: Pelivinkit toukokuulle 2017

Huhtikuu oli julkaisuiden osalta melkoista tykitystä, mutta onneksi tällekin kalenterilehdelle jää muutama mielenkiintoinen nimike ennen E3-messuja edeltävää näennäistä hiljaiseloa.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Toukokuu 2017

Strafe (9.5.)

Verisin, hektisin ja kaunein. Siinäpä mainoslause, joka on suhteellisen vaikea lunastaa. Vuoteen 1996 palaava Strafe imee vaikutteensa aikakauden klassikoilta, Quakelta ja Doomilta. Nopeatempoinen räiskintä on tehty täysin kieli poskessa, kuten markkinointimateriaalikin jo todistaa, ja se kyllä näkyy myös lopputuloksessa. Brutaalia toimintaa, omituisia aseita ja pään pyörälle pistävää vauhtia – vaikuttaa lupaavalta.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Rime (26.5.)

Alun perin PlayStation 4:lle yksinoikeudella kehitetty Rime ilmestyy kuin ilmestyykin useammalle alustalle. Pikkuruisen pojan seikkailu mystisellä saarella on hiekkalaatikkomaisesta ensivaikutelmastaan huolimatta lineaarinen tasoloikan ja pulmailun yhdistelmä. Toivottavasti teos tarjoaa tarpeeksi haastetta, jottei lopputulos jää vain kauniiksi ulkokuoreksi kuten studion edellisen pelin, Deadlightin, kanssa kävi. Sormet ja varpaat ristiin, sillä trailerien perusteella Rime näyttää lupaavalta!

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch (myöhemmin)

Get Even (26.5.)

Pitkään työstetty Get Even on vihdoin valmis. Psykologinen trilleri nojaa outlastmaiseen kauhuun ja lisää joukkoon hieman ensimmäisen persoonan räiskintää. Hylättyyn mielenterveyslaitokseen sijottuva nimike leikittelee pelaajan psyykeen kanssa kaapatun naisen pelastusoperaation aikana. Mikä on totta ja mikä tarua?

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Perception (30.5.)

Lisää psykologista kauhua. The Deep End Games koostuu muun muassa Bioshockin ja Dead Spacen parissa työskennellyistä veteraanisuunnittelijoista, ja nyt studio julkaisee ensimmäisen pelinsä, Perceptionin. Sokean nuoren naisen selviytymiskamppailusta kertova jännäri luottaa innovatiiviiseen pelimekaniikkaan, jossa päähahmon on turvauduttava kuuloaistiinsa sekä päättelykykyynsä näön puuttuessa. Hylätty, syrjäinen kartano ei kuulosta ollenkaan pelottavalta, eihän?

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch (myöhemmin)

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi