LittleBigPlanet

PS3:n pelivuosi 2008 on ollut sanalla sanoen huikea. Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5 Prologue ja WipEout HD ovat vain poimintoja, mutta kertovat silti rajua kieltä tarjonnasta. Vuoden äänekkäintä kuohuntaa on syntynyt kuitenkin erään kudotun olennon värikkäistä ja eloisista esiintymisistä. LittleBigPlanet on lööppiainesta, sillä sen kaltaista iloista ja mukaansatempaavaa tasoloikkaa ei ole nähty aikoihin.

LBP on noussut pelimedian lemmikiksi myös sen tarjoamien muokkaustyökalujen ansiosta. Koko kuluvan sukupolven ajan on odotettu yhteisöllisyyden läpilyöntiä konsoleilla ja nyt sen aika on lähellä. Syksy 2008 on tällä osa-alueella ennenkuulumaton, ja LBP on tämän hyökkäyksen etulinjassa.

Pelaa

Kaikesta kuohunnasta ja editoriin keskittyneestä ennakkohypestä huolimatta on tärkeää ymmärtää, että LBP on täysiverinen peli. Tarinatilassa kuljetaan läpi väljästi toisiinsa liittyviä kenttiä, jotka suunnittelullaan ovat paikoin nerokkaan ja mielipuolisen välimaastosta. Kaikki vanhojen kaksiulotteisten tasoloikkapelien ystävät tuntevat olonsa hyvin kodikkaaksi, toiminnan rullatessa sivuttain. Täysin 2D-peli ei kuitenkaan ole kyseessä vaan Sackboy voi liikkua kentissä myös kolmeen eri syvyyssuuntaan, mikä avaa mahdollisuuksia hauskasti piilotetuille yllätyksille. Ohjaus toimii sulavasti. Sivuttaisliikkuminen on selkeää ja hyvin hahmotettavissa, minkä lisäksi vaihteleminen eri syvyystasojen välillä onnistuu helposti. Peli pyrkii asettamaan Sackboyn automaattisesti oikealle tasolle, jolloin esimerkiksi hypyt päätyvät harvemmin rotkoon.

Viholliset on nekin hämmentäviä luomuksia, mutta niiden käyttäytyminen on perin rajattua. Suurimman haasteen läpäisylle antavatkin kentät itsessään. Erilaisia rotkoja, liukkaita pintoja, tulta ja sähköä käyttämällä kentät ovat täynnä nopeita kuolemia ja uudelleenyrittämistä. Eteneminen on kuitenkin sen verran selkeää, että turhautumista ei pääse syntymään.

Jos LBP on hupia yksin, on kaksin aina hauskempaa. Ja kun mukaan saadaan jopa neljä pelaajaa, toiminta saa aivan uusia ulottuvuuksia. Pelkästä yhteistoiminnasta ei ole kyse, vaan pelaajat kilpailevat aktiivisesti toisiaan vastaan. Osassa kenttiä on jopa lähtö- ja maalipaikoilla merkittyjä erillisiä kilpailuosioita, joissa ensimmäisenä läpi selvinnyt kerää suurimmat palkinnot. Silti myös yhteistoimintaan kannustetaan. Kaikkiin paikkoihin ei edes ole mahdollista päästä ilman riittävän monen pelaajan osallistumista.

Kilpailuviettiä ruokitaan vielä jokaisessa kentässä olevilla tulostauluilla. Peli pitää erillistä kirjausta pisteistä sen mukaan, monenko pelaajan voimin kenttä on läpäisty, mikä taas kuvastaa hyvin sitä miten LBP rohkaisee erilaisten juttujen kokeilemiseen.

Luo

Levyllä tulevassa valikoimassa on runsaasti vaihtelua, mutta laajamittaista tarinaa varten LittleBigPlanetia ei kannata hankkia. On sanomattakin selvää, että LBP elää ja hengittää verkossa olevan yhteisön voimalla. Aivan kuten Youtube-videopalvelu, peliin verkosta saatava ja käyttäjien luoma sisältö takaa teoriassa loputtoman määrän uutta pelattavaa. Ja tuo määrä on jo nyt huikaisevan laaja.

Tämä kaikki on mahdollista, koska yksi LittleBigPlanetin odotetuimpia ominaisuuksia on sen kattava kenttäeditori, jolla myös kaikki pelin mukana tulevat kentät on luotu. Vaikka mainoksissa todetaankin, että kuka tahansa osaa sitä käyttää, niin missään nimessä lasten leikkiä editorin käyttö ei ole. Näin ainakin, jos haluaa luoda yhtään hienompaa jälkeä. Nopeita tuherruksia syntyy hetkessä, mutta mestariteoksiin vaaditaan paitsi hyvää suunnitelmaa ja kärsivällisyyttä, myös annettujen työkalujen taidokasta käyttöä. Onneksi peli tarjoaa suorastaan turhauttavan paljon opetusta eri ominaisuuksien käyttämiseen.

Vaihtoehtoja on aloittelijalle loputon määrä. Yksinkertaisestikin pääsee toki alkuun. Periaatteessa koko rakentelun idea on yhdistellä erilaisia pintoja, muotoja ja toiminnallisuutta sekä koristella koko komeus tarroilla ja äänillä. Toiminnallisuutta varten tarjolla on työkalut, joilla saa aikaiseksi mitä erikoisempia ansoja, hissejä tai vaikka kokonaisia avaruusraketteja. Onpa joku näppärä pelaaja tehnyt kokonaisen toimivan laskimen.

Jotta kentistä voi tehdä juuri haluamansa, tarvitsee kaivaa kamera LBP:n avuksi. Peli tukee Playstation Eye -kameraa, jolla peliin voi siirtää oman naamansa tai muita tuttuja kuvioita tarroina. Mukavana ominaisuutena kameralla otettuja kuvia voi käyttää tarroina kentissään, mikä mahdollistaa täysin uusien kuvioiden tuomisen peliin. Kaikkiaan editori on laajin mitä konsolipuolella on koskaan nähty.

Kokeilemalla pääsee helposti alkuun ja harjoittelun kautta tässäkin voi oppia mestariksi. Suurin aika rakentelussa kuluu hienosäätöön, sillä siinä missä palikat saa nopasti paikoilleen niiden toimivuus pelattaessa on aina hankalampi säätää kohdilleen. Onneksi rakentelu on hauskaa ja koko prosessi tuntuu jollain tapaa omalta minipeliltä. Lopputuloksen ihmettely on sekin palkitsevaa.

Muokkausominaisuudet eivät rajoitu pelkästään tasojen rakenteluun, vaan myös virtuaalisen aulansa pääsee koristelemaan mieleisekseen ja Sackboysta voi tehdä omaa tyyliään edustavan erilaisilla vaatteilla. Kun päätyy kavereiden kanssa verkkoon, on aina oma jännityksensä muiden tekemien luomusten ihmettelyssä.

Jaa

Kuten niin usein on todettu, ilman verkkotukea LBP olisi kuin hiekkalaatikko ilman kavereita. Onneksi verkossa elävä yhteisö on jo pelin beta-vaiheen aikana luonut ihmeellisiä kenttiä pelattavaksi. Vaikka eri tasojen selaaminen ei ole kaikista nopeinta, on niitä kuitenkin mahdollisuus hakea asiasanojen sekä tekijöiden avulla. Näin esimerkiksi kaverilistalla majailevien kanssapelaajien tuotoksiin pääsee näppärästi käsiksi.

Kentän läpäistyään sille voi antaa arvosanan tähdissä, valita sitä parhaiten kuvaavan asiasanan ja kirjoittaa vaikka kommentin. Nämä ominaisuudet takaavat järjestelmän toimivuuden jatkossa. Jos kentän tekijä on sen sallinut, voi koko paketin kopioida omalle koneelleen, jossa sitä pääsee muokkaamaan haluamallaan tavalla.

Omien kenttien julkaisu on myös yhtä helppoa kuin niiden pelaaminen. Editorilla luodulle kentälle pääsee antamaan nimen, kuvauksen ja logon, minkä jälkeen taso siirtyy palveluun tarjolle yhdellä napinpainalluksella. Tasoihinsa voi vielä sijoittaa palkinnoiksi tekemiään tarroja tai objekteja, joita muut pelaajat voivat siten käyttää taas omissa luomuksissaan.

Toistaiseksi en vielä testirupeaman aikana törmännyt alapäähuumoriin tai muihin aiheettomuuksiin, mutta tätäkin varten on tietysti varauduttu. Joko varoitusjärjestelmä toimii hyvin tai pelaajat ovat oikeasti fiksumpaa porukkaa kuin luulin. Olettaisin silti ensimmäistä.

Lopussa tärkeintä on hauskuus

Aika näyttää, mihin saakka LittleBigPlanetin lento kantaa, mutta lähtökiihdytys on ainakin sykähdyttävä. Kun tarjolla on historian muokattavin konsolipeli, jossa ei ole tekniseltä kantilta katsottuna mitään valitettavaa ja joka vielä näyttääkin kauniilta, on vaikea olla innostumatta. Kokonaisuudessaan peli tarjoaa niin paljon ominaisuuksia, että ainakin tässä vaiheessa on hankala keksiä mitä joukosta puuttuu.

LBP ei kuitenkaan ole pelkkä työkalupakki. Vaikka ei eläessään tekisi yhtään kenttää, on toisten tuotosten pelaaminen silti hauskaa. Ja hauskuus on LBP:ssä avainasia. Toki kentissä kilpaillaan, mikä tyydyttänee ”tosipelaajia”, mutta vakavissaan tätä on vaikea ottaa. Vakavasti voi sen sijaan ottaa väitteen, että LittleBigPlanet on videopeli, joka jokaisen tulisi päästä kokemaan.

Galleria: 

Kommentit

tätä odotellaan oman ps3:n sisään. anteeksi jos kuulosti eroottiselta.

hmmm... pitäiskö sitä vielä näin vanhoilla päivillä innostua tasoloikasta :)

Mahtavaa! Perjantaita odotellessa!

Huijarit! Sanoitte ettei tämä saa viittä tähteä xD No oli ilo huomata että se saikin :D Jesh! On se mahtavaa että vihdoin pääsee pelittämään tämän pelin koko versiota. Beta oli aivan mahtava mutta valmis versio taatusti vieläkin hienompi! ^^ Hieno arvostelu. Sillekin viisi tähteä annan. =) Ja by the way: Aivan käsittämättömän upea ulkoasu tällä sivulla! Muut suomalaiset pelisivut jäävät nyt sekä kauas laadussa että näyttävyydessä. Onnittelut!

Little_big-MAD: "Huijarit! Sanoitte ettei tämä saa viittä tähteä xD"

Ei kun sanottiin, ettei saa kymppiä. :P

Arvostelu oli oikein mainio. Ensimmäisiä pelejä, jotka todella pistävät harmittamaan, ettei PS3:a kotoa löydy. Joskus pitää kyllä päästä tätäkin kunnolla pelaamaan.

Full of five stars! Hyvä arvostelu ja arvosanakin meni varmasti ihan nappiin. ;)

SOJ: Joo. Niinhän se taisi olla :D Unohdin tykkänään jo että vanhassa konsolifinissä oli tuo numero arvostelu xD Tämä tähti systeemi on omasta mielestäni paljon kätevämpi. =) Upeaa! Mahtavaa!! Perjantaina nähdään sitten little big planetin netissä kaverit. ^^

Hieno arvostelu ja loistava pelikin ilmeisesti tulossa. Ei kyllä millään malttaisi odottaa, että pääsisi pelaamaan tätä peliä. Tasoloikat ovat muutenkin olleet aina lähellä sydäntä :D
Ja off-topicina ulkoasusta vielä: erittäin tyylikkäältä näyttää, tyylikkäimpiä sivustoja mitä vastaan on tullut!

hyvä ja kattava arvostelu. onneks voi pelailla resistance2 betaa tät odotellessa. muussa tapauksessa aika ei kuluisi millään tätä odotellessa

Yhteisöllisyyden korostaminen on hyvä seikka arvostelussa, kaiken muun lisäksi. Tässä on todella peli, josta saatava kokemus nojaa paljolti muihin pelaajiin.

Itse innostuin pelistä vasta, kun sain beta-avaimet käsiini.

Ja sitten kyllä innostuttiin oikein kunnolla! Peli on jo ennakkovarauksessa ja kuumeisena odotellaan tämän viikon perjantaita :D

Loistava arvostelu! Itse pidin reippaasti enemmän numero arvosanasta, sillä se on tarkempi.
Upea ulkoasu sivuilla muuten.

Hyvä arvostelu, toi tähti systeemi ei vaan omast mielest yht hyvä, kun se vanha numero arvosana. ;)

Minusta taas tämä tähtijärjestelmä on paljon parempi ja selkeämpi. Hyvä konsolifin! ^^

Haluisin todellakin omistaa ps3 tämän pelin takia..
Toivon että LBP myy hyvin jotta luovuus palkitaan! Pakko pleiskari kolmonen on hankkia jossain vaiheessa.

Ihmettelin tuota PieniSuuriPlaneetan hypetystä. Mikä jossain feikki-3D-pelissä nyt on niin hienoa? Arvostelun myötä tajusin vähän enemmän. Ja loppuun vielä: tähtisysteemi on huonompi kuin numero, numero on tarkempi.

Oon kattonu noita videoita youtubesta, onhan se ihan hauskan näkönen mutta en oikeen älyy miks tätä näin paljon hypetetään. Ei se nyt niin ihmeellinen ole.

Enzo, tämä peli täytyy kokea itse.

Loistava arvostelu !

Enzo:
''Oon kattonu noita videoita youtubesta, onhan se ihan hauskan näkönen mutta en oikeen älyy miks tätä näin paljon hypetetään. Ei se nyt niin ihmeellinen ole.''

Olin samaa mieltä kanssasi kunnes sain käsiini beta-avaimen ja pääsin kokeilemaan peliä. Jäin heti peliin koukkuun ja betaa tulikin tahkottua sitten monta tuntia. LBP:tä pitää siis itse päästä kokeilemaan ja oivaltamaan pelin hienous.

Luojan kiitos ei enää tarvitse odottaa kauan, jo ennen betaa tiesin että tämä on jotain mahtavaa, mutta kun betaa kokeilin niin silloin tajusin että tämä on paras peli mitä olen koskaan pelannut.

Playn pakettia odotellessa....Työpäivät ja tunnit matelevat.

Dero Zero: Ymmärtäisit jos olisit käynyt kattoon Digiexpos tän esittelyn. Mahtava peli!!

Ei ole kyllä minullekkaan valjennut mkä tässä on nyt niin ihmeellistä. Tosin kyseinen peli on jo varauksessa ja jos se todella on tuon hypen arvoinen saan olla tyytyväinen etten ole joutunut elämään odottamisen tuskassa. :)

NUMEROT TAKAISIN ARVOSTELUUN tähdet sukkaa :(

Ostoon menee jos vain perjantaina kauppaan pääsee. Ja tuosta tähtisysteemistä sen verran että onhan se epätarkempi, mutta jos tarkemmin ajattelee niin aika paljon arvosteluissa voi vaikuttaa kunkin yksilön maku, tähdet kuitenkin kertovat mitä pelejä kannattaa välttää, mutta eivät lyttää hieman heikompia pelejä ihan surkeiksi.

Tähtijärjestelmä on parempi ainakin jos vertaa 100 pisteen asteikkoon. Siinä tulee ihmisillä tinkaa jo ihan muutaman pisteen eroista kumpi on parempi, täysin turhaan. Nyt tähtiä saa nakella vähän leppoisammin ja esimerkiksi neljän tähden peli on jo ostamisen arvoinen. Pisteillä se menisi sinne jopa sinne 80 pisteen paikkeille, mikä ei osalle tarkoita ostamisen arvoista. Nyt oikeasti loistavat pelit voi niputtaa tasaiseen rintamaan ilman muutaman pisteen "OMG, lol, mun peli on parempi q sun" -latteuksia. Tosin mutinaahan tästä siirrosta aina voi odottaa.

Oon kyl täysin samaa mieltä enzon kanssa. yleensä ollut vaan niin että kun mitä enemmän hypetetään niin sitä huonompi peli.. no toivotaanpa et tämä nyt on sen hypetyksen arvoista.

Siisti arvostelu ja 5 tähteäkin! Ei malta kyllä oikeen odottaa tätä peliä enää. Noh, pari päivää ja sit toivottavasti se on jo ohi <:D

Pitää ostaa. Numeroarvostelu olisi kiva saada takaisin, koska se oli paljon selkeämpi ja tarkempi.

20 h, 56 s. 20 h, 55 s. 20 h, 54 s. 20 h, 53 s... En kestä! Kumpa olisi tämä jo.

Ps. Hyvä arvostelu. :P

Huomenna klo:10.00 pääsee tähän käsiksi!! Itekin olin epäileväinen kun aluksi kuulin pelistä mutta nopeasti se meni odotuslistan kärkeen! Ja offtopic: Itse tykkään tähdistä enemmän kuin numeroista.

saako tosta kaikkia irti jos ei kiinosta nuo ihmisten tekemät kartat

Miksi ei kiinnosta? Ilmaisia ja todella hauskoja. Outo kysymys.

eli ei taida sitten olla minkäänlaista yksinpeliä vaan peli perustuu siihen että noita muitten kenttiä pitää ladata ?

Jos arvosteluja on seurannut niin pelkkä yksinpelikin on mainittu riittäväksi meritiksi hankkia peli.

Käsittämättömän upea peli. Eilen kavereiden kanssa neljästään (tai oikeastaan kolmestaan...) pelatessa (...yks joutui aina katsomaan, kun ohjaimia on vain kolme, sillä kavereiden toinen SIXAXIS on huollossa) oli niin hillittömän hauskaa. Kurkku on nauramisesta vieläkin kipeä, vesiä sai jatkuvasti olla pyyhkimässä silmistä ja vatsalihakset saivat kunnon treeniä koko illan ajan. Välillä tuntui ettei happea saa. Nauroimme näin paljon jo pelkästään tarroja liimatessa. Rakensimme myös valtavaa ramppia useaankin otteeseen, välillä kolmestaan tehdessä homma meni vähän kaoottiseksi. Sitten laskimme sitä skeittilaudalla ja rakentamallamme "T-Fordilla" (en ala tätä sen enempää selittelemään) sekä "upealla" avoautolla. Hah.

Grafiikka on komeaa, teksuurit ovat todella teräviä ja tarkkoja. Depth of field -efektiä on käytetty hienosti ja ennen kaikkea na fysiikat ovat mahtavasti toimivat. Niillä on hauska leikkiä ja keksiä kaikkea hauskaa omiin kenttiinsä. Betan luomuksia lukuunottamatta en vielä eilen illalla kerennyt tekemään mitään upeaa kenttää tai vähemmän upeaa taideteosta (paitsi T-Ford). Tänään aion tehdä veljen kanssa jonkun hienon kentän, jota sitten selvitämme illalla kolmestaan (yksi katsojana ;/) kavereiden kanssa. Lisäksi varaudun taas naurun purkauksiin.

Yhteisö on toimiva, kuten jo betassa tuli todettua. Kenttien teko on helppoa ja kenttäeditorilla saa vaikka mitä aikaan. Mutta kentän lähettäminen yhteisöön on vieläkin helpompaa. Siihen tarvitsee vain muutaman napin painalluksen. Nyt koko versiossa pelattuaan jonkun muun tekemää kenttää - kentät muuten latautuvat pelattaviksi alta kymmenen sekunnin - pystyy kentän myös arvostelemaan yhdestä viiteen tähdellä, valita yhden omasta mielestään kenttää kuvaavan adjektiivin sekä halutessaan voi jättää tekijälle vaikka kommentin. Omalle sydänsivulle on mahdollista lisätä lempikenttiään.

Yhteisöstä löytyy myös oma profiili. Omana aulana ennen peliin menemistä toimii alus, jota voi koristella tarroilla ja muilla koristeilla. Myös kaikki, jotka kutsut alukseesi, voivat vandalisoida omaa persoonallista paikkaasi. Jopa pelihahmoihin voi lisätä tarroja ja koristeita, välillä onkin hauska sotkea toisen kaverin hahmoa. Oman hahmon voi muutenkin luoda ja sitä voi muokata missa tahansa: omassa aluksessa, kesken pelin tai kentän teon... Joka viikko Storeen ilmestyy myös uusia vaatteita, joista aina vähintään yksi on ilmainen. Tänä aamuna latasin omalle hahmolleni kivan avaruuspuvun (ja Halloween-puvun), jonka maalasin mustaksi ja asetin kypärän lasiin harvahampaisen suun...

Kenttien tekeminen ja pelaaminen, oman hahmon ja aluksen muokkaaminen, yhteisössä selaaminen... Kaikki on toteutettu mallikkaasti ja kaikki asiat vielä neuvotaan pelissä. Oppaana toimiikin maineikas satusetä, joka voi puhua jopa suomea. Isäni ainakin tunnisti herran TV:stä tulleen Phileas Fogg -piirretyn kertojan ääneksi. Brittiaksentilla puhuvaa alkuperäistä juontajaa tämä tyyppi ei kuitenkaan päihitä vaikka tekeekin hienoa työtä, heh.

LittleBigPlanet on kaikin puolin lähes täydellinen. Se on omalaatuinen ja hauska. Siitä ei puutu yhtikäs mitään. Haukutut kontrollit ovat toimivat ja ohjaimella voikin tehdä lisäksi kaikkea hauskaa, kuten laittaa Säkkihahmonsa ilmeilemään eri tavoilla ja pään. lantion ja käsienkin heiluttelu onnistuu... Unohdin mainita myös toisten pelaajien lyömisen. Hyppiminen on kuitenkin välillä vaikeaa ja turhan vaikeissa kentissä turhautumista ilmenee. Välillä esim. tarroja asetellessa peli ei tunnu reagoivan X-napin painamiseen vaikka juuri painoin sitä asettaakseni tarran. Kameraongelmia ilmenee vain editorissa, mutta nekin on siedettäviä.

Jos omistat PS3:n, sinun on pakko hankkia LittleBigPlanet, tai menetät ehkä yhden maailman parhaimmista pelikokemuksista. Jos et omista PS3:a, olisi ehkä jo syytä hankkia sellainen. Tämän pelin takia tuo konsoli kannattaa ostaa.

Hyvää:

+ Omalaatuinen
+ Upea toteutus
+ Hervottoman hauska
+ Mahtava kenttäeditori
+ Nelinpeli samalta konsolilta
+ Yhteisöllisyys
+ Tarrat, hahmon muokkaus, kaikki pienet yksityiskohdat

Huonoa:

- Editorissa ilmenevät ajoittaiset kameraongelmat
- Vaikea hyppely saa välillä turhautumaan

Lyhyesti:

Lähes täydellinen peli, jota ei tule ohittaa.

***** / ***** (5/5 tähteä)
tai vaihtoehtoisesti: 98/100

joo elikkä tulut eilisestä asti tätä pelattua ja ihan positiiviset kokemukset peli ei ole niin helppo mitä luulin sen olevan osaksi ehkä siitä syystä että ohjattavuus ei ole erityisen tarkka... kaksinpelillä on mukavempi pelata vaikka vähän vaikeampi ja sekavampi mielestäni. omien kenttien luominen on hauskaa puuhaa ja siinä saa nauraa koko ajan! kaikin puolin hyvä peli mielestäni (4.5/5 tähteä)
tai 93/100

LittleBigPlanet

Mennääs samantien asiaan. Ihan aluksi pakko sanoa, että tämä peli on aivan uskomattoman mahtava. Peli on todella värikäs ja ihastuttava taso loikkapeli, jossa sinä ohjaat sack boy/ sack girliä. Ihan kumman haluat teehdä, sillä pelin valttia on juuri se, että saa tehdä ihan minkälaisen säkki tyypin maan ja taivaan väliltä. Näinpä jo kun eräs ystävälistani ystävä oli tehnyt Darth Vader, ja Joker säkki pojat. Ja näyttivät ihan täysin oikeilta.

Pelin paras ominaisuus on kuitenkin se, että voit tehdä ihan minkälaisia kenttiä tahansa! Pelin tarina kentät on tehty samoilla työkaluilla, kuin millä omiakin kenttiä tehdään. Itsellä ei tosin tuo kenttiä luonti onnistu, kun en keksi minkälaisen kentän tekisi. Kenttien teko ei ole vaikeaa, varsinkin kun ensin tekee harjoitus osiot kentän teosta.

Tarina kentät on hauskoja, ja ihme kyllä, aika hankalia. ennen kuin olin pistänyt pelin koneeseen, ajattelin että tarina kentät on ihan helppoja. Mutta väärässä olin.

Peli on kaikkein hauskinta kaverin kanssa samalta sohvalta ehdottomasti. jaettu ilo paras ilo jne. Netissä pelaaminenkin on tosi hauskaa, varsinkin kun pelaa suomalaisten kanssa mikeillä. Pelin nettipelaamisessa on kuitenkin parantamisen varaa, sillä turhan usein peli valittaa jostain ihmeen verkkoliikenne virheestäm ja tämä on todella ärsyttävää, kun on juuri menossa jotain vaikeaa tarina kenttää läpi. Jep aivan oikein. voit mennä tarina kenttiäkin netissä. voit valita joko "siistit kentät", tai sitten Tarina.

Loppujen lopuksi kuitenkin pakko sanoa, että ehdottomasti jopa
maailman paras peli, jota olen koskaan pelannut. Playstationin ehdottomasti tämän hetken kovin yksinoikeuspeli.

+hauska
+söpöt sack hahmot
+kenttien ja hahmojen vapaa teko
+Nettipeli ja kaverin kanssa pelaaminen

Huonoa:

-syvyys suunnassa liikkuminen

pisteet:

97p/100p tai 5*

Nikezu suosittelee leima :) :)

Alussa hauska, viihdyttävä, erinomainen, hupaisa ja kaikkea muuta. Mutta nyt kun kaikki kentät ovat 100% omat rajat kentän luomisessa on tullut vastaan ja trophytkin on kerätty niin .. peli jää historiaan kuin ... supermario kuunaan. (Paitsi tätä peliä tuskin kukaan pelaa 10 vuoden päästä)

Ohjattavuus pilasi pelin ainakin minulle. On vaikea nauttia pelistä kun kaikki kuolemat johtuvat huonosta ohjaustuntumasta. Tuntuu kuin maa olisi tehty jäästä.

Peli on muuten kyllä hyvin tehty, mutta yleensä tasoloikassa juuri pitäisi olla hyvä ohjattavuus että peli olisi nautittava. Harmi. :(

En ite aatellu hankkii PS kolmosta, mutta tän pelin vuoks vois ehkä hankkiikkin.
Ja eikun isukilta kinuamaan... 8D

Miten voi olla viiden tähden peli jos koko systeemi rakentuu suurimmaksi osaksi verkkopelaamiseen?

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi