Ihan kiva talvinen petojahti

Pillars of Eternity II: Deadfire valloitti aiemmin tänä vuonna fanien sydämet. Ladattavaa lisäsisältöä roolipeliin jouduttiin odottamaan pari kuukautta, ja viimein ensimmäinen kolmesta maksullisesta DLC:stä julkaistiin. Beast of Winter vie pelaajan nimensä mukaisesti lämpimiltä merivesiltä hyiseen maailmaan, jota hallitsee itse tuhon, tautien, nälänhädän sekä muiden kamaluuksien jumala Rymrgand.

Hurjia hirviöitä

Seikkailu sijoittuu eteläiselle, jäästä muodostuneelle alueelle nimeltään The Dead Floe. Pelaaja kutsutaan saarelle Vatnir-nimisen miekkosen toimesta. Kirjeessä sankaria pyydetään saapumaan hänen kunniakseen järjestettyyn juhlaan. Kesken pippaloiden massiivinen zombielohikäärme tupsahtaa paikalle ja alkaa lahtaamaan saaren asukkaita. Rymrgandin palvojat eivät tosin ole tästä moksiskaan, vaan ottavat kuoleman ja sen jälkeisen elämän innolla vastaan. Heidän ilonsa on valitettavan lyhytaikaista, sillä sankarimme joukkoineen pistää oudon olennon tuhannen päreiksi. Hetken päästä lohikäärmes kuitenkin nousee kuolleista ja lentelee matkoihinsa. Urhea seurue joutuu nyt etsimään lentävän raadon käsiinsä ja selvittämään sen aikeet. Tarina ei tarjoa yllättäviä juonenkäänteitä, ja muiltakin osin se jää hieman tylsäksi.

Lisäosa on suunniteltu pelattavaksi noin tason 15 hahmolla, ja sen pystyy aloittamaan vaikkei olisi vielä läpäissyt peruspeliä. Sisältöä ei paketin mukana tule kovinkaan paljoa. Uuden pelialueen ja noin neljä tuntia kestävän pääjuonen ohella pieniä sivutehtäviä on hurjat kolme kappaletta. Jäinen maailma tuo mukavaa vaihtelua helteisen trooppiseen ilmapiiriin, ja grafiikat näyttävät ihan yhtä nätiltä kuin ennen. Dialogi ja tarinankerronta ovat lujaa Obsidianin laatua, mutta eivät silti yllä lähellekään peruspelin tasoa.

Vain tosifaneille

Uusia jäseniä pelaajan ryhmään liittyy vain yksi: pappi Vatnir. Valitettavasti hän on ns. ”sidekick”-hahmo, eli hän ei tuo mukanaan omaan taustaansa liittyviä tehtäviä. Seikkailu kaipaakin kipeästi hyvin käsikirjoitettua, täysveristä seuralaista henkilökohtaisine tarinoineen ja mielenkiintoisine luonteineen.

Beast of Winter tarjoaa Eoran fantasiamaailman kokonaan läpi kolunneille tosifaneille hetkeksi tuoretta pelattavaa. Kymmenen euron hintalapulla varustetun laajennuksen tarina ei kuitenkaan tee vaikutusta, ja muu sisältö jää todella vähäiseksi. Pienellä lisäpanostuksella ladattava lisäsisältö olisi voinut olla parempi, nyt arvosanaksi tulee vain ”ihan kiva”.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi