NHL-sarjan uusin osa esittelee Maddenista tutut X-Factor-ominaisuudet myös kiekkoyleisölle. Supertähtien kyvyt korostuvat, kun heidän yksilötaitoaan nostetaan erityisjalustalle.

KonsoliFIN haastatteli NHL 22:n tuottajaa Clem Kwongia sähköpostitse aiheesta.

Se on pelissä!

Eroaako NHL:n X-Factor-ominaisuus Maddenin vastaavasta?

– Teimme ominaisuuteen muutoksia, sillä amerikkalaisen jalkapallon ja jääkiekon tempo eroavat huomattavasti toisistaan. Jääkiekossa yksittäiset tapahtumat eivät korostu samalla tavalla, joten meidän piti lähestyä Zone- ja Superstar-kykyjä hieman eri kulmasta. Kyvyt sidotaan automaattiseti kentän tilanteisiin. Jäällä tapahtumat ja kenttävaihdot tapahtuvat niin nopeasti, ettei pelaaja ehdi käynnistää kykyjä erikseen.

Onko X-Factor-ominaisuuksien nimeämisessä mitään hauskoja taustatarinoita?

– Yritimme pitää hauskaa nimeämisten kanssa. Niiden piti olla kuvaavia ja tietenkin jääkiekkoon liittyviä. Osa oli hyvinkin helppo keksiä, mutta muistan esimerkiksi Truculence-sanan, jota en ollut itse ikinä käyttänyt ja jouduin katsomaan sen sanakirjasta. Olo oli kuin olisin jälleen koulussa.

Onko tähtipelaajat (linkki NHL 22:n sivuille, jossa listattu X-Factor-pelaajat) merkattu kentällä jotenkin, jotta heidät tunnistaa helpommin kesken pelin?

– Kyllä. Pelaajat, joilla on Zone- tai Superstar-kykyjä merkataan selkeällä logolla. Merkkaukset näyttävät myös, jos erikoiskykyä käytetään tai milloin ne ovat valmiina aktivointiin.

Mikä on Zone- ja Superstar-ominaisuuden tehoero?

– Zone-kyvyt antavat vain liigan tähtipelaajille boostia, joilla parhaimmillaan ratkaistaan pelejä, kun taas Superstar-kyvyt ovat varattu joukkueiden ykkösnimille. Superstar-kyvyt eivät ole yhtä tehokkaita kuin Zonen vastaavat, mutta antavat silti rivipelaajiin verrattuna selkeän tehoeron.

Onko X-Factor-kyvyt aina käytettävissä vai ovatko ne hetken tauolla käytön jälkeen?

– X-Factor-kyvyt eivät vaadi käyttötaukoa. Kunhan pelaaja on vain oikeassa kohdassa kenttää tai oikessa pelitilanteessa, niin ominaisuus aktivoituu. Testasimme suunnitteluprosessin aikana eräänlaista jäähyttelytaukoa, mutta se vaikeutti liikaa ominaisuuden saatavuuteen, koska jääkiekossa tapahtumat ja kentälliset rullaavat niin nopeassa syklissä.

Miten pidätte huolen, että NHL pysyy joukkueurheiluna, eivätkä tähtipelaajat dominoi kentän tapahtumia?

– Hyvä kysymys! Vaikka X-Factor-ominaisuus nostaa yksittäiset supertähdet esille, vaikuttaa se myös suuresti joukkuun työskentelyyn. Kyvyillä on esimerkiksi Franchise-pelimuodossa iso vaikutus kenttien yhteiskemiaan. Yksi Superstar-kyvyllä varustettu pelaaja antaa vain pienen boostin, mutta suurimman hyödyn saa lisäämällä toisiaan täydentäviä pelaajia samaan kenttään. X-Factorit korostavat tiimityötä, eikä toisinpäin.

NHL 22 julkaistaan lokakuun 15. päivä PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S|X:lle.

Lue myös:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelit: 
Studiot: 
Julkaisijat: