: Pelivinkit heinäkuulle 2016

E3-messut on taas takana, ja kesälomat suurimmalla osalla edessä. Heinäkuu onkin astetta rauhallisempi pelikuukausi, vaikka julkaisukalenteriin mahtuu muutama mielenkiintoinen nimike. 

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Heinäkuu 2016

Inside (29.6.)

Playdead-studion Inside julkaistiin salakavalasti kesäkuun lopussa Xbox Onelle, ja PC-versio ilmestyy 7.7. Omalaatuisesta Limbo-tasoloikasta tunnettu kehittäjä jatkaa samalla linjalla uutukaisensa kanssa. Inside vie pelaajan pakomatkalle tummanpuhuvan maailman läpi. Audiovisuaalisesti äärimmäisen tunnelmallinen seikkailu sykähdyttää muutaman tunnin kestonsa ajan, ja loppu jättää pohtimaan kokemaansa.

Saatavilla: PC, Xbox One

The Banner Saga 2 (1.7.)

Viikinkiaiheinen The Banner Saga yllätti positiivisesti pari vuotta sitten kauniilla, käsinpiirretyllä ulkoilmeellään sekä haastavalla vuoropohjaisella taktikoinnillaan. Jatko-osa jatkaa kylmän fantasiamaailman syventämistä, ja avausosan tyyliin tarina nousee yhtä suureen arvoon kuin itse taistelumekaniikka. Dialogivalinnat muovaavat kokemusta pelaajakohtaisesti. Kannattaa huomata, että Xboxin kultajäsenet saavat The Banner Saga 2:n Xbox Onelle heinäkuussa ilmaiseksi.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Videoball (12.7.)

Kesällä on myös hyvä hieman hupsutella. Videoball on indie-henkinen, hektisen kaaottinen urheilupeli. Pelaajan tavoite on saada pallo vastustajan maaliin ampumalla pieniä ja isoja kolmioita. Kumpi tekee enemmän maaleja voittaa. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta oheinen video todistaa toisin.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Monster Hunter Generations (15.7.)

Kesällä on hyvä metsästää rusketuksen ja kesäheilan lisäksi myös muutakin. Apuna tähän toimii Capcomin Monster Hunter Generations, jossa pelaajat päästetään hirviömetsälle. Jahdattavana on pelisarjassa aiemmin tavattuja hirmuja, jotka ovat kehittyneet entistä vaarallisemmaksi sitten viime näkemän. Länsimaissa peliin tuodaan lisäksi muihin Capcomin peleihin (mm. Okami, StriderStreet Fighter) perustuvia varusteita.

Saatavilla: Nintendo 3DS

We Happy Few (26.7.)

Xbox Onelle julkaistaan yhä enemmän omaperäisiä tekeleitä, kiitos ID@XBOXin. Compulsion Gamesin We Happy Few saapuu loppukuusta Xbox Game Preview'n sekä Steamin Early Access -ohjelman kautta koettavaksi. Psykologinen selviytymispeli näyttää räiskinnältä, mutta todellisuudessa se luottaa hiippailun ja lähitaistelun voimaan. Pelaajan tavoitteena on karata Wellington Wellsin kaupungista, mutta tehtävä vaatii suunnitelmallisuuden lisäksi sulautumista aina iloisten kanssaihmisten joukkoon.

Saatavilla: PC, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua myös Resident Evil 7:n kiusoitteludemoon PlayStation 4:llä ja Prison Architectin konsoliversioon.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi