Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Batmanin kahdet kasvot

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yön ritari, Lepakkomies, Batman. DC Comicsin sarjakuvahahmosta on nähty vuosikymmenien aikana lukuisia tulkintoja eri tekijöiden visioiden perusteella. Televisiossa 1960-luvulla pyörinyt trikoosankari on kokenut melkoisen muutoksen vuosien saatossa. Nolanin Batman-trilogia oli synkkä, Znyder taas vei raakuuden vielä askelta pidemmälle. Samoin pelialalla Lepakkomies on otettu avosylin vastaan, kiitos Rocksteadyn sekä lapsillekin sopivien Lego-pelien. Seuraavaksi viittamiehen alkuaikoihin iskee lusikkansa Telltale Games tutulla seikkailupelimuotillaan. Ja hyvin sen tekeekin.

Tervetuloa Gothamiin

Studiolle tyypilliseen tapaan Batmanin kausi on jaettu viiteen episodiin. Avausosa Realm of Shadows avasi kauden pamauksella, kun päätarinan pyörät lähtivät liikkeelle kaupungintalon ryöstöstä. Avausosassa esitelty Kissanainen iskee käpälänsä koko kauden mittaiseen tapahtumaketjuun. Näin tekee myös Bruce Waynen läheinen ystävä Harvey Dent, jonka vaalikampanja ja synkkä kohtalo ovat käsikirjoituksen kantavia voimia muun tarinan rönsyillessä milloin mihinkin. Telltalen näkemys viittasankarista keskittyy käsittelemään Batmanin alkuaikoja, Waynen perheen salattuja luurankoja sekä Yön ritarin nousua poliisivoimien tueksi. Lisäksi mukana tietenkin nähdään korruptiota vastaan taisteleva James Gordon. Kauden mittaan kohdataan useita sarjakuvien universumista tuttuja hahmoja ja pahiksia.

Käsikirjoitus keskittyy ajoittain enemmän Bruce Waynen sosiaalisiin suhteisiin ja tasapainotteluun identiteettinsä kanssa kuin maskin takaa murisevaan Lepakkomieheen. Kumpi vetää naruista, siloposkinen miljonääri vai rosoisempi Batman? Pelaajalle annetaan oivat mahdollisuudet muokata molemmista hahmoista omanlaisensa käytyjen dialogien ja valintojen kautta. Pääasiassa episodit pitävät tason tasaisesti yllä, vaikka viimeisen episodin toimintapainotteinen loppu ei täysin lunasta alkupuoliskon lupauksia. Batman: The Telltale Series toimii parhaimmillaan rauhallisissa dekkarikohdissa tai naamion ollessa kaapissa.

Katinkultaa

Pelin runko on hyvin tyypillistä Telltalea. Pelaaminen ei ole niinkään perinteistä pelaamista kuin interaktiivisen tarinan ohjailua, jota väritetään reaktiotesteillä. Onneksi hahmojen välille on saatu toivottua dynamiikkaa keskusteluvalintojen kautta. Ammattitaitoiset ääninäyttelijät Troy Bakerin johdolla hoitavat dialogin mallikkaasti. Ulkoasu on uskollinen DC:n sarjakuvalle.

Kauden ongelmat painottuvat pääasiassa pelimoottorin toimimattomuuteen. Ruudunpäivitys on ajoittain surkuhupaisalla tasolla, ja välillä välianimaatiot alkavat ennen kuin latausruutu on edes poistunut. Muutaman kerran toimintakohtauksissa tapahtumien kulku jää jopa hämärän peittoon, koska tilanteen tasalla on mahdoton pysyä. Onneksi ongelmat painottuvat kohtauksiin, joissa pelaaja ei ole ohjaimissa, joten turhia epäonnistumisia ei pätkimisten takia synny.

Jokeri hihassa

Asteen kuluneesta aiheesta huolimatta Batman: The Telltale Series on studion tuotannon paremmasta päästä. Hieman sekava pääjuoni ja -pahis jättävät kylmäksi, mutta onneksi muut hahmot pitävät tarinan viihdyttävänä. Telltale tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen Batmanin molempiin – julkiseen ja salaiseen – identiteetteihin ja kaiken lisäksi antaa pelaajalle suhteellisen vapaat kädet muokata hahmosta oman näköisensä. Vielä kun pelimoottori saadaan päivitettyä tälle vuosikymmenelle, voi uusia kausia jäädä odottamaan luottavaisin mielin. Ja jättäähän studio vielä Jokerin hihaansa.

Kirjaudu kommentoidaksesi