: Pelivinkit lokakuulle 2017

Syyssäät takaavat omatunnolle hyvän syyn istua tv:n ääreen pelailemaan. Lokakuussa ilmestyykin jo muutamia todella isoja nimikkeitä – Wolfenstein, Middle-earth ja Gran Turismo etunenässä. Mutta onneksi joukkoon mahtuu myös muuta, jos kyseiset jatko-osat eivät kiinnosta.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Lokakuu 2017

Batman: The Enemy Within - Episode 2 (3.10)

Telltalen Batmanin toinen kausi avasi suhteellisen vahvasti, vaikkei se tarjonnutkaan mitään yllättävää. Kakkosepisodi jatkaa viittasankarin edesottamuksien seuraamista tuoden ruudulle myös lisää tuttuja naamoja. Rääväsuinen Harley Quinn tekee ensiesiintymisensä, ja John Doe vetää Bruce Waynea yhä syvemmälle synkän ystävyyssuhteen koukeroihin. Pelaajan edessä on varmasti taas kovia päätöksiä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

ELEX (17.10.)

ELEX (Eclectic, Lavish, Exhilarating, Xenial) on scifi-teemainen roolipelieepos, jonka keskipisteessä on teoksen nimeä kantava meteroriittiperäinen resurssi. Kyseinen massa antaa virtaa koneille sekä mahdollistaa taianomaiset kyvyt, mutta sen harvinaisuus ajaa väestön sodan partaalle.

Hahmon takaa kuvattua toimintaa rytmitetään miekkailun, tuliaseiden ja taikojen yhdistelmällä. Myöhemmin tarinassa aukeava rakettireppu mahdollistaa erilaisia etenemisvaihtoehtoja ilmojen halki. ELEXin universumiin on käytetty paljon aikaa ja suunnittelua, joten toivottavasti se ei jää keskinkertaiseksi tuttavuudeksi, vaan tarjoaa vaihtoehdon tuttujen jatko-osien keskelle.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Hidden Agenda (24.10)

Supermassive Gamesin Until Dawn oli erinomainen kauhupaketti, ja nyt studio julkaisee PlayStationin uutta PlayLink-ominaisuutta käyttävän rikostrillerin, Hidden Agendan. PlayLink-peleissä ohjaus hoidetaan älylaitteeseen ladattavalla sovellutuksella, jonka kautta maksimissaan kuusi pelaaja voi nauttia samaan aikaan tarinan etenemisestä. Simppeleihin valintoihin ja tehtäviin pohjautuva kokemus yrittää siten houkutella myös kasuaalipelaajia tarinavetoisen mysteerin äärelle.

Samaan aikaan Hidden Agendan kanssa ilmestyy myös kaksi muuta PlayLink-titteliä: Knowledge is Power -visailu ja SingStar Celebration -karaoke.

Saatavilla: PlayStation 4

Spintires: MudRunner (31.10)

Isoja koneita, lunta, loskaa ja kuraa. Siinä on taitavammallakin kuskilla tekemistä, kun valtavilla pyörillä varustettu rekka pitäisi saada vaativan reitin päästä päähän. Spintires: MudRunner tarjoaa tosimiehille ja -naisille haastetta kerrakseen. Aidot fysiikat, vaihtelevat keliolosuhteet ja ylipäätänsä monipuoliset tehtävät pitävät pelaajat ratin takana kiireisenä, että lasti saadaan ehjänä perille asti. MudRunner näyttää syksyn yllättäjältä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin The Witnessin iOS-versioon, Steamworld Digin jatko-osaan sekä eeppiseen Divinity: Original Sin 2:een.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi