Huhtikuussa ihastuttanut Little Nightmares sai ensimmäisen kolmesta lisäsisältöpaketistaan puoliyllättäen keskikesän kynnyksellä. Pelillisesti kauhuteos ei yllättänyt originaalisuudellaan, mutta teemoiltaan teos oli groteskin uniikki. Tunnin mittainen The Depths -laajennus jatkaa samalla linjalla keinuvan painajaisen keskellä.

Karkulainen

Siinä missä Little Nightmaresin keskiössä oli Ultra Bralta sadetakkinsa lainannut Six-tyttö, The Depths -tarinan päähahmona kipittää nimetön nuorukainen, The Runaway Kid. Ruuhkatukkainen poika osaa samat temput kuin emopelin sankari, mitä nyt valonlähteenä toiminut sytkäri on vaihtunut taskulamppuun. The Maw -laitoksen synkkyyksissä valosta onkin hyötyä, sillä pimeys on vallitseva elementti sotkuisessa ympäristössä. Lisäksi vesi nousee ja laskee kovia kokeneen vankilan sokkeloisilla käytävillä tuon tuosta. Suurin osa pulmista – jotka eivät älynystyröitä haasta – kietoutuvat syvyyksissä vaanivan hirviön pakoiluun kelluvia matkalaukkuja ja lautakasoja hyödyntämällä. Liian pitkä vierailu aaltojen keskellä takaa ikuisen majapaikan meren pohjasta.

Juonellisesti laajennus ei tuo mitään uutta tarinaan. Lisäsisältö käynnistetään hämmentävästi alkuvalikon Kappaleet-osiosta, eikä tunnin matkan aikana tapahdu oikeastaan mitään merkittävää käsikirjoituksen osalta. Pikkuinen ukkeli etenee huoneesta toiseen päämääränään vapaus. Tuttuja ympäristöjä kierrätetään alussa suhteellisen paljon, eikä matkan varrella ole samanlaisia kohokohtia kuin Six-tytön seikkailulla. Poissa ovat niin ikuista nälkää kärsivät ihrakasat kuin myös erikoisemmat, muistettavat ympäristöt. The Depths tuntuu liian tutulta, vaikka sen läpäiseekin mielellään.

Yksi kolmesta

Pieni tauko pääpelin jälkeen teki tepposet. Little Nightmaresille ja saman genren peleille tuttu yritys ja erehdys -taktiikka tulee alussa tutuksi kontrollerien unohtelun takia. Kuolema korjaakin alussa tiuhaan, ennen kuin pelattavuus istuu taas kouraan. Muutamat kuolemat tuntuvat myös johtuvan kontrollien epätarkkuudesta ja pienestä viiveestä niiden kanssa. Päähahmo toimii kuin hidastetussa filmissä osan toimintojen suhteen. Totuttelun jälkeen homma toimii taas kiitettävästi – mutta juuri kun toiminta pääsee vauhtiin, kampanja loppuu.

Päähahmon vaihtaminen ei riitä, jos muu sisältö tuntuu kierrätykseltä.

The Depthsin jälkeen on luvassa vielä kaksi saman päähenkilön ympärille kietoutuvaa tarinallista jatkoa. Syys- ja tammikuulle luvatut DLC-paketit tulevat auttamatta liian myöhään. Hinnalla lisäsisältökokonaisuutta ei ole tosin pilattu, sillä kaikki kolme osaa saa kymmenen euron kohtuulliseen hintaan. Ensikosketuksen perusteella The Secrets of the Maw -kausipassin avaus on passeli kurkistus tuttuun maailmaan, mutta se olisi kaivannut enemmän juonellista sisältöä sekä variaatiota pulmatarjontaan. Päähahmon vaihtaminen ei riitä, jos muu sisältö tuntuu kierrätykseltä.

Kirjaudu kommentoidaksesi