Värikästä nostalgiaa - ennakkotunnelmia Yooka-Layleesta

Juuri kultaan mennyt Yooka-Laylee on yksi Kickstarter-rahoitusmallin menestystarinoista – ainakin tuotantomielessä. Pelin laadusta on vielä vaikea sanoa, mutta joukkorahoituskampanjan kautta alkanut kehitystyö on ollut avointa ja realistisesti aikataulutettua. Ennen virallista julkaisua Kickstarter-tukijat ovat päässeet tutustumaan erilliseen ToyBox-demoon, joka on itsenäinen leikkikenttä. ToyBox ei suoranaisesti edusta lopullista teosta, mutta se antaa kuvan muun muassa hahmomallinnuksesta ja Yooka-Layleen värimaailmasta. KonsoliFIN sai myös mahdollisuuden juoksuttaa sankariparia ympäri virtuaalista hiekkalaatikoa.

Ukulele soimaan!

Värikäs tasoloikka nojaa nostalgian voimaan tuodessaan pelaajille Banjo-Kazooien henkisen perillisen, tarinan Yooka-kameleontista ja Laylee-lepakosta. Parivaljakko luottaa toistensa apuun taistellessaan Capital B:n ja Dr. Quackin katalia suunnitelmia vastaan. Pahiskaksikko on päättänyt kapitalisoida kaiken kirjallisuuden rahankiilto silmissään. Yooka ja Laylee ovat asiasta eri mieltä ja lähtevät keräämään sulkakyniä sekä kirjojen sivuja monimuotoisen maailman kolkista.

Väripaletista on käytetty ansiokkaasti rikkaita ja kirkkaita värejä. Punanenäinen lepakko ja sympaattinen kameleontti seikkailevat vaihtelevissa ympäristössä, niin korkeiden mäkien kuin syvien lammikoiden sävyttämissä ympäristöissä. ToyBox on karu ja kulmikas verrattuna lopulliseen teokseen, ja perusmekanismien esittelyn lisäksi kerättävänä on 100 sulkaa. Onpa joukkoon piilotettu pari salaisuuttakin. Demo esittelee myös peliin päätyviä efektejä ja erikoistehosteita. Rennon tunnelman kruunaa omintakeinen huumori sekä omituiset sivuhahmot.

Lepakkoluolaan

Päähahmojen liikevalikoima koostuu perinteisten juoksun ja hypyn lisäksi kameleontin vieterimäisellä hännällä suoritettavasta korkeammasta loikasta sekä nopeasta pyörähdyksestä, jolla voi puolustautua vihollisilta. Laylee-lepakko matkustaa Yookan pään päällä ja avittaa siivillään pitkissä hypyissä. Kaksikko osaa myös pyöriä vinhaa vauhtia eteenpäin, jolloin jyrkät mäetkään eivät toimi vain liukumäkinä. Kontrollit ovat tutut kaikille vähääkään 3D-tasoloikkia pelanneille.

Demo herättää myös pieniä epäilyksiä. Kontrollit ovat asteen verran epätarkat ja niissä esiintyy ei-toivottua viivettä. Hyppyjen ajoittaminen ja kolmiulotteisen maailman hahmottaminen tuottivat varsinkin aluksi tuskaa, eikä hapuileva kamera auta asiassa. Toivottavasti lopputuotteesta on ehditty viilata kaikki rosoiset kulmat pois, ja tasoloikinta sujuu ilman huolen häivää.

Yooka-Layleen tunnelma kumpuaa menneistä Nintendo 64 -ajoista. ToyBox on varhainen demo, eikä anna täyttä kuvaa lopullisesta pelistä – mutta lyhyen testin perusteella peligenren ystävien kannattaa pitää silmät ja korvat auki eläinparivaljakon suhteen huhtikuun 11. päivä. Yooka-Laylee tarjoaa hauskuutta, väriloistoa ja veikeitä sivuhahmoja. Sormet siis ristiin, että Playtonic Gamesin luomus lunastaa lupauksensa, sillä nykykonsoleille ilmestyy aivan liian vähän persoonallisia tasoloikkia.

Kirjaudu kommentoidaksesi