Pahvi, eli ulkopakkauskartonki valmistetaan kasvikuituaineista, ja sitä käytetään perinteisesti pakkaamiseen. Tuo ruskea kulta muuntautuu kuitenkin moneen muotoon, kuten Nintendon aiemmista Labo-tuotteista Nintendo Labo: Variety Kitistä ja Nintendo Labo: Vehicle Kitistä on huomattu. Uusin innovaatio tee se itse –ihmisille suunnatussa sarjassa on Nintendo Labo VR Kit, joka lähettää pelaajan matkalle villiin virtuaalitodellisuuteen.

Pahvin taikaa

Aivan ensimmäiseksi rakennetaan tyylikkäät VR-lasit. Aiempien pakettien tapaan englanninkieliset ohjevideot ovat hyvin yksityiskohtaisesti kuvitettuja ja selkeitä, joten askartelut saa hoidettua kunnialla, vaikkei kielitaito olisikaan sieltä parhaimmasta päästä. Kaikki palaset napsahtelevat kiltisti paikoilleen, eikä itkupotkuraivareille ole tarvetta. Sellaisenaan laseille ei juuri käyttöä löydy, mutta ne onkin tarkoitus liittää osaksi myöhemmin askarreltavia härveleitä.

Muista VR-laseista poiketen Nintendon omissa ei ole minkäänlaista päänauhaa, vaan vekotinta pidellään käsissä pelaamisen ajan. Tämä pieni puute tuntuu kovin harmilliselta, sillä varsinkin vähemmän atleettisilla tyypeillä lihakset väsyvät kovin nopeaan tahtiin. Toisaalta taas kaikki liikunta on hyväksi, eikä pahoinvointi pääse yllättämään kovin helposti sessioiden lyhyyden takia. Käsistään kätevimmät nikkarit tietysti askartelevat päänauhansa itse, ja niitä myydään myös pienissä nettipuodeissa.

Tein itse ja säästin

Käheä kamera lukeutuu paketin yksinkertaisimpiin rakennettaviin: sen kokoamiseen kuluu suuntaa antavan arvion mukaan noin yksi tunti. Raskaan raatamisen jälkeen napataan kamera kainaloon, ja sukelletaan trooppisen laguunin syvyyksiin bongaamaan erilaisia mereneläviä. Tarkoituksena on kerätä koko sarja, eli ottaa valokuvia mahdollisimman monesta vastaan lipuvasta otuksesta. Paparazzin elämä jaksaa kiinnostaa pienen hetken, mutta valitettavasti Switchin näytön takia vedenalainen maailma ei hurmaa ulkoisella olemuksellaan. Kun konsoli sijaitsee vain muutaman sentin päässä silmistä, näyttää maailma kovin pikselimäiseltä.

Valkoisen linnun ohjaimissa pelaaja pääsee lentelemään suuressa ja avoimessa maailmassa. Matka taittuu siipiä läpyttelemällä, ja lisävauhtia saadaan polkemalla jalalla pedaalia. Pikkutipuja kasvattaen viettäisi mieluusti aikaansa enemmänkin, mutta varsinkin tällä vekottimella päänauhan puute saa käsien lihakset huutamaan tuskasta.

Aluksi ehkä monimutkaiselta askarreltavalta vaikuttava elefantti lienee taiteellisten ihmisten mieleen. Kärsää käyttäen piirrellään kolmiulotteisia taideteoksia, jotka saisivat Picassonkin kateudesta vihreäksi. Alkuinnostuksen lopahtaessa tulee kuitenkin huomattua, ettei norsun nokka ehkä ole piirrustuvälineistä se parhain: letkun kantama on melko lyhyt.

Hedelmiä hipoille

Paketin hauskimman härvelin arvonimen ansaitsee Blaster-sinko. Sööttien avaruusolioiden pommittamisen lisäksi pyssyllä ohjattaviin minipeleihin lukeutuu kahdestaan kaverin kanssa nautittava Kablasta. Tarkoituksena on houkutella hippoja vuorotellen omalle puolelle uima-allasta syöttämällä niille erilaisia hedelmiä aina ompuista viinirypäleisiin. Voittajaksi kruunataan tietysti se, jonka puolella oleilee pelin päätyttyä eniten virtahepoja. Simppelin, mutta taktista ajattelua vaativan pläjäyksen seurassa saa helposti vietettyä hetken jos toisenkin.

Nintendo Labo VR Kit sopii mainiosti ensimmäiseksi kosketukseksi virtuaaliseen todellisuuteen lapselle ja tietenkin myös aikuiselle. Mukaan on pakattu yli 60 kappaletta toinen toistaan omituisempia minipelejä, joista suurta osaa jaksaa kokeilla useammin kuin yhden kerran. Jos askarteleminen saa sukat pyörimään jaloissa ja käsien lihaksissa on voimaa kuin pienessä kylässä, voi VR-Kitin hankkimista suositella varauksetta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi