Razerin edullisemman pään tuotteista ja tekniikasta vuosia nauttineena tiesin odottaa laatua ja mukavuutta. Valmistajan uusimmat Kaira Pro -pelikuulokkeet pääsivät silti yllättämään täydellisesti, onhan kyseessä huokeampaa hintaluokkaa astetta elitistisempi tuoteversio – suunniteltuna suoraan Xboxin uudelle konsolisukupolvelle.

Tyylikäs tuote tyylikkäässä pakkauksessa

Heti alkuun mainittakoon, että Razer on aina pakannut tuotteensa kauniisti. Pakkausten suunnittelu on tyylikästä, mutta ennen kaikkea toiminnallista. Kaira Pro saapui tätä samaa linjaa noudattavassa näppärässä paketissa. Oli oudon tyydyttävää poimia huolellisesti suojatut kuulokkeet lisävarusteineen yksitellen mustasta pahvilaatikosta.

Kaira Pron tuotepakkaus sisältää mustavihreän langattoman Kaira Pro -kuulokemikrofonin lisäksi 1,5 metrin kangaspäällysteisen ja jämäkän USB-latauskaapelin. Kuulokkeissa on itse asiassa kaksi mikrofonia. Toinen on korvakuppiin sisäänrakennettu ja toinen erillinen irrotettava ja taipuisalla puomilla varustettu HyperClear-superkardioidimikki. Erilaiset säätömahdollisuudet löytyvät suoraan molemmista korvakupeista: äänenvoimakkuus, bassobuusti, Xboxiin yhdistäminen, bluetooth, FPS-asetus ja monta muuta funktiota.

Alustalta toiselle siirtymisen helppous

Kaira Pron yhdistäminen laitteisiin tapahtuu kivuttomasti. Bluetooth 5.0 ja langaton Xbox-yhteys toimivat jouhevasti. Kaira Pro on suunniteltu erityisesti Xbox Series S/X:ää ajatellen, joten kuulokkeet voi yhdistää suoraan Microsoftin uusiin konsoleihin yhdellä napinpainalluksella. Kannettavalla tietokoneella en päässyt Kaira Prota valitettavasti vielä testailemaan, sillä oma Asukseni olisi vaatinut yhdistämiseen erillisen Xbox-palikan. Kuulokkeiden ominaisuuksia voi kustomoida Xbox-sovelluksen kautta, ja valittavana on muun muassa ekvalisaattorin, mikrofonin ja tehostevalojen asetuksia.

Sisäänrakennetun mikrofonin edut tulevat parhaiten esiin mobiilikäytössä. Etenkin liikkeellä ollessa tai sohvan nurkassa pelaillessa on kasvojen edessä möllöttävä isohko puomimikki jokseenkin ärsyttävä. Kuuluvuus peli- tai puhelukaverille on vallan mainio, vaikkeikaan verrattavissa superkardioidimikrofonin laatuun ja erinomaisuuteen. Korvakuppiin integroitu mikrofoni aktivoituu automaattisesti, kun puomimikin irrottaa. Puhelua ei siis tarvitse keskeyttää, vaan homma jatkuu lennosta. Razerin ajatukset ovatkin olleet Xbox Game Passissa ja helpossa siirtymässä alustojen välillä. Mobiilipelaamisessa Kaira Pron rinnalle voi sopia esimerkiksi KonsoliFINin elokuussa arvioima Razerin Kishi -peliohjain.

Superkardioidimikin paras ominaisuus on luonnollisesti sen tapa poimia ääntä. Alue, jolta mikrofoni nappaa äänen kuljetettavaksi puhelun toiseen päähän, sijaitsee suoraan sen edessä ja yläpuolella. Tämän ansiosta ylimääräiset häiriöäänet, kuten sipsipussin rapina tai kahvikupin kilistely, eivät kantaudu pelikavereiden korviin kesken ratkaisevan tilanteen.

Pitkä kantama ja vielä pitempi käyttöaika

Langattoman Kaira Pron kantamaksi luvataan kymmenen metriä. Itse en päässyt olosuhteiden sanelemana kuin seitsemän metrin päähän, mutta matkapuhelimen ja luurien väliin jäi kaksi seinää sekä ovi. Kuuluvuus oli yhä selkeä ja pätkimätön. Yhdellä latauksella käyttötunteja saa reilusti yli viisitoista. Korvakuppien komeat RGB-värivalot syövät akkua hieman nopeammin, mutta täydessä loistossaankin kuulokkeet kestävät lähes viidentoista tunnin jatkuvan käytön. USB-kaapelilla suoritettu ensilataus kesti suunnilleen tunnin.

Ehkä markkinoiden mukavimmat kuulokkeet

Loistavaa tekniikkaa sisältävän Kaira Pro -kuulokemikrofonin oleellisimmiksi ansioiksi näin ensikosketuksessa nousevat kuitenkin käyttömukavuus ja todella hyvä äänenlaatu. Kääntyvät korvakupit ja niiden äärettömän miellyttävä tekstiilipinta eivät paina tai hiosta korvia edes silmälaseja käyttäessä. Kuulokesankakin on muotoilultaan sellainen, että headsetin tukevasta päässä pysymisestä huolimatta sen olemassaolon voi melkein unohtaa. Windows Sonic -teknologian ansiosta äänenlaatu on korkea, ja Razerin TriForce -ajurit kruunaavat koko helahoidon.

Razer Kaira Pron kanssa kelpaa odottaa Xbox Series X:ää, joka muuten julkaistaan jo ensi tiistaina!

Razer Kaira Pro -kuulokkeet ovat hinnaltaan 169,99 euroa ja Razer Kaira -perusmalli 119,99 euroa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi