Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alien

Kalifornialaisen Gaijin Gamesin musiikkiin ja rytmiin pohjautuvien Bit.Trip -pelien viimeisin osa Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alien on ollut jo jonkin aikaa saatavilla Wii U:n eShop-latauspalvelussa. Se on yksi Suomessa vähälle huomiolle jääneistä indiehelmistä. 

Juokse tai kuole

Rytmialienin idea on varsin yksinkertainen. Raajoilla varustetulta hitsauslasilta näyttävä olio juoksee automaattisesti vasemmalta oikealle kenttiä läpi väistellen tai torjuen vastaantulevia vihulaisia ja esteitä. Ensimmäisissä kentissä pelaajan tarvitsee osata vain painaa B-nappia (loikka) oikealla kohdalla oikeaan aikaan. Rhythm Alien tarvitsee kuitenkin erilaisia liukuja ja torjumisia vaikeustason kasvaessa pikkuhiljaa.

Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alienissa on viisi teemamaailmaa, joissa jokaisessa on 14 kenttää. Tämän lisäksi matkan varrella on mahdollisuus pyörähtää 8-bittistä konsolisukupolvea muistuttavissa retrokentissä, joiden vaikeustaso on samaa luokkaa kuin esikuvillaan. Maailmoissa ja kentissä ei ulkoisesti ole suurtakaan eroa, mutta pelin kiivaassa tempossa niiden eron huomaa välittömästi. Kun toisen kentän pelityyliin ehtii tottua, on seuraavassa jo toisenlainen meininki.

Yhden checkpointin taktiikalla

Rhythm Alienin kentissä on vain yksi checkpoint, joten sitä ei ole tehty turhan helpoksi läpijuoksuksi. Varsin usein matka tyssää pahisten sijaan tavalliseen portaaseen törmäämiseen. Kompastelusta rangaistaan ankarasti! Tämän vuoksi kenttien uudestaan ja uudestaan tahkoaminen on pakollista hauskaa, jotta niiden ansat oppii ennakoimaan – aivan kuten parhaissa retrotasoloikissa.

Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alien näyttää varsin nätiltä sekä TV-ruudulla että GamePadin näytöllä, joilla molemmilla sitä siis pystyy pelaamaan. Juoksija, pahikset ja muut taustahahmot ovat hauskasti suunniteltuja, tuoden tyylillisesti mieleen vanhat Mariot tai muut aikalaisensa. Se mikä erottaa rytmialienin useimmista genren serkuistaan, on nimensä mukaisesti rytmi ja musiikki. Peli etenee tietyn rytmin mukaisesti ja oikein ajoitetut loikat saavat muutenkin jo mainiosti sävelletyn musiikin elämään ja muuttumaan tilanteen mukaan. 

Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alien on hauska, omaperäinen ja helposti omaksuttava juoksuloikka, jonka vaikeustaso on onneksi sen verran vaativa, että pelattavaa riittää pidemmäksi aikaa.

Peli on saatavilla Wii U:n eShopista hintaan 11,99 €.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi