Ihkusöpöä kaupunginrakentelua animemaailmassa

Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World juhlistaa supersöpöjä animetyttösiä vilisevän Atelier-ropeilun 20-vuotista taivalta. Pääsarjasta polveutuvassa spin-offissa keskitytään kaupunginrakenteluun ja tavataan aiemmista teoksista tuttuja hahmoja.

Alkemistiopinnoissaan epäonnistunut aatelisneito Nelke von Lestamm saapuu Westwaldiin tarkoituksenaan saada pieni kyläpahanen kukoistamaan ja vilisemään elämää. Apunaan hänellä on uskollinen palvelijatar Misty sekä kymmenet muut ihkuihanat tyttöset, joita tupsahtelee maailmaan ovista ja ikkunoista. Yltiöpositiivinen tarina ei tarjoile syvällisiä juonenkäänteitä, mutta kepeä hömppä sopii täydellisesti pelin muutenkin niin suloiseen tunnelmaan.

Aika on rahaa

Pelaajan on saavutettava tiettyjä tavoitteita tiukan aikarajan sisällä, esimerkiksi kasvatettava pitäjän asukasluku tuhanteen henkilöön. Pelin kulku on jaettu kahdenlaisiin vuoroihin: arkipäiviin ja lomiin. Arkipäivisin alueelle pystytetään uusia rakennuksia, päätetään mitä tarvikkeita tuotetaan ja millä vekottimilla kauppiaiden myyntikojut täytetään. Lukemattomat lomansa Nelke viettää tutustuen uusiin ystäviinsä sekä tutkien ympäröivää villin vaarallista maailmaa. Aluksi kaikki tuntuu uudelta ja jännittävältä, mutta pidemmän päälle samojen toimintojen suorittaminen yhä uudelleen muuttaa pelin kulun raskaaksi raatamiseksi.

Tutkimusmatkoiltaan viiden hengen joukkio kerää taskuihinsa erilaisia raaka-aineita, joista kylän alkemistit valmistavat erilaisia hyödykkeitä, kuten karamelleja tai lapioita. Usein tärkeimmät materiaalit loppuvat nopeasti, joten etenemisen kannalta on erittäin tärkeää käydä hamstraamassa aineksia aina kun siihen tulee mahdollisuus.

Pää pyörällä kuin Haminan kaupunki

Kaupungin kasvattaminen kuhisevaksi metropoliksi ei luonnistu ilman pitkin ohimoita valuvaa tuskanhikeä, sillä muistettavaa ja hoidettavaa on erittäin paljon. Omat ongelmaiset lisänsä hallinnoimiseen tuo kömpelö käyttöliittymä, joka on hivenen monimutkainen ja vaikeakäyttöinen.

Kirmaillessa pitkin metsäisiä maisemia sankarimme kohtaavat usein verenhimoisia vihollisia. Sivuosaan jäävät, vuoropohjaiset taistelut toimivat todella simppelisti, eivätkä aiheuta sen kummempaa päänvaivaa. Halutessaan kahinat voi jopa laittaa täysin automaattisiksi ja rentoutua katsellen pikaista mätkintää.

Niin söpöä ettei sanotuksi saa

Pelissä tavataan kymmenittäin herttaisia neitokaisia Atelier-sarjan aikaisemmista osista. Kaikki nämä söpöliinit ovat luonteeltaan ällöttävän kilttejä ja ystävällisiä ja haluavat auttaa Nelkeä saavuttamaan unelmansa ilman minkäänlaisia vastamutinoita. Luomuksessa ei edes ole varsinaista pahaa juonittelijaa, vaan kaikki päivät sujuvat iloisten tapahtumien merkeissä.

Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World on selvästi suunniteltu sarjan fanit mielessä, ja tuttujen hahmojen jälleennäkeminen tuo varmasti muistoja mieleen kokeneille konkareille. Uusille pelaajille tuiki tuntemattomat sankarit eivät kylmiä väreitä aiheuta, eikä itseään toistava kaupunginrakentelu jaksa pitää mielenkiintoa yllä kovinkaan pitkään.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi