Ryhmä Hau, Ryhmä Hau on jälleen vauhti päällä. Jos missään, miksi, milloin pulmiin joudutaan. Tuttu pentupoppoo taas säntää auttamaan. Samppa, Rolle, Vainu, Rekku, Toma, Kaja, jee! Siis kutsutaan Ryhmä Hau!

Tämähän on yllättävän hauska

Monikaan lapsiperheen vanhempi ei ole voinut välttyä Paw Patrolin eli Ryhmä Haun tarttuvalta rallatukselta viime vuosien aikana. Rikun koirakaverit jaksavat naurattaa ja viihdyttää varsinkin alle kouluikäisiä muksuja, sillä sympaattiset, Ylen kanavilta tutut pikkukoirat hauskuttavat jännissä operaatioissaan. Muutama vuotta sitten julkaistu PAW Patrol: On a Roll oli ilmeinen myyntimenestys, ja nyt Nickelodeonin suosikkisankarit palaavat pelastamaan Jännälahden asukkeja vaarallisista tilanteista. Yllättääpä uutukainen laadukkaan sisällön lisäksi suomalaisella käännöksellä. Kaikki tekstit, ohjeet ja puheet saa halutessaan kummalle tahansa kotimaan kielelle. Pisteet kotiin pienistä kielikukkasista ja virheistä huolimatta!

Käännökset eivät nojaa Ylen käyttämiin nimiin. Rolle on siis Rubble.

Lisensoiduilla lastenpeleillä on ikävä tapa olla kaikin puolin keskinkertaisia tekeleitä, jotka houkuttelevat usein peleistä tietämättömät vanhemmat ostamaan tuotteen pelkän nimen ja kansikuvan perusteella. PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay rikkoo kaavaa, sillä seitsemästä kentästä ja seitsemästä minipelistä koostuva kokonaisuus yllättää positiivisesti. Mukana on kaikki tutut pennut Haltista ja Valppaasta lähtien, Riku, Kanatuinen, Jakke sekä muutama muukin tuttu hahmo. Suoraviivainen konsepti päästää pelaajan seikkailemaan Jännälahden ympäristöön sijoittuviin kenttiin joko yksin tai kaverin kanssa. Pääosassa ovat toki myös mahtikyvyt, kuten teoksen nimikin antaa ymmärtää: Tv-sarjasta tuttu, uimarannalle mätkähtävä meteoriitti antaa koiruleille erikoiskyvyt, joilla pelastustyöt onnistuvat huomattavan helposti.

Jännälahti, nimesi on enne

Jokainen tehtävä alkaa tutusti Rikun vahtitornista, jossa porukalle pidetään lyhyt kertaus tulevista haasteista. Samalla hän valitsee pari pentua, joiden kulkupelien varustus ja koirien ominaisuudet soveltuvat parhaiten pelastustehtävään. Tarjolla on niin apinoiden pelastusta Valppaalle tutusta viidakkoympäristöstä, Jaken avustusta lumisista maisemista ja Kanatuisen vainuamista – arvasit oikein, Vainulla. Kentät koostuvat pääasiassa tasoloikkamaisista osuuksista, joissa kerätään samalla luun muotoisia koirankeksejä, ja kenttiin on myös piilotettu kolme Ryhmä Hau -merkkiä. Merkkien ja luiden kerääminen avaa minipelejä sekä kuvia alkuvalikkoon.

Tanssipelissä nautitaan Pup pup boogiesta.

Kontrollivalikoima pidetään pienille lapsille sopivana: vasen tatti ohjaa, A-napista hypätään ja olkanapista vaihdetaan pentua. Jokaista tehtävää suorittaa kaksi hahmoa, joiden kesken voi ja pitää vaihdella, sillä osa hommista soveltuu esimerkiksi vain Rollelle ja osa Kajalle. Kaksinpelissä pystyy myös hyppimään hahmojen välillä, jos vanhempi haluaa avustaa jälkikasvuaan vaikeassa kohdassa. Kätevä ja hermoja säästävä ominaisuus.

Yhteisvoimin tarina eteneekin parhaiten, mitä nyt kamera temppuilee ikävästi tilanteissa, joissa pelaajat yrittävät edetä eri suuntiin. Koirien on pysyttävä suhteellisen lähellä toisiaan, koska kuvakulma ei liiku tai zoomaa kauemmaksi. Usein pennut ovatkin jumissa omissa nurkissaan yrittämässä ottaa luuta aivan ruudun äärilaidoista, mutta näkymätön seinä estää molempien aikeet. ”Lapset, yhteistyö on voimaa”, muistutin useamman kerran desibelitason noustessa kohti kestämätöntä.

Toma ei käynytkään toimeen?

Pientä sapiskaa pitää antaa studiolle myös, ettei pentuja hyödynnetä tasapuolisesti. Vainu ja Rolle ovat mukana useassa tehtävässä pääroolissa, kun taas Toma vierailee vain muutaman kerran ruudulla. Kajaakaan ei pääse yhtä usein ohjaamaan kuin muutamaa muuta. Jokaisella lapsella on varmasti oma suosikkinsa, jolla olisi halunnut tarinatilan läpäistä, joten Toma-fanien kohtaloksi jää pelailla muilla Ryhmä Haun jäsenillä.

Ruudulla on aina selkeät ohjeet.

Tasoloikintaa rytmitetään erilaisilla minipeleillä, joissa vaaditaan hyvää ajoitusta tai kevyttä napin rämpytystä. Lisäksi paikasta toiseen saatetaan siirtyä esimerkiksi Haltin lumiauralla, jolloin kolmekaistaista väylää pitää ajella lunta ja luita keräten sekä esteitä väistellen. Oman neljävuotiaan testaajan pinna ei meinannut vielä kestää nopeatempoisia kohtauksia, kun taas ekaluokkalainen suoritti ne kuin veteraani. Vaikeusaste on joka tapauksessa pidetty matalana, eikä epäonnistumisista rankaista mitenkään.

Varma hitti

PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay yllätti laadukkuudellaan. Animaatiot, hahmot ja huumori nojaavat vahvasti alkuperäisteokseen, käännöstyö suomeksi ansaitsee kiitokset ja pelaaminenkin tuntuu viihdyttävän perheen pienempiä. Sisältöä olisi kaivannut hieman lisää, sillä seitsemän perustehtävää ei montaa tuntia kestä, mutta toisaalta lapset pitävät myös turvallisesta toistosta. Ryhmä Haun paluun videopelimuotoon uskaltaa hyvillä mielin lisätä joulupukin toivelistalle, jos perheestä löytyy alle kouluikäisiä pentupoppoon faneja.

Vahtitorniin!

Kommentit

Miten tämä vertautuu aiempaan peliin? Sekään ei varsinaisesti huono ollut ja isoimat miinukset antaisin siitä, että selitetään ihan liikaa koko ajan eikä niitä saa mitenkään edes pois sekä sama vika kuin ilmeisesti tässä eli lyhyt kesto. Vaihtelu ja tasainen koirien käyttö olisi myös ensimmäisessä ollut paikallaan, joten harmi että ei tähänkään ole korjattu asiaa.

Sanoin jo ensimmäistä lapsen kanssa pelattaessa että tässä on pohja kunnossa oikeasti hyvälle pelille mutta silti vähän kädenlämpöiseksi se jää ja sitä vähän tuntuu tämä jatko-osakin olevan vaikka hyvän arvosanan nappasikin.

Mites pääsen pelissä siihen kaksinpeli tilaan? 

Yritin pojille sitä laittaa mutta en löytänyt koko kaksinpeli tilaa mistään..

Missä tahansa kentässä kun painaa kakkosohjaimen Start-nappia, niin toinen pelihahmo tulee pelattavaksi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi