: Pelivinkit kesäkuulle 2017

Kesäkuu todistaa, että pelijulkaisut jakautuvat yhä tasaisemmin läpi vuoden. Toki pääpaino on edelleen joulua edeltävissä kuukausissa, mutta riittää sitä pelattavaa kesähelteillekin. Ja E3-messut takaavat, ettei tulevina viikkoina tarvitse muutenkaan tylsistyä.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Kesäkuu 2017

The Town of Light (6.6.)

Alkuvuodesta PC:lla julkaistu ja nyt konsolipelaajien saataville ilmestyvä The Town of Light käsittelee vakavia asioita. Psykologinen kauhuseikkailu sijoittuu italialaiseen Ospedele Psichiatrico di Voltera -sairaalaan ja tositapahtumien inspiroimana kertoo tarinan potilaasta nimeltä Renée. Nainen vietti laitoksessa aikaa 1940-luvulla kärsien mielenterveysongelmista. Kauniista ulkokuorestaan huolimatta yksinpelattava The Town of Light käsittelee hyvin synkkiä teemoja.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Dirt 4 (9.6.)

Suomi on rallikansaa – niin oikeassa kuin pelienkin maailmassa. Colin McRae Rallyn nuotittamalla tiellä on nykyään kiitettävästi kilpailua, jota Codemastersin uutukainen saapuu sekoittamaan. DiRT 4 lupaa rallipoluille monipuolista autojen, kisojen ja ajomoodien tarjontaa. Virallinen WRC-lisenssi on Kylotonn Gamesin hallussa, mutta rallicrossin sopimusasiat ovat brittistudiolla kunnossa. Kaikkea ei kuitenkaan saada julkaisussa: VR-tuki loistaa vielä poissaolollaan.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Arms (16.6.)

Nintendon kesäkuun suurjulkaisu on Arms, neljän pelaajan myllyihin venyvä tappelunimike. Värikäs teos erottuu muista genren tuotoksista omaperäisellä taistelijavalikoimalla, joiden kädet venyvät vieterimäisen pitkiksi. Kolmiulotteisella areenalla voi vääntää joko perinteisiä yksi vastaan yksi -matseja tai lisätä molempiin tiimeihin vielä yhdet taistelijat. Hulvatonta touhua ainakin trailerin perusteella.

Saatavilla: Nintendo Switch

Nex Machina (20.6.)

Suomalaisen Housemarquen paluu PC-markkinoille tapahtuu Nex Machinan muodossa. Nopeatempoinen räiskintä ilmestyy studion perinteitä kunnioittaen myös PlayStation 4:lle. Resogunin ja Alienationin hybridi lupailee monipuolista kahden tatin räimettä pelaajan putsatessa vihollisaaltoja toisensa jälkeen. Pelin teossa on ollut mukana legendaarinen Eugene Jarvis, mies Defenderin takaa.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin iOS:lle julkaistuun Old Man's Journey -seikkailuun sekä VR-laitteille yksinoikeudella ilmestyneeseen Star Trek: Bridge Crew -simulaatioon.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi