajien väliseen yhteistyöhön nojaava Alienation luottaa pitkälti samaan kaavaan kuin viime vuonna julkaistu Helldivers. Nopeatempoista toimintaa väritetään valtavilla vihollismassoilla, kyky- ja asepäivityksillä sekä haastavilla tehtävillä. Graafisesti näyttävä scifi-räiskintä julkaistaan Resogunin tapaan yksinoikeudella PlayStation 4:lle. Torilla tavataan.

Saatavilla: PlayStation 4

Republique (25.03.2016)

Kickstarterin kautta rahoituksensa kerännyt Republigue julkaistaan nyt myös PlayStation 4:lle. Hiiviskelykyvyt koville laittava episodipohjainen seikkailu kertoo tarinan fiktiivisestä valtiosta ja tapahtumien keskipisteessä olevasta naisesta nimeltä Hope. Pelaaja seuraa tapahtumia valvontakameroiden sekä teknisten laitteiden kautta samalla opastaen Hopea turvaan tarkkaan vartioiduista laitoksista. Poliittisen scifi-thrillerin äänipuolella ovat mukana muun muassa David Hayter ja Jennifer Hale.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Adr1ft (28.03.2016)

Virtuaalitodellisuus on täällä. Indiestudio Three One Zeron seikkailu Adr1ft ilmestyy osana Oculus Riftin julkaisua. Tuhoutuneelle avaruusasemalle sijoittuva selviytymistarina nojaa pitkälti samaan tunnelmaan kuin Oscar-palkittu Gravity-elokuva. Pelaaja ajelehtii viottuneessa avaruuspuvussaan – ypöyksin – keskellä täystuhoa. Liikkuminen kuluttaa vähissä olevaa happea, joten valintojaan on harkittava tarkkaan. Tunnelmallinen Adr1ft näyttää uskomattoman kauniilta, ja sen taustatarinaan voi tutustua ilmaisen sarjakuvan kautta.

Saatavilla: PC, myöhemmin PlayStation 4 ja Xbox One

Helmikuun tarjonnasta kannattaa tutustua myös Layers of Feariin, The Flame in the Floodiin jaThe Walking Dead: Michonnen ensimmäiseen episodiin.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Pois mukavuusalueelta - pelivinkit tammikuulle 2016

Pois mukavuusalueelta - pelivinkit helmikuulle 2016

Kommentit

Heavy Rain oli allekirjoittaneelle yksi merkittävimmistä pelikokemuksista viime konsolisukupolvessa. Läpi käydään koko tunneskaala, pelaajan sitoutuessa hahmojen kohtaloihin poikkeuksellisen tiiviisti. Mikäli jäi välistä, kannattaa tämä kokea viimeistään nyt.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi