: Pelivinkit marraskuulle 2016

Nokka kohti loppuvuotta. Kohta on taas aika arpoa Vuoden peli -listauksia, mutta sitä ennen ehtii vielä kokea pelin jos toisenkin. Alkuperäinen Dishonored yllätti monipuolisilla tehtävärakenteillaan, joten jatko-osaa kohtaan ennakko-odotukset ovat korkealla. Ja joulukuussa The Last Guardian ilmestyy viimein!

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Marraskuu 2016

Owlboy (1.11.)

Melkein kymmenen vuoden kehitystyö on vihdoin takana, ja pelaajat pääsevät kokemaan norjalaisen Owlboyn taian. Klassisilta Nintendo-titteleiltä inspiraationsa ottanut Owlboy on pilvimaailmaan sijottuva tasoloikka. Otus-nimisen pojan kylään hyökätään, joten nuorukainen joutuu kovan paikan eteen pelastakseen kaiken. Konsoliversiot ovat suunnitelmissa.

Saatavilla: PC

Adam Wolfe (4.11.)

Syksyn pimeät illat tukevat Adam Wolfen synkkää film noir -tunnelmaa mallikkaasti. Mobiililaitteille PC:n ohella julkaistava dekkaritarina on jaettu neljään episodiin, joista kolme on jo julkaistu. Yliluonnollisiin rikoksiin keskittyvän Adam Wolfen pääosassa on teoksen nimeä kantava salapoliisi, jonka sisko on kadonnut oudoissa merkeissä. Juoni on yhdistelmä maxpaynemaista tarinankerrontaa ja tv-sarja Supernaturalia.

Saatavilla: iOS, PC

Football Manager 2017 (4.11.)

Kun Suomessa jalkapallomestari on selvillä, niin muualla Euroopassa kausi on vasta aluillaan. Manageripelien kuningas, Football Manager -sarja, tekee taas paluun uuden vuosiluvun koristaessa pelin nimeä. Sadat seurat, tuhannet aidot pelaajat sekä järjetön määrä säädettävää varmistavat, että virtuaalivalmentajilla on taas vuodeksi eteenpäin tekemistä. Perinteisen pelin kylkeen on myös suunniteltu mobiilisovellus, ja onpa Brexitkin otettu huomioon kampanjassa.

Saatavilla: PC

Amnesia Collection (22.11.)

Ruotsalaisen Frictional Games -studion Amnesia: The Dark Descent teki PC:llä kauhupeligenreen lähtemättömän vaikutuksen muutama vuosi sitten. Pelaaja riisuttiin taistelukyvyttömäksi, yksinäiseksi selviytyjäksi, jonka ainoa keino oli piiloutua ja toivoa parasta. Nyt PlayStation 4:lle julkaistava kokoelma kokoaa The Dark Descentin lisäksi peliin julkaistun lisäosan Amnesia: Justine sekä kokonaan erillisen vuonna 2013 ilmestyneen Amnesia: A Machine for Pigsin samaan pakettiin.

Saatavilla: PlayStation 4

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua XCOM 2:n konsoliversioon sekä SteamWorld Collectioniin.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Kaipa Amnesioihin joutuu investoimaan vaikka SOMA pahasti pettikin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi