Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Kymmenen lupaavaa indiepeliä vuodelle 2021

Niin se aika lentää. Vuosi 2020 jäi taakse, ja tämäkin artikkelisarja lähtee kohti kuudetta vuottaan. Tällä kertaa tehdään jotain erilaista ja katsotaan kuukautta pidemmälle tulevaisuuteen.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Little Nightmares II

Ruotsalaisen Tarsier Studiosin Little Nightmares yllätti yhtenäisellä kokonaisuudellaan. Jatko-osa vaikuttaa ennakkotestin perusteella jatkavan samalla hyväksi havaitulla kaavalla. Synkkä pulmailun ja tasoloikan yhdistelmä vie pelaajan tällä kertaa avoimempaan maailmaan, jossa vaarat vaanivat jokaisen nurkan takana.

Litte Nightmares II julkaistaan helmikuun 11. päivä PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja PC:lle.

Returnal

Kotimaisen Housemarquen Returnal sisältää monia studion tunnistettavista piirteistä aina nopeatempoisesta toiminnasta taitopohjaiseen pelattavuuteen, mutta samalla se ottaa kunnianhimoisia askeleita käsikirjoituksen ja pelin laajuuden saralla.

Returnal julkaistaan yksinoikeudella PlayStation 5:lle huhtikuun 30. päivä.

Twelve Minutes

Kahdentoista minuutin aikalooppin ympärille kietoutuvan murhamysteerin Twelve Minutesin piti ilmestyä jo viime vuonna, mutta Annapurna Interactiven napattua teoksen julkaisulistalleen, on projekti kasvanut kasvamistaan. Pelin pääosia ääninäyttelevät muun muassa James McAvoy, Daisy Ridley ja Willem Dafoe.

Twelve Minutes julkaistaan vuonna 2021 PC:lle ja Xbox Onelle sekä Series S/X:lle.

Chinatown Detective Agency

Vuoden 2032 Singaporeen sijoittuva Chinatown Detective Agency edustaa listalla klassista kyberpunk-teemaista osoita ja klikkaa -seikkailua. Dekkarin tyylikästä maailmaa pääsee jo tutkimaan Steamissä julkaistun ilmaisen esiosan merkeissä.

Chinatown Detective Agency julkaistaan vuonna 2021 PC:lle ja Nintendo Switchille.

Tunic

Jo pari vuotta sitten esitelty Tunic sai paljon huomiota värikkäästä ulkoasustaan, mikä muistuttaa hieman Zeldan ikonisia seikkailuja. Pelistä ei tiedetä vielä paljoa, mutta kuka pystyy vastustamaan sympaattisen ketun kutsua?

Tunic julkaistaan vuonna 2021 PC:lle sekä Xbox Onelle.

Hollow Knight: Silksong

Ensimmäinen Hollow Knight oli viiden tähden metroidvania, joka ei keskittynyt vain kierrättämään vanhoja ideoita. Jatko-osa Silksong jatkaa samaa tarinaa.

Hollow Knight: Silksong julkaistaan PC:lle ja Nintendo Switchille vuonna 2021.

Open Roads

Game Awards -gaalassa julkistuksensa saanut Open Roads istuttaa pelaajan äidin ja tyttären pitkälle automatkalle. Teoksen kehittäjä Fullbright tunnetaan parhaiten palkitusta Gone Home -mysteeristään. Ääninäyttelystä vastaavat muun muassa Hollywood-tähdet Keri Russell ja Kaitlyn Dever.

Open Roads julkaistaan PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle ja Xbox Series S/X:lle.

Season

Season esiteltiin myös ensimmäisen kerran Geoff Keighleyn järjestämässä Game Awards -tapahtumassa. Yksinäinen pyörämatka on kumarrus luonnon ja elämän kauneudelle. Seasonin piirretty grafiikka näyttää uskomattoman kauniilta.

Season julkaistaan PC:lle ja PlayStation 5:lle vuonna 2021.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

Pitääpä listalle mahduttaa myös yksi uudelleenjulkaisu. PC:ltä tuttu The Stanley Parable julkaistaan tänä vuonna myös konsoleille parempien grafiikoiden ja muutamien uusien ominaisuuksien sekä Ultra Deluxe -liitteen kera. Kekseliäs, jopa nerokas pulmapeli pistää pelajaan pään sekaisin useiden erilaisten loppujen ja polkujen kanssa.

The Stanley Parable Ultra Deluxe julkaistaan PC:lle sekä Xbox- ja PlayStation-alustoille vuonna 2021.

Kena: Bridge of Spirits

Kolmannen persoonan toimintaseikkailu Kena: Bridge of Spirits lumoaa kauniilla maailmallaan. PlayStationin yksinoikeuspelissä nuori Kena-tyttö avustaa menehtyneitä siirtymään henkimaailmaan – ja samalla pistää muutamat monsterit nippuun.

Kena: Bridge of Spirits julkaistaan PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle vuonna 2021.

Tässä kuussa ei julkaista erillisiä pelivinkkejä, mutta tammikuun julkaisulistalta kannattaa tutustua ainakin Apple Arcaden Nutsiin, usealle eri alustalle julkaistavaan Olijaan sekä Down in Bermuda -seikkailuun.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Baldo ja SWERYn tekemä The Good Life on tulossa tänä vuonna.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Pelivinkit joulukuulle 2020
>> Seuraava: Aloittelijan opas indieteoksiin – aloita näistä peleistä