Overcooked! 2 on todella hauska peli. Tämä asia on tullut mainittua varsinaisessa arvostelussamme (luettavissa tämän linkin kautta) sekä nimikkeen Surf 'n Turf -lisäsisältöpakettiin pureutuvassa artikkelissamme (luettavissa tätä kautta).

Ei siis pitäisi olla suurikaan yllätys, jos myös äskettäin julkaistu Campfire Cook Off -lisäri tarjoaa lisää mainiota hupia. Moninpelaajille.

Parasta pelata entisten kaverien kanssa

Kerrataan aluksi ihan hitusen verran. Overcooked! 2 on peli, jossa yksi tai maksimissaan neljä pelaajaa kokkaa ruoka-annoksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Ruoan kasaaminen vaatii useampia työvaiheita ja on parhaimmillaan hektistä puuhaa. Annoksia valmistetaan varsin erilaisissa keittiöissä, joista lähes jokaisessa on jonkin sortin menoa mutkistava jippo. Kyökit voivat muuttaa muotoaan, olla täynnä liukuhihnoja tai vaikkapa sijoittua eri huoneisiin, joiden välillä teleporttaillaan tarpeen mukaan.

Jokainen tehtävä on erilainen haaste erilaisessa keitiössä, jossa suoriutumisesta palkitaan tähdillä. Aluksi maksimi on kolme tähteä, mutta kun jokaisen kentän on läpäissyt, päästään tavoittelemaan neljän tähtösen arvoista suoritusta. Kolmen prenikan haaliminen on vielä kohtuullisen mahdollista, mutta neljännen saalistaminen tuntuu parhaimmillaan mahdottomalta suorituksesta.

Nimike on aivan loistavaa moninpeliviihdettä. Se voi myös toimia eräänlaisena stressitestinä omalle pari- tai kaverisuhteelle. Välillä nimittäin tulee kuin vahingossa kanavoitua Gordon Ramsayta huutamalla ärräpäiden saattelemana vaikkapa "Missä se pirun papupurkki on?!" ja "Miksei tätä #!?&n makkaraa ole jo pilkottu?!".

Yksinään koettuna kokkaus ei ole millään muotoa hauskinta hauskaa ikinä, joten pelikaverin ottaminen mukaan on enemmän kuin suositeltavaa. Tarinamoodissa moninpeli onnistuu vain paikallisesti, mutta verkon välityksellä voi muuten kisailla yhteistyössä tahi napit vastakkain.

Entistä kuumempi ja tulisempi keittiö

Campfire Cook Off, tämän artikkelin huomion kohde, on uusin Overcooked! 2:n lisäsisältöpaketti. Sen voi ostaa joko erikseen tai vaihtoehtoisesti osana Season Pass -kokonaisuutta. Season Pass tuo mukanaan yhteensä kolme lisäriä, joista Campfire on ensimmäinen. Seuraavan kahden teemaa tahi nimeä ei ole vielä julkistettu.

Uutukainen tuo joka tapauksessa mukanaan uuden kartan, jolle on ripoteltu 15 kenttää uusine jippoineen ja veikeine keittiöineen. Tarjolla on uusia reseptejä valmistettavaksi sekä uusia pelimekaniikkoja koettavaksi. Kuten nimestä ja kuvista päätellä voikin, ovat kokkailut tällä kertaa nuotiokeskeisiä.

On makkaraa, papuja, vaahtokarkkeja sekä... oliivipitsoja. Jälkimmäinen ei ehkä noudata teemaa, mutta kentät noudattelevat sitäkin enemmän. Puiden siimeksessä ja veden rannalla olevat kyökit ovat hauskoja ja kekseliäitä, joskaan aivan pelisarjan parhaimpia ne eivät ole. Yhdessä kentässä grillataan lukuisien nuotioiden avulla ja toisaalla valmiiden ruokien tiskit lipuvat ohi joen virran mukana – näin muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Yksi uutuuttaan kiiltävä ominaisuus ovat reput, joista osa aineksista pitää kaivaa. Esimerkiksi kaksin pelatessa yhden pelaajan selästä on poimittava ensimmäinen oleellinen asia, kun toinen pelaaja kanniskelee toista tärkeätä ainesosaa. Nokkelaa, mutta kovin haastavaa sovittaa osaksi sulavaa kokkausta.

Eivätkä uudet haasteet tähän jää, sillä nuotiot kaipaavat myös polttopuita. Mitä kovempi hönkä tulessa, sitä nopeammin ruoka valmistuu. Täydellinen kokkaussuoritus vaatii tällä(kin) kertaa todellista moniajoa pelaajien taholta.

Paniikkia ja hätää nuotion äärellä

Mutta ai että, uutukaisen vaikeustaso on hurja. Olen pystynyt suorittamaan kaikki originaalin Overcooked! 2:n sekä sen muiden lisäsisältöjen tehtävät jopa neljän tähden arvoisesti kahden hengen tiimillä, mutta Campfire Cook Off iskee tähän mennessä isoimman kapulan rattaisiin. Tämän lisärin muutamat koitokset saattavat näet osoittautua liian haastaviksi, sillä jopa parit kolmen tähden suoritukset voivat jäädä haaveiksi. Nuotioille sijoittuvan lisäsisällön viimeinen kenttä on myös mitä todennäköisimmin koko pelisarjan vaikein finaalikoitos..

Oli miten oli, on Overcooked! 2 yksi parhaista samalta sohvalta pelattavista moninpeleistä aikoihin. Sen jokainen lisäsisältöpaketti, ilmainen tai ei, on tarjonnut lisää hupia, lisää hauskaa puuhaa. Campfire Cook Off jatkaa samaa hyvää sarjaa, joskin esimerkiksi aiemmin julkaistu Surf 'n Turf vetää vertailussa pidemmän korren vielä nokkelampana ja hupaisampana kokonaisuutena.

Nimikkeen Season Pass näyttää ensimmäisen osasensa perusteella tarjoavan sitä samaa tuttua Overcooked! 2:ta. Ja hyvä niin! Uusia keittiöitä uusien jippojen ja uusien reseptien kera. Mitäpä muuta sitä tarvitaankaan?

Overcooked! 2 on saanut aiemmin maksullisen Surf 'n Turf -lisäosan sekä ilmaiset Kevin's Christmas Cracker- ja Chinese New Year -päivitykset.

Kirjaudu kommentoidaksesi